Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2014-05-16 - Derde achtereenvolgende zege voor Wim Stroetinga in Oly


Terug naar overzicht

Derde achtereenvolgende zege voor Wim Stroetinga in Olympia's Tour.

 

En dat is drie voor Wim Stroetingain deze editie van Olympia's Tour na zijn sprintzege in Reuver.Als het voetballen zou zijn, dan zouden we spreken van een onvervalste hattrick. Ook vanmiddag liet Wim Stroetinga weer zien dat hij de beste sprinter is van Nederland. De organisatie had er alles aan gedaan om de beslissing voor de eindoverwinning in deze etappe te laten plaatsvinden. Niet alleen was het de langste etappe, maar ook ging een gedeelte van de etappe door de heuvels rondom Nijmegen. Ook de renners geloofden erin, want er waren vanaf de eerste kilometer al demarrages. Na tien kilometer reed er al een groep weg van 13 renners met daarbij de nodige favorieten. Omdat Cycling Team Jo Piels met de leider Berden de Vries hierin maar met 1 man vertegenwoordigd was, ging dit team in de achtervolging, geholpen door het Australische team Jayco toen het net niet lukte om de aansluiting tot stand te brengen. Wat de mannen van Jo Piels niet lukte deden de Australiërs wel en voor Nijmegen was de kopgroep weer terug in het peloton. Maar het bleef niet lang rustig, want vlak daarna gingen er opnieuw veertien mannen vandoor met daarbij ook de leider in het Algemeen Klassement, Berden de Vries uit Gieterveen. Deze sterke groep wist een maximale voorsprong te nemen van anderhalve minuut, maar het waren weer de Australiërs die er voor zorgden dat alles weer bij elkaar kwam. De Australiërs ontwikkelden zo'n hoog tempo dat het peloton brak en in eerste instantie maar 17 man bij de koplopers wisten aan te sluiten. Toen waren het de mannen van Belkin-de Jonge Renner, met daarin Daan Meijers, de winnaar van de Ronde van Groningen, die alles weer bij elkaar brachten. Het peloton begon dan ook compleet aan de drie plaatselijke ronden van 8 kilometer rondom Reuver. Ook nu werd er weer veel aangevallen, het laatst door Tim Roosen uit Goirle van het Rabobank Development Team, maar toen kwam het Koga Cycling Team van Wim Stroetinga in actie en deze wist het peloton weer bij de vluchter te brengen. Daarna werd Wim Stroetinga in stelling gebracht en deze deed wat hij moest doen en dat was overtuigend de massasprint winnen. Tweede werd Coen Vermeltfoort uit Schuinesloot van het Cycling Team de Rijke en derde Yoeri Havik uit Assendelft, eveneens van het Cycling Team de Rijke. Stef Krul uit Tjalleberd blijft het onverminderd goed doen en werd vandaag in deze lange etappe 32e. René Hooghiemster uit Drachten werd 84e, beiden in dezelfde tijd als Wim Stroetinga.

In het Algemeen Klassement blijft Berden de Vries uit Gieterveen aan de leiding. Op de tweede plaats staat JesperAsselman uit Wateringen van het Metec Cycling Team en derde is nog steeds Wim Stroetinga met een achterstand van 31 seconden op de leider. Stef Krul is 29e op 1.18 minuten en Renée Hooghiemster 42e op 1.50 minuten. In het jongerenklassement is Stef Krul een plats geklommen en staat nu 7e op 14 seconden van de leider Merijn Korevaar uit Groot Ammers. In het puntenklassement staat Wim Stroetinga fier bovenaan met 82 punten, 20 punten meer dan de nummer twee, Coen Vermeltfoort.

Morgen is de zesde en laatste etappe met start- en finish in Hoofddorp over 186,4 kilometer. Wim Stroetinga kan daar voor een historische prestatie zorgen door op vier achtereenvolgende dagen een etappe te winnen. Maar het blijft koers en niets is dan ook nog zeker.