Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2011-12-26 - Arjan Stroetinga voor de vierde keer Nederlands Kampioe


Terug naar overzicht

Arjan Stroetinga voor de vierde keer Nederlands Kampioen marathon schaatsen

Voor de vierde keer wist Arjan Stroetinga het Nederlads Kampioenschap marathon schaatsen op zijn naam te schrijven Nog niet eerder is dit gebeurd. Arjan nam afstand van Lammert Huitema, Co Giling, Jan Maarten Heideman, Jan Kooiman en Bert Jan van der Veen, welke drie keer de titel op hun naam wisten te schrijven.

Met een kopgroep van acht schaatsters wist Arjan in de eindsprint met een ruime voorsprong als eerste over de finishstreep  te passeren voor Carlo Timmerman en Jan Maarten Heideman. 

Uit: www.nu.nl

 

Stroetinga is trots op record
Uitgegeven: 26 december 2011 18:58
Laatst gewijzigd: 26 december 2011 18:58
HEERENVEEN - Arjan Stroetinga is de koning van het kunstijs. De dertigjarige automonteur uit het Friese Waskemeer liet zich maandag voor de vierde keer tot Nederlands kampioen kronen.
© ProShots
Daarmee nam hij afstand van een mooi rijtje namen. Co Giling, Jan Kooiman, Lammert Huitema, Jan Maarten Heideman en Bertjan van der Veen werden ooit drie keer nationaal kampioen op kunstijs.
''Ik ben er trots op dat ik nu de nieuwe recordhouder ben geworden'', glunderde Stroetinga na de titelstrijd in Heerenveen.
Stroetinga troefde in Thialf acht medevluchters af in de eindsprint. Karlo Timmerman en Jan Maarten Heideman werden respectievelijk tweede en derde.

 

Troon
Stroetinga's demonstratie van macht op de ijsbaan doet vermoeden dat zijn concurrenten de rode loper nog wel vaker voor de nieuwe kampioen zullen moeten uitrollen.
Iedereen in het peloton is er van overtuigd dat Stroetinga, zolang hij schaatst, zich niet makkelijk van de troon laat stoten.
''Maar ik zal de komende jaren voor mijn ploeggenoten moeten rijden. Coach Jillert Anema wil op een NK een andere kopman. Hij vindt vier titels voor mij voorlopig wel voldoende'', aldus Stroetinga.

 

Complimenten
De immer bescheiden Stroetinga werd overladen met complimenten. Ook Heideman roemde hem. ''Tijdens de wedstrijd reed hij alle gaten dicht. Die jongen is een echte allrounder. Hij kan alles.''
Stroetinga staat model voor de moderne marathonrijder. Hij beschikt over een ijzersterke conditie en is net als zijn broer Wim, de baanwielrenner, tactisch goed onderlegd. Dat bleek in de finale van de race.
Samen met zijn BAM-ploeggenoten Jorrit Bergsma, Christijn Groeneveld, Bob de Vries en Willem Hut meldde hij zich in de voorste linies. ''Het tempo werd enorm opgeschroefd door mijn maten. Het hele peloton brak."

 

World Cup
"Uiteindelijk bleven we met negen man over. Op dat moment wist ik eigenlijk al dat ik zou winnen. Ik werd in de laatste ronde gelanceerd door Groeneveld. Ja, eigenlijk heb ik de titel aan mijn ploeg te danken.''
Stroetinga had zich dit seizoen willen kwalificeren voor de World Cup. Maar daarin slaagde hij net niet in. ''Is ook niet zo erg. Marathonschaatsen is voor mij veel belangrijker. Ik wil dit nog heel lang doen. Of dit mijn mooiste titel is? Nee, alle vier titels zijn me even mooi.''