Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2011-04-13 - Renee Hooghiemster wint 1e et.van Tour Du-Loir-et-cher


Terug naar overzicht

RenéHooghiemster wint 1e etappe van 52e Tour Du Loir-et-cher éProvost

 RenéHooghiemster van het Ubbink-Koga Cycling Team is de winnaar geworden van de 1e etappe van de 52e Tour Du Loir-et-Cher. De etappe ging van Blois naar Lamotte Beuvron over een afstand van 153 kilometer. Deze etappekoers is een koers voor professionals van het niveau 2.2 en wordt gehouden sinds 1960.
RenéHooghiemster won de sprint van een kopgroep van 12 renners, voor de Belg Benjamin Verraes van het team Jong Vlaanderen-Bauknecht en de Noor Christen Rake van het team Joker-Merida. De 1e zeven renners finishten in dezelfde tijd als de winnaar. Het peloton eindigde op een achterstand van 1.32 minuut. Niek Hooghiemster finishte in het peloton op een 58e plaats.
De tweede etappe van Vendôme naar Villebaron over een afstand van 202 kilometer werd gewonnen door de Fransman Pierre Luc Perichon van het team Roubaix-Dalkia. RenéHooghiemster eindigde in dezelfde tijd als de winnaar op een 19e plaats. Niek Hooghiemster eindigde met een achterstand van 3.48 minuten op de winnaar op een 127e plaats.
In het Algemeen Klassement na twee etappes leidt RenéHooghiemster met een voorsprong van 3 seconden op de Fransman Pierre Luc Perichon. De Belg Benjamin Verraes is derde op 4 seconden.
De eerste winnaar van deze etappekoers was de Fransman Raymond Salléin 1960. Nederlandse winnaars waren in 1976 Gerrie van Gerwen en in 2005 Marc de Maar. De laatste winnaar in 2010 was de Rus Mikhail Antonov van het team van Itera-Katusha.