Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2013-04-21 - Goede resultaten Stef Krul en Marten Kooistra.


Terug naar overzicht

 

Goede resultaten Stef Krul en Marten Kooistra.
 
Stef Krul uit Tjalleberd bij de junioren en Marten Kooistra uit Jonkerslân bij de nieuwelingen hebben dit weekend uitstekend gepresteerd. Stef Krul deed dit bij de EPZ Omloop van Borssele en Marten Kooistra bij de tweedejaars nieuwelingen in de Omloop door het Land van Kleine Hein. Stef Krul werd in de individuele tijdrit over 19,5 kilometer rondom
’s-Heerenhoek tweede. Eerste werd Mathieu van der Poel uit het Belgische Kapelle die ruim 34 seconden sneller was dan Stef Krul. Mathieu van der Poel, de zoon van oud beroepsrenner Adrie van der Poel, reed met een gemiddelde snelheid van bijna 46 kilometer per uur. In de wegwedstrijd over 120 kilometer werd Stef Krul derde. De winst ging naar Cees Bol uit Zaandam van de ZWC DTS-BRC Kennemerland. Cees Bol ontsnapte in de laatste kilometer uit een kopgroep van 6 man die na 50 kilometer was ontstaan. De sprint om de tweede plaats werd gewonnen door André Looij uit Wilnis. Bij de beloften werd Martijn Dijkstra uit Oldeberkoop vijfde in de tijdrit over 39 kilometer. De winst in de tijdrit ging naar Joerie Leijs uit Standaardbuiten. Bij de elite vrouwen werd de wegwedstrijd over 120 kilometer gewonnen door Vera Koedooder uit Apeldoorn. Ilona Hoeksma uit Luxwoude deed het uitstekend met een 10e plaats in deze sterk bezette wedstrijd.
Bij de Omloop door het Land van Kleine Hein voor tweedejaars nieuwelingen maakte Marten Kooistra deel uit van een al snel in de wedstrijd ontstane kopgroep van 7 man, die later uitdunde tot 4 man. Wat de renners in het peloton ook probeerden het lukte hen niet meer om de vluchters te achterhalen.In de sprint was Marten Kooistra veruit de sterkste. Op de tweede plaats eindigde Bob Olieslagers uit Rijen en derde werd Danny Voogt uit Wormer. Harmen Krul uit Tjalleberd zat in een achtervolgend groepje van 4 man dat op 16 seconden van Marten Kooistra volgde. In de sprint eindigde Harmen Krul als zesde.Er starten 127 renners waarvan door de zware omstandigheden 73 niet wisten te finishen. Bij de eerstejaars nieuwelingen was er een kopgroep van 5 man met daarbij Rick de Vries uit Wolvega. De sprint daarvan werd gewonnen door Tom Wijfje uit Ter Aar. Dennis van der Horst uit Hasselt werd tweede en Mario Poldervaart uit Zuidland werd derde. Rick de Vries uit Wolvega eindigde net buiten het podium op een vierde plaats. Hier starten 119 renners, waarvan er 53 de finish niet wisten te halen.