Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2011-11-25 - Wim Stroetinga en Peter Schep raken leiding kwijt in Ze


Terug naar overzicht

 

Wim Stroetinga en Peter Schep raken leiding kwijt in Zesdaagse van Vlaanderen-Gent.
 
Wim Stroetinga en Peter Schep hebben de leiding in de Lotto Zesdaagse van Vlaanderen-Gent na de derde nacht niet weten te behouden. De leiding werd overgenomen door het Duits/Zwitserse koppel Christian Grasmann en Franco Marvulli. Dit koppel slaagde er in om in het tweede deel van de avond van plaats 6 ( met 2 ronden achterstand) naar plaats 1 te rijden. Dat kwam mede door het verkrijgen van een bonusronde na het verzamelen van meer dan 200 punten. Zij gaan nu aan de leiding met 203 punten. In dezelfde ronde maar met 183 punten staan Wim Stroetinga en Peter Schep nu als tweede geklasseerd. Op de derde plaats staat het koppel Robert Bartko en Kenny de Ketele met 166 punten. Het blijft ongemeen spannend, want er staan nu niet minder dan 5 koppels in dezelfde ronde. Maar ook het Frans/Deense koppel Morgan Kneisky en Marc Hester zijn met een achterstand van 1 ronde en 174 punten nog niet uitgeschakeld voor de eindzege.
Het koppel Wim Stroetinga en Peter Schep haalde de meeste punten in deze derde nacht weer binnen met winst in de individuele tijdrit en in de koppeltijdrit. Verder was er nog winst in de tweede serie van de dernywedstrijden wat 5 punten opleverde. Ook 5 punten leverde de 7e plaats op bij het onderdeel klassementssprint. Ook in de 3e serie van de dernywedstrijd werden met een 4e plaats nog eens 2 punten aan het totaal toegevoegd.
Al met al blijft het koppel Wim Stroetinga en Peter Schep kanshebber voor de eindzege, want met winst in de tijdritten in de 4e nacht overschrijden ze de grens van 200 punten, wat dan weer een bonusronde oplevert. 
Het was overigens een lange nacht, want het laatste onderdeel, de supersprint, begon pas om 01.40 uur.