Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2011-11-20 - Wim Stroetinga Nederlands Kampioen op de 50 kilometer


Terug naar overzicht

 

Uit: www.bf-one.com

Vanaf het begin werd er stevig doorgereden, Mike Bond gooide als eerste de knuppel in het hoenderhok door weg te springen uit de groep, die echter zo'n 6 ronden later weer bij hem aansloot. Achteraan vielen de eerste gaten de al snel werd hier en daar de eerste verliesronde geïncasseerd.
Een andere poging die kans van slagen leek te hebben kwam van Mitchel Huenders en Jesper Asselman, waarvan de laatste aankondigde zich weer vaker op de latten te laten zien. Verder dan een halve ronde voorsprong kwamen echter ook zij niet en het peloton kwam weer terug. Tevoren was al aangekondigd dat renners met 3 ronden achterstand uit koers konden gaan en hier gebeurde dat dan ook voor het eerst, en daarna overkwam dat meer renners tot er negen over waren

Lekke band Stroetinga
Vanaf hier begon de ploeg van Ubbink KOGA, hoewel ook maar bestaande uit twee renners, een weinig zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Stevige aanvallen van Bouke Kuiper maar ook van Wim Stroetinga dwongen de anderen in de achtervolging te gaan.
Even leek het nog stevig fout te lopen toen er iets brak in het achterwiel van Stroetinga, het wiel liep aan en de achterband klapte. Zijn reservefiets stond, uiteraard, precies aan de andere kant van de baan. Sportief als altijd in deze tak van sport werd die reservefiets door één van de aanwezigen op het middenterrein in gestrekte draf aangedragen en kon Stroetinga net op tijd weer in koers komen en zodoende geen ronde achterstand oplopen.
Zeven renners moesten dobbelen voor de trui en de medaille
Met 10 ronden te gaan werden de laatste twee renners wegens een ronde of meer achterstand uit koers genomen, waardoor er zeven kanshebbers overbleven voor de finale.
Op het moment dat Stroetinga weer aansloot was het nog één keer Asselman, die in een alles-of-niets-poging wegspoot. Maar achter hem werd de sprint al voorbereid door Tim Veldt. Die had al wat energie moeten steken in het achtervolgen van Kuiper en de anderen en Tim zag tot overmaat van ramp Wim Stroetinga al in zijn wiel zitten. Jeff Vermeulen kwam in de laatste twee ronden nog ongemeen hard naar voren snellen, maar die was te laat vertrokken. Op de meet trok Wim Stroetinga, verdiend, de winst naar zich toe.
 
Tekst: Javelin

 

 

Wim Stroetinga Nederlands Kampioen 50 kilometer op de baan.
 
 
Wim Stroetinga heeft vandaag, zondag 20 november, de Nederlandse titel op de 50 kilometer op de baan op zijn naam geschreven. Wim deed dat door de eindsprint te winnen van een kopgroep van acht renners. Op de tweede plaats eindigde Tim Veldt uit Amsterdam van WTC De Amstel en derde werd Jeff Vermeulen uit Hoogvliet van Cycling Team de Rijke. De titelstrijd speelde zich af op de piste van het Vélodrome in Amsterdam-Sloten. Met het winnen van deze titel heeft Wim laten zien dat het met zijn baantred wel goed zit en dat geeft alle vertrouwen voor een goed resultaat in de Zesdaagse van Vlaanderen-Gent die dinsdag 22 november van start gaat. Wim Stroetinga vormt daar een koppel met zijn Ubbink-Koga teamgenoot Peter Schep.