Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2011-12-29 - Brons voor Wim Stroetinga bij NK op de baan in Apeldoor


Terug naar overzicht

 

Brons voor Wim Stroetinga bij NK op de baan in Apeldoorn.
 
Wim Stroetinga uit Oldeberkoop is donderdagavond 29 december met 53 punten als derde geëindigd op het onderdeel puntenkoers bij de Nederlandse Kampioenschappen op de baan in het Omnisportcentrum te Apeldoorn. De overwinning ging met 62 punten naar zijn ploegmaat van het Ubbink-Koga Cycling Team, Nick Stöpler uit Woerden. Deze wist als enige twee ronden voorsprong te nemen op zijn concurrenten. Het zilver ging met 57 punten naar Tim Veldt uit Amsterdam van WTC De Amstel, de Nederlands Kampioen op de scratch van een dag eerder.
Bij de eerste vier van dit kampioenschap waren niet minder dan drie renners van het Ubbink-Koga Cycling Team en de winnaar merkte dan ook op, dat men dit als ploeg goed had uitgespeeld.
De puntenkoers gaat over een afstand van 40 kilometer en na ongeveer elke twee kilometer, afhankelijk van de baanlengte, wordt er gesprint. Bij elke sprint krijgen de eerste vier renners respectievelijk vijf, drie, twee en een punt. Als een renner een ronde voorsprong neemt, krijgt deze 20 punten. De renner met de meeste punten wint de wedstrijd.