Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2011-03-29 - Lieuwe Westra (Driedaagse van de Panne)


Terug naar overzicht
Lieuwe Westra 2e in Openingsrit Driedaagse van de Panne
 
Lieuwe Westra is vandaag 2e geworden in de openingsrit van de Driedaagse van de Panne. De overwinning ging naar de Duitser AndréGreipel van de Belgische ploeg Omega Pharma-Lotto. De etappe van 194 kilometer ging van start bij het casino in Middelkerke en de finish was in Zottegem.
Na 80 kilometer was er een kopgroep van 8 renners met daarbij de Nederlander Pim Ligthart van Vaconsoleil-DCM die een voorsprong had van drie minuten op het peloton. De voorsprong groeide na 4 minuten, maar was na 106 kilometer weer gehalveerd.
Na 135 kilometer gingen AndréGreipel, Dmitry Muravyev van Radio Schack en Vladimir Gusev van Katusha op zoek naar de leiders. Na drie kilometer achtervolging wisten ze aansluiting te vinden en bestond de kopgroep uit 11 leiders, met daarachter 10 achtervolgers.
Vervolgens was er een aanval van Lieuwe Westra en Gert Steegmans van het Quick Step Cycling Team die na 155 kilometer aansluiting wisten te vinden.
Na 170 kilometer had de kopgroep van 13 man nog 32 seconden voorsprong op het peloton.
Op 174 kilometer voor de finish ging Vladimir Gusev er vandoor. Hij kreeg Lieuwe Westra, AndréGreipel en Dmitry Muravyev met zich mee.
De kopgroep wist stand te houden al was de voorsprong op het fel jagende peloton op 3 kilometer voor de finish nog maar 150 meter. AndréGreipel wist de spurt van de kopgroep gemakkelijk te winnen. De tweede plaats was voor een sterke Lieuwe Westra en Dmitry Muravyev wist al derde te eindigen.
De Nederlander Jos van der Emden van Rabobank en de Belg Leif Hoste van Katusha moesten de koers na een valpartij verlaten. De Belg Leif Hoste werd met een gebroken kaak en een hoofdwond afgevoerd naar het ziekenhuis.
Morgen staat er een rit over 219 kilometer op het programma van Oudenaarde naar Koksijde.