Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2014-04-27 - Lisa de Jong wint Kasseiencriterium in Eijsden.


Terug naar overzicht

Lisa de Jong wint Kasseiencriterium in Eijsden.

 

Lisa de Jong uit Oosterwolde heeft een aansprekende overwinning geboekt zondag 27 april door het kasseiencriterium in het Limburgse Eijsden op haar naam te schrijven. Het was voor de 11e keer dat dit criterium werd gehouden. Het was een zwaar en heuvelachtig parcours over een afstand van 2200 meter, met daarin een kasseienstrook van liefst 550 meter. Daar kwam bovendien nog eens bij, dat men op het stuk van het parcours langs de Maas de wind pal op kop had. Bij voorbaat stond dan ook al vast dat er een sterke winnares zou komen.

Het was Maaike Boogaard uit Zwaag, ook deelneemster aan de Bevrijdingsronde in Oosterwolde zaterdag 3 mei, en winnares van de Omloop door het Land van Kleine Hein, die er al in het begin van de koers vandoor ging. Ze werd echter na zeven ronden teruggepakt door het peloton of wat daar nog van over was. Want uiteindelijk bleef er maar een groep van twaalf nieuwelingen-meisjes over. Toen was het de beurt aan Kylie Waterreus uit Ulestraten om het te proberen. Maar na anderhalve ronde werd ze teruggehaald door de achtervolgende groep. Op het moment dat ze werd teruggepakt was het Arianne Pruisscher uit Nieuw Dordrecht, de Nederlands kampioene bij de nieuwelingen-meisjes en dit seizoen al vier keer winnares van een wedstrijd, die er vandoor ging. Zij werd al na een ronde teruggehaald door de groep van twaalf meisjes. In de voorlaatste ronde demarreerde Lisa de Jong op een zo flitsende manier, dat niemand er nog in slaagde om in haar wiel te komen. Ze wist dan ook solo deze klassieker onder de criteriums op haar naam te schrijven. Kylie Waterrreus uit Ulestraten eindigde op een tweede plaats en derde werd Maaike Boogaard uit Zwaag.

Het was voor Lisa de Jong al de tweede overwinning van het seizoen, want op 23 april j.l. wist ze de tijdrit in Luinjeberd te winnen in een tijd over de 14 kilometer van 21.39.97, een gemiddelde snelheid van 38,77 km. per uur. Als tweede eindigde in Luinjeberd Loes Adegeest uit Dalfsen en derde werd ook al weer een Ooststellingwerfse en wel Iris Ton uit Waskemeer.

.