Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2011-05-18 - Wim Stroetinga geeft sprintles in 3e etappe Olympia’s T


Terug naar overzicht

Wim Stroetinga geeft sprintles in 3e etappe Olympia’s Tour.

 
Wim Stroetinga won vandaag met overmacht de 3e etappe van Olympia’s Tour. Zijn voorsprong op de nummer twee, Yoeri Havik van Cycling Team de Rijke bedroeg niet minder dan vijf meter. De etappe ging vandaag van Noordwijk naar Olst over een afstand van 202,4 kilometer en begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van de in de Giro verongelukte renner Wouter Weylandt die vandaag in Gent begraven werd. De etappe werd gekenmerkt door de wind en het peloton viel meerdere keren in stukken uiteen, maar de groepen kwamen steeds weer bij elkaar. In de finale leek een vluchtgroep met daarbij Raymond Kreder van het Team Chipotle, het opleidingsteam van het Garmin-Cervelo Pro Cycling Team, maar Olympia’s Tour rijdend voor de nationale baanselectie, een goede kans van slagen te hebben. Onder impuls van de ploegen van Jayco en Team de Rijke kwam echter alles weer bij elkaar. Op 6 kilometer voor de finish werden de laatste vluchters, de Zweed Christopher Stevens van het Team Sparebanken-Vest-Ridley en Adrie Lindeman uit Assen van de NWVG Groningen, ingerekend door het peloton. Daarna werd een massasprint onvermijdelijk en daarin gaf Wim Stroetinga vervolgens sprintles. Op de tweede plaats eindigde Yoeri Havik van het Cycling Team de Rijke en derde werd de Engelsman Luke Rowe van het Nationale Team van Groot Brittannië. Het was voor de tweede keer dat Wim Stroetinga een etappe wist te winnen in Olympia’s Tour. In 2006 won hij de 4e etappe in Hardenberg.
Na afloop verklaarde Wim Stroetinga dat de voorbereiding van de sprint door zijn ploeg vandaag een stuk beter liep dan gisteren. Vandaag ging ik op driehonderd meter voor de finish vol aan en ben ik keihard door de laatste moeilijke bocht voor de finish gevlogen en dat gaf me de ideale uitgangspositie. Maint Berkenbosch werd vandaag 82e in de massasprint en Jenning Huizenga, ploeggenoot van Wim Stroetinga, 88e. In het Algemeen Klassement staat Wim Stroetinga nu op de 3e plaats met 10 seconden achterstand op de leider, Jetse Bol, van het Continental Team van de Rabobank. Op de 2e plaats staat de Duitser Christoph Pfingsten van het Cycling Team de Rijke. Maint Berkenbosch is 98e met 1.02 minuut achterstand op de leider.
Morgen gaat de etappe van Ulft naar Gendringen over een afstand van 162,7 kilometer. Opnieuw een etappe met kansen voor Wim Stroetinga.