Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2011-06-07 - NK Tijdrijden in Zwartemeer.


Terug naar overzicht

 

NK Tijdrijden in Zwartemeer.
 
Bij het NK tijdrijden in Zwartemeer is Stef Krul uit Tjalleberd vandaag (8 juni) 11e geworden bij de nieuwelingen. De winnaar, in een tijd van 22.38 minuten over de 16,8 kilometer, was de zoon van oud beroepsrenner Adrie van der Poel, Matthieu van der Poel uit het Belgische Kappellen, rijdend voor het Isorex Cycling Team. Stef Krul moest 1.13 minuut prijsgeven op de winnaar. Maarten Hof uit Heerenveen eindigde op een 36e plaats op 2.49 minuten van de winnaar.
 
Bij de junioren was de overwinning voor Paul Moerland uit Fijnaart van de WV Willebrord Wil Vooruit in een tijd van 22.09 minuten. Beste Fries was Martijn Dijkstra uit Oldeberkoop, rijdend voor WV De Peddelaars uit Hoogeveen. Hij werd 5e met een achterstand van 39 seconden op de winnaar.
 
Bij de junioren-vrouwen ging de overwinning naar Thalitha de Jong uit Ossendrecht van RSC de Zuidwesthoek uit Bergen op Zoom in een tijd van 24.53 minuten. Op een uitstekende 3e plaats eindigde Anouska Koster uit de Westereen met een achterstand van 24 seconden op de winnaar.
 
Bij de nieuwelingen vrouwen wist Wendy Oosterwoud uit Ureterp van de WV Woonexpo Kapenga uit Drachten haar titel te prolongeren. Zij deed over de 16,8 kilometer 25.23 minuten en was daarmee niet minder dan 26 seconden sneller dan de nummer 2, Ilse Miltenburg uit Eck en Wiel van de W.C.L. Bergbeklimmers uit het Limburgse Stein.