Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2011-06-10 - Wim Stroetinga laat zich goed zien in massasprint 2e et


Terug naar overzicht

 

Wim Stroetinga laat zich goed zien in massasprint 2e etappe Delta Tour.
 
Wim Stroetinga heeft zich goed laten zien in de massasprint van de 2e etappe van de Delta Tour in Zeeland. Deze etappe ging over een afstand van 193 kilometer van Middelburg naar Goes. Na 20 kilometer was er een ontsnapping van 6 renners die een maximale voorsprong op het peloton wisten te nemen van 2.30 minuten. Op 67 kilometer voor de finish was het met de ontsnapping gedaan en volgde er een hergroepering. Daarna reden er 11 man weg, maar onder impulsen van de teams van Rabobank en Vacansoleil-DCM, die de slag hadden gemist, werden de vluchters bij de eerste doorkomst in Goes weer teruggepakt. Daarna probeerde Jens Mouris van Vacansoleil-DCM weg te rijden. Het leek er op dat hij weg zou blijven, want hij pakte 25 seconden, maar in het zicht van de finish werd hij alsnog teruggepakt. De daaropvolgende massasprint werd gewonnen door de Duitser Marcel Kittel van Skil-Shimano, die daarmee tevens de leiding in het Algemeen Klassement overnam van de Nederlander Jos van Emden van het Pro Tour Team van de Rabobank. In de massasprint eindigde Wim Stroetinga op een zeer verdienstelijke 5e plaats.
In het Algemeen Klassement leidt nu de Duitser Marcel Kittel. Beste Fries op een 26e plaats is de ploeggenoot van Wim Stroetinga, Jenning Huizenga uit Franeker, met 21 seconden achterstand. Wim Stroetinga is 63e op 31 seconden.
De proloog van de Delta Tour werd gewonnen door Jos van Emden van het Pro Tour Team van de Rabobank. Wim Stroetinga eindigde hierin op een 92 plaats met 25 seconden achterstand op de winnaar. De proloog ging over een afstand van 3,8 kilometer en werd verreden in Vlissingen.