Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Evenementen

2011-04-23 - Persbericht clinic Nika Lanka


Terug naar overzicht

Persbericht clinic Nika Lanka

 

Stichting Nika Lanka Stichting Nika Lanka (nieuwe kansen voor Sri Lanka) www.nikalanka.org info@nikalanka.org rekening : 11 28 76 072 te Steenwijk K.v.K. 05079028
 
 Persbericht over de fietsclinic van Servais Knaven en Wim &Arjan Stroetinga voor Stichting Nika Lanka (uit Steenwijk)
 
Onder tropische temperaturen is er door 24 mensen o.l.v. Servais Knaven &Arjan Stroetinga 1200 euro bij elkaar gefietst.
 
Op zaterdag 23 april 2011 hebben 2 topsporters een fiets clinic gegeven voor 24 mensen. Oud profwielrenner Servais Knaven, de winnaar van o.a. Parijs Roubaix en een Tour de France etappe en tegenwoordig ploegleider bij de Britse SKY ploeg en Arjan Stroetinga, 3voudig Nederlands kampioen marathonschaatsen en afgelopen winnaar van een schaatsklassieker op natuurijs. Deze 2 topsporters hebben zich deze dag pro deo ingezet voor het goede doel. Want de opbrengst van deze fietsclinic, 1200 EURO gaat naar Stichting Nika Lanka. Deze stichting, opgericht na de tsunami zet zich in voor Sri Lanka en richt zich o.a. op ondersteuning van de wielersport.
De start van de clinic was in Steenwijk. Na een kop koffie en introductiefilmpje over de topsporters kregen alle deelnemers een bidon gevuld met een sportdrank en powerbar sportvoeding. Rond 10.30 uur vertokken alle deelnemers o.l.v. Servais Knaven &Arjan Stroetinga via Giethoorn, Meppel en Staphorst richting De Wijk voor een fietstocht van zo’n 70 kilometer. Gedurende de hele dag was er tevens de begeleiding van de ploegleidersauto van WV Olympia uit Heerenveen.
Met name de Ren en Toer Vereniging Steenwijk was met 14 leden zeer goed vertegenwoordigd.
Net buiten Giethoorn werd de groep en tweeën verdeeld en kregen de deelnemers uitleg over verzetten en de fietshouding van de beide renners. Tussen Meppel en Staphorst werden er in tweetallen interval-, sprintoefeningen uitgevoerd. Het viaduct bij Staphorst werd gebruikt voor een krachttraining en tevens werd er van de deelnemers een fotogemaakt. Deze foto krijgen de deelnemers volgende week thuis gestuurd.
Bij Wielersport Vlot en Winters in de De Wijk was er een pauze. Hier stonden de koeken, krentenbollen, frisdrank en bananen klaar en was er tijd om de topsporters het hemd van het lijf te vragen.
Vervolgens stapte het hele gezelschapschap weer op de fiets. In het tweede deel van de tocht werd het tempo wat opgevoerd en kon een ieder zich meten aan de snelheid van deze topsporters. Via Ruinerwold, Oosteinde, Havelte en Onna arriveerden alle fietsers rond half 2 weer in Steenwijk. In Steenwijk stond er voor alle deelnemers een maaltijd klaar, waar gretig van gegeten werd. Na de maaltijd was er voor de deelnemers gelegenheid om het net uitgekomen boek van Servais Knaven te kopen. Uiteraard werd elk exemplaar door Servais gesigneerd.
Rond 14.00 kregen Servais Knaven en Arjan Stroetinga een applaus, speciale Nika Lanka wijn en werd de plezierige, sportieve dag afgesloten. Nika Lanka bedankte de topsporters en alle deelnemers, want deze sportieve dag heeft Stichting Nika Lanka een bedrag opgeleverd van meer dan 1200 euro. De stichting zal dit bedrag aankomende zomer besteden aan hulp in Sri Lanka. Stichting Nika Lanka Stichting Nika Lanka (nieuwe kansen voor Sri Lanka) www.nikalanka.org info@nikalanka.org rekening : 11 28 76 072 te Steenwijk K.v.K. 05079028

www.nikalanka.org