Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2014-04-19 - Eerste podiumplaats dit jaar voor Umberto Atzori uit Zo


Terug naar overzicht

 

Eerste podiumplaats dit jaar voor Umberto Atzori uit Zorgvlied.

 

Umberto Atzori uit Zorgvlied kwam zaterdag 19 april voor het eerst dit wegseizoen op het podium door derde te worden in de Arno Wallaard Memorial in Meerkerk. Een UCI koers over 192 kilometer in een winderige Alblasserwaard. Na 159 kilometer reed een vrij grote groep Meerkerk binnen voor de afsluitende vijf lokale ronden. Eerder hadden drie renners een voorsprong genomen van zo'n drie minuten, maar ze wisten dit niet vol te houden. Er volgden veel demarrages en er wist ook een groep weg te rijden met daarbij o.a. Joey van Rhee en Tim Ariesen van de formatie van het Cyclingteam Jo Piels, maar ook deze groep werd ingerekend. Vervolgens ontstond er een kopgroep van 12 renners met daarin renners van alle grote Nederlandse ploegen, de Duitse ploeg Team Stuttgart met Tino Thomel en de Britse ploeg van Madison Genesis met Thomas Stewart en de latere winnaar de Zweed Edvin Wilson van het Noorse Team Joker. Doordat bijna iedere grote ploeg hierin vertegenwoordigd was kreeg deze kopgroep de zegen van het peloton. In de vierde plaatselijke omloop wist de Zweed Edvin Wilson te ontsnappen uit de kopgroep. Met nog 1 omloop te gaan had hij een voorsprong opgebouwd van 25 seconden en die wist hij in de laatste zeven kilometer te behouden. Uiteindelijk kwam hij solo over de finish met 15 seconden voorsprong op de tweede man de Engelsman Thomas Stewart die in de sprint Umberto Atzori achter zich wist te houden die daardoor als derde eindigde.

 De sprint van het peloton werd met overmacht gewonnen door Wim Stroetinga die daarmee op de dertiende plaats eindigde.
 Eindelijk dus bloemen voor Umberto Atzori na al zulke goede prestaties neergezet te hebben in de voorgaande klassiekers. Zo werd hij vierde in de Ronde van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en was er eveneens een vierde plaats voor hem in de Duitse klassieker Rund um den Bramscher Berg.

Voor de Zweed was het zijn eerste overwinning van dit jaar. Zijn beste klassering tot nu toe was een 18e plaats in de Franse klassieker Paris-Troyes.