Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2012-01-07 - Wim Stroetinga en Peter Schep blijven 3e na derde avond


Terug naar overzicht

 

Wim Stroetinga en Peter Schep blijven 3e na derde avond Zesdaagse Rotterdam.
 
Wim Stroetinga en Peter Schep hebben hun derde plaats weten te behouden na de derde dag van de Zesdaagse van Rotterdam. De leiding is nu in handen van het koppel Danny Stam en Yoeri Havik met 101 punten. Zij danken deze positie aan het krijgen van een bonusronde na het behalen van 100 punten, want ze wisten gisteravond geen van de onderdelen te winnen.
Op de tweede plaats staan nu de leiders van de eerste twee avonden, het Nederlands/Zwitserse koppel Jens Mouris en Franco Marvulli met 180 punten, op de derde plaats gevolgd door Wim Stroetinga en Peter Schep met 156 punten. Deze koppels hebben 1 ronde achterstand op het leidende duo. Op de 4e plaats, eveneens met 1 ronde achterstand staat het Nederlands/Belgische koppel Niki Terpstra en Iljo Keisse met 151 punten. Het blijft dus ongemeen spannend aan de kop van het klassement.
Wim Stroetinga en Peter Schep deden het gisteravond voortreffelijk, zo wisten ze het onderdeel koppeltijdrit te winnen met een tijd van 21.805 seconden, wat overeenkomt met een gemiddelde snelheid van 66.040 kilometer per uur. Op de laatste koppelkoers van de avond wisten ze een tweede plaats te behalen achter Niki Terpstra en Iljo Keisse. Dat leverde 12 punten op. In de tweede serie van de derny wist Wim Stroetinga zich naar een 5e plaats te rijden. In de koppelafvalkoers was er opnieuw een tweede plaats, achter wederom Niki Terpstra en Iljo Keisse. In de eerste koppelkoers van de avond werden ze 4e achter de winnaars het Nederlands/Deense koppel Barry Markus en Marc Hester.