Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2014-09-09 - Aafke Soet uit Heerenveen geselecteerd voor WK junioren


Terug naar overzicht

Aafke Soet uit Heerenveen geselecteerd voor WK junioren-vrouwen.

 

Bondscoach Johan Lammerts heeft dinsdag 2 september de definitieve selectie voor het WK voor junioren-vrouwen bekend gemaakt. In deze selectie is ook opgenomen voor zowel de tijdrit als de wegwedstrijd, Aafke Soet uit Heerenveen van de WV Olympia. Het WK wielrennen wordt gehouden van zondag 21 september t/m zondag 28 september a.s. De tijdrit voor junioren-vrouwen wordt verreden op maandag 22 september en de wegwedstrijd op vrijdag 26 september.

Het WK vindt plaats in de Spaanse stad Ponferrada. Deze stad ligt in Noordwest Spanje in de provincie Castilla y Léon. De stad ligt aan de rivier Sil in de Vallei El Bierzo en wordt omringd door bergen. Wandelaars en fietsers die ooit gefietst zijn naar de bedevaartplaats Santiago de Compostella zullen deze stad ongetwijfeld kennen, want het is de laatste stad voordat het einddoel Santiago de Compostella is bereikt.

Naast Aafke Soet zullen aan de tijdrit deelnemen: Chanella Stougje uit Zuidland van de RWC Ahoy en Jeanne Korevaar uit Groot Ammers van de WV Jan van Arckel. Deze junioren rijden ook de wegwedstrijd, samen met Jip van den Bos uit Oostknollendam van de ZWC DTS.

Het zijn allemaal sterke junioren die dit jaar al heel wat ereplaatsen hebben behaald. Zostond Aafke Soet dit jaar 8 keer op het podium waarvan 7 keer op de hoogste trede. Jip van den Bos won 5 keer en stond in totaal 11 keer op het podium. Jeanne Korevaar stond 14 keer op het podium en won daarvan 4 keer. Chanella Stougje stond 17 keer op het podium en won daarvan drie keer. Ze werd o.a. derde in het NK voor junioren-vrouwen in Ureterp.