Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2011-03-19 - Jan Bos (Ronde van Haalemmermiede)


Terug naar overzicht

1e top tien notering voor Jan Bos in 58e Ronde van Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Jan Bos, die dit jaar rijdt voor het Cyclingteam Jo Piels, slaagde er zaterdag 19 maart voor de eerste keer dit seizoen in om zich in de top tien te rijden. De klassieker de Ronde van Haarlemmerleide en Spaarnwoude over 157,5 kilometer eindigde in een massasprint. De wedstrijd werd gemaakt door een vlucht van 5 man die maximaal 2.50 minuten voorsprong wisten te nemen op het peloton. Deze groep reed niet minder dan 90 kilometer aan de leiding. Pas na een achtervolging van niet minder dan 40 kilometer konden de koplopers worden achterhaald door het peloton. Na een betrekkelijke rust in het peloton ging er een kopgroep van 7 man aan de haal, maar die wisten niet uit het zicht van het peloton te geraken. Alles kwam dan ook weer bij elkaar en het peloton kon zich opmaken voor een massasprint.
Deze werd gewonnen door Marco Bos uit Roden van het Cyclingteam Jo Piels. Op de 2e plaats, in dezelfde tijd als de winnaar, eindigde Patrick Ruckert van het Rucanor-Line-Cyclingteam en 3e werd op 1 seconde Johnny van Diermen van WV de Jonge Renner.
Jan Bos, eveneens van Cyclingteam Jo Piels, wist in de massasprint beslag te leggen op de 6e plaats, eveneens op 1 seconde van de winnaar.
In de Duitse klassieker Köln-Schuld-Frechen op zondag 20 maart over een parcours van 198 kilometer met talrijke beklimmingen eindigde Jan Bos op een 20e plaats. In deze wedstrijd was het een kopgroep van 8 man die al vroeg aan de haal ging. Een drietal renners kon het tempo van deze groep niet volgen toen de beklimmingen van de vele heuvels begonnen. Alleen Markus Eichler van het Team Nsp wist zich nog bij de groep van 5 man te voegen. Het peloton, onder aanvoering van de renners van Nutrixion Sparkasse, zette de achtervolging in en op 3 kilometer voor de aankomst was het peloton weer compleet.
In de massasprint was het de Duitser Grischa Janorschke van het Team Nutrixion Sparkasse die als eerste over de streep ging. Tweede werd de Duitser David Kopp van het team Eddy Merkz-Indeland en derde werd de Duitser Mathias Friedemann van Champion System. In dezelfde tijd als de winnaar werd Jan Bos dus 20e.
In de Ronde van Huijbergen, een criterium, op zondag 27 maart werd Jan Bos 21e. De overwinning was hier voor Dennis Kreder van het Rucanor-Line Cyclingteam. Op de 2e plaats eindigde Ricardo van der Velde van Donckers Koffie-Jelly Belly Cycling en derde werd Jurriën Bosters van WV de Jonge renner.