Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2011-03-30 - Liewe Westra leider in de Driedaagse van de Panne


Terug naar overzicht

Lieuwe Westra leidt in Driedaagse van de Panne.

Dank zij bonificatieseconden onderweg is Lieuwe Westra na de tweede etappe van Oudenaarde naar Koksijde de leider in het Algemeen Klassement van de Driedaagse van de Panne. De etappe werd gewonnen door de Rus Denis Galimzyanov van Katusha die de sterkste in de sprint was van een uitgedund peloton. Bert de Backer van Skil-Shimano staat nu tweede in het Algemeen Klassement, in dezelfde tijd als Lieuwe Westra, en derde is John Degenkolb van HTC-Highroad op 2 seconden.
In de etappe zelf werd Lieuwe Westra 31e in dezelfde tijd als de winnaar.
De rit van 219 kilometer werd gekenmerkt door sterke windvlagen. Een groep van 5 man kon al snel het peloton verlaten en werden pas weer gegrepen na 100 kilometer. De wind en de heuvels zorgden voor schifting in het peloton en veel favorieten misten door waaiervorming de slag, waaronder Gert Steegmans van Quick Step, de tijdrijder Bradley Wiggins van Team Sky en de sprinter AndréGreipel van Omega Pharma Lotto. Vooral Bradley Wiggins zou een geduchte concurrent van Lieuwe Westra zijn geweest voor wat betreft de tijdrit, die vermoedelijk de beslissing zal brengen.
Vervolgens waren het drie man die uit het peloton wegsprongen, waaronder onze landgenoot Arnoud van Groen van Veranda’s Willems Accent. Alleen onze landgenoot wist tot de slotkilometer voorop te blijven, voordat het peloton, onder aanvoering van HTC-Highroad hem terug wist te halen. De eindsprint van het uitgedunde peloton werd dus gewonnen door de Rus Denis Galimzyanov.