Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2014-03-31 - Nationale juniorenploeg van Amerika start in Ronde van


Terug naar overzicht

Nationale juniorenploeg van Amerika start in Ronde van Zuidoost Friesland.

Van de week is bekend geworden, dat de Nationale wielerploeg junioren van de Verenigde Staten van Amerika van start zal gaan in de op zaterdag 17 mei a.s. te verrijden Ronde van Zuidoost Friesland voor junioren met start- en finish in Appelscha.
De ploeg bestaat uit de volgende renners:
Zeke Mostov, Diego Binaten, Tommy Lucas, Ethan Reynolds, Austin Vincent en Eric Oien.
De meest aansprekende naam in dit gezelschap is wel die van Zeke Mostov. Deze renner was winnaar van een bronzen medaille op het onderdeel tijdrit bij het WK van 2013 in Toscane. Verder werd hij winnaar van het jongerenklassement van de Internationale 3-Etappenfhart der Rad Junioren in Duitsland. Hij eindigde daar ook als tweede in het Algemeen Klassement en werd eveneens tweede in de proloog van deze etappekoers.
Tommy Lucas van het Bear Development Team behaalde dit jaar een derde plaats in het Land Park Criterium, een 2e plaats in het Red Kite Criterium en een derde plaats in The Valley of the Sun Stage Race.
Ethan Reynolds van het Hot Tubes Junior Development Team werd vierde bij het Nationaal Kampioenschap Cyclo Cross van Amerika.
Austin Vincent werd derde in het Nationaal Kampioenschap Cyclo Cross. In 2012 werd hij eerste in het Nationaal kampioenschap voor junioren van 15 en 16 jaar en ook eerste in het Nationaal Kampioenschap Cyclo Cross voor renners van deze leeftijdsklasse. Zijn eerste nationaal kampioenschap behaalde hij in 2007 in de leeftijdsklasse van 10-12 jaar. In dat jaar werd hij ook 1e bij de BMX Nationals, leeftijdscategorie 11 jaar. In 2014 eindigde hij als 30e bij het WK cyclocross voor junioren in Hoogerheide.
Eric Oien van het Monster Media Junior Development Team werd eenmaal eerste en eenmaal derde in The Valley of the Sun Stage Race. Ook werd hij eerste in de Curt Sutliff Memorial Santiage Canyon TT (tijdrit) Series.
Van Diego Binaten zijn geen resultaten bekend.
Voor de Ronde van Zuidoost Friesland voor elite en beloften op zondag 18 mei heeft het Metec-TKH-Continental Cycling Team zich inmiddels ingeschreven. Vorig jaar werd het hele podium ingenomen door renners van deze formatie met een eerste plaats voor Peter Koning, een tweede plaats voor Elmar Reinders en een derde plaats voor Joey van Rhee. Ook dit jaar werd er door een renner uit deze formatie alweer een klassieker gewonnen en wel de Ronde van Zuid Holland door de Belg Dries Hollanders uit Houthalen. Van deze formatie maakt ook deel uit Stef Krul uit Tjalleberd die zich dit jaar in de klassiekers al behoorlijk in de kijker heeft weten te rijden met een 11e plaats in de Ronde van Zuid Holland, een 19e in de Trainingsomloop van Sleen en een 23e plaats in de Omloop van de Houtse Linies.