Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2011-03-05 - Renee Hooghiemster (Ster van Zwolle)


Terug naar overzicht

RenéHooghiemster goed in vorm in voorjaar.

 RenéHooghiemster heeft in de eerste klassiekers van dit seizoen laten zien dat hij goed heeft overwinterd. In de Ster van Zwolle zat hij al na 50 kilometer in een kopgroep van 6 man. Deze mannen bleven lang bij elkaar, maar zo’n 20 kilometer voor het einde werden ze achterhaald door een achtervolgende groep van 18 man. Ook deze groep bleef niet tot het eind bij elkaar, want op 5 kilometer voor de finish reden er 5 man weg uit deze groep en die werden ook niet meer achterhaald. In de sprint was het Barry Markus van de Continentale ploeg van de Rabobank die als eerste over de finish kwam. RenéHooghiemster, die dit jaar rijdt voor het Ubbink-Koga Cycling Team, eindigde uiteindelijk op een 57e plaats met 32 seconden achterstand op de winnaar.
In de Omloop van de Houtse Linies met start en finish in Den Hout moest hij 2 ronden voor het einde vanwege de kou opgeven. De winst was hier voor ploeggenoot Dion Beukeboom.
In de Dorpenomloop van Ruchpen was het opnieuw de winnaar van de Ster van Zwolle, Barry Markus, die de snelste sprinter was. RenéHooghiemster eindigde op een 11e plaats in dezelfde tijd als de winnaar.
In de Witte Kruis Classic, de vroegere Ronde van Zuidholland, met start en finish in Den Haag, was het Jeff Vermeulen van het De Rijke Cycling Team die de snelste was van een kopgroep van oorspronkelijk 14 man. RenéHooghiemster eindigde op een verdienstelijke 6e plaats.
In de Vlaamse Pijl, een wedstrijd voor professionals, met start en finish in het Belgische Harelbeke, eindigde RenéHooghiemster op een 14e plaats op 38 seconden van de winnaar, de Belg Frédéric Amorison van de ploeg Landbouwkrediet.