Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Evenementen

2011-04-09 - Rabobank} FietsmeemetdeRabofietstocht


Terug naar overzicht

Route door werkgebied   FietsmeemetdeRabofietstocht

    

Nederland is het fietsland bij uitstek. In samenwerking met
Wielervereniging Olympia organiseren we tijdens de Week van de
Leden een fietstocht door de omgeving. Als u wilt kunt u tijdens de
tocht ook nog leuke stops maken.
 
De fietstocht is op zaterdag 9 april en gaat door ons prachtige Friese land, en dan specifiek de regio Heerenveen en Gorredijk. Er zijn twee routes van elk ongeveer 28 km, maar u kunt de tochten ook combineren om zo de route te verlengen. Onderweg kunt u bedrijfsbezoekjes afleggen en wordt u uiteraard voorzien van een hapje en een drankje.

 
STARTEN OP TWEE LOCATIES
U kunt op twee verschillende plekken starten:
in Heerenveen (Rabobank kantoor, De Opslach 51) of in Gorredijk (Rabobank kantoor, Stationsweg 1).
Starten is mogelijk van 10.00 uur tot 14.00 uur.

 
BEDRIJFSBEZOEKJES
Tijdens de route kunt u verschillende pauzes inlassen. En die pauze kunt u nuttig besteden: wij hebben een aantal relaties van de bank bereid gevonden hun bedrijf open te stellen voor Rabobank leden. Dit varieert van een museumbezoek tot een kaasboerderij. Afhankelijk van de door u gekozen route (Heerenveen: H, Gorredijk: G) kunt u een bezoekje brengen aan de volgende bedrijven:
 
MUSEUM IT DAMSHÛS NIJ BEETS (G)
Dit museum in Nij Beets laat de bezoekers op een levendige en actieve manier ervaren hoe laagveenturf werd gemaakt en hoe de veenarbeiders leefden en werkten in de periode van 1863 tot 1920. Daarnaast wordt een indruk gegeven van de verandering van het landschap als gevolg van de turfwinning. Dit openluchtmuseum is absoluut de moeite van het bezoeken waard, ook voor kinderen.

 
SC HEERENVEEN (H)
U kunt ook een bezoekje brengen aan de enige Friese voetbalclub die uitkomt in de eredivisie: sc Heerenveen.  Speciaal voor Rabobankleden is tijdens de fietstocht de spelerstunnel opengesteld. Maar ook mag u de officiële persruimte bezoeken (neem uw fotocamera mee!) en de Pronkkeamer, het museum van de club. Op deze dag is de Feansjop ook geopend.

 
KAASBOERDERIJ DE GELDER (H)
Vlakbij Tijnje ligt kaaszuivelboerderij “De Gelder”. Een familiebedrijf dat sinds 1985 zuivelproducten van eigen melk en boerenkaas maakt. Deze boerenkaas is in 2009 bekroond als beste boerenkaas van Nederland. “De Gelder”bestaat uit een melkveehouderij, dat gerund wordt door Jacob en Jan van Emst en een zuivelbedrijf, waar  nne en Jenny Vogel- van Emst zich elke dag inzetten voor de aller-lekkerste kaas en zuivel. Tijdens de fietstocht zeker een bezoekje waard.

 

OP DE ROUTE LEUKE BEDRIJFSBEZOEKJES

BOERDERIJ ROMSICHT (G EN H)
In Tijnje kunt u ook even pauzeren bij boerderij Romsicht. Dit biologische bedrijf houdt Simmenthaler zoogkoeien,  Deze koeien komen oorspronkelijk uit Oostenrijk. Op de oude stal in de boerderij is een winkel waar vlees, zuivel,  roenten, maar ook kruiden te verkrijgen zijn.


VERZORGING ONDERWEG
Bij de start van de tocht ontvangt u een lunchpakket. De Rabobank kantoren langs de route zijn tijdens de fietstocht open om u van een hapje en drankje te voorzien. Op de route treft u ook een ijskar van De Jong’s IJsbedrijf. U kunt hier genieten van heerlijk ambachtelijk gemaakt schepijs. De Jong’s IJsbedrijf maakt vers banketbakkersijs bereid volgens het recept dat stamt uit 1947. Natuurlijk gaan wij uit van mooi weer, maar helaas kunnen we dit niet reserveren. Neemt u dus eventueel regenkleding mee. Wilt u ook denken aan een bandenplakset? Onze bandenplakservice staat natuurlijk voor u klaar, maar onze medewerkers kunnen maar op één plek tegelijk zijn.

BEPAAL UW EIGEN LENGTE
Er worden twee fietsroutes uitgezet in het werkgebied. Beide routes (start in Gorredijk en start in Heerenveen) hebben een lengte van ongeveer 28 kilometer. Bent u een fanatiekere fietser? Dan bieden we u ook de mogelijkheid om beide routes te combineren;hierdoor ontstaat een route van ongeveer 56 kilometer.

Uw wenskunt u aangeven via het opgaveformulier. WIE, WAT, WAAR, WANNEER?

Voor wie: leden van Rabobank Heerenveen-Gorredijk
Wat: Fietstocht door werkgebied
Waar: Start in Heerenveen (Rabobank kantoor De Opslach 51) of Gorredijk (Rabobank kantoor)

Wanneer: zaterdag 9 april vanaf 10 uur (starten tussen
10.00 - 14.00 uur). Eindtijd is 16.00 uur.

 
Meldt u aan via onze site
www.rabobank.nl/heerenveen (ledencode: 3264).