Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2011-06-23 - Weer geen overwinning voor Jan Bos in Ronde van Muntend


Terug naar overzicht

 

Weer geen overwinning voor Jan Bos in Ronde van Muntendam.
 
In de 32e Ronde van Muntendam ontstond er al snel een kopgroep van 7 man, met daarin van het Cycling Team Jo Piels, Jan Bos uit Nieuwehorne en Marco Bos uit Roden. Beide twee rappe sprinters. Verder waren in deze kopgroep vertegenwoordigd de ploegen van Metec, De Jonge Renner, De Friesche Leeuw, Ubbink-Koga en Otto Ebbens. Deze kopgroep wist het peloton te dubbelen en het leek er op uit te draaien dat één van de renners Bos er met de overwinning vandoor zou gaan. Maar wat ze ook probeerden, hun demarrages waren niet krachtig genoeg om weg te raken uit de greep van de kopgroep. Dat was wel het geval met die van Jos Harms uit Oude Pekela van het Metec Cycling Team. Op zijn demarrage had alleen d Henk Wildeman uit Raalte van de WV de Jonge Renner een antwoord. Maar in de laatste ronde wist hij ook niet in het wiel te blijven van Jos Harms die daarop solo naar de finish reed en daarmee zijn 3e overwinning van het seizoen op zijn naam wist te schrijven. Eerder won hij al de Ronde van Harkstede en de Ronde van Haren. Henk Wildeman die tweede werd boekte hiermee zijn beste resultaat van dit seizoen. Wel wist hij zich bij de beste tien te rijden in de Ronde van de Kerspelen, waarin hij 5e werd.
Jan Bos uit Nieuwehorne wist zich met een derde plaats opnieuw op het podium te rijden. Alweer zijn 7e podiumplaats van dit seizoen, waarbij hij eerste werd in de Rondes van Rhenoy en Ginneken, 2e in de Acht van Annen, 2e in de Ronde van Angelslo, 2e in de Friesche Wouden Klassieker en 2e in de Koga Ronde van Zuidoost Friesland en nu dus 3e in de Ronde van Muntendam. Ploegmaat Marco Bos, 1e in de Klassieker de Ronde van Haarlemmerliede en Spaarnwoude, eindigde op een 6e plaats.
Umberto Atzori uit Zorgvlied van het Metec Cycling Team, die nog maar net weer wedstrijden rijdt na zijn operatie lijkt aardig op weg terug met een 15e plaats in de Ronde van Muntendam. Het heeft er alle schijn van dat hij weer de oude is met de Rabobank Ronde van Appelscha die hij zo graag op zijn naam wil schrijven na twee keer een tweede plaats achter Wouter de Groot uit Lochem van het team SWABO. Wouter de Groot wist ook dit jaar al weer te winnen en wel in de Ronde van Didam die gelijktijdig werd verreden met die in Muntendam.