Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2014-09-27 - Elmar Abma Nederlands Kampioen RDBR, Maureen Abma vierd


Terug naar overzicht

Elmar Abma Nederlands Kampioen RDBR, Maureen Abma vierde

Op zaterdag 27 september 2014 vonden in Leiden de Nederlandse Kampioenschappen plaats van de Rabo Dikkebandenrace 2014. Elmar (10 jaar) en Maureen (7 jaar) plaatsten via de voorronde van Appelscha voor de landelijke finale. Van de ruim 100 plaatsingswedstrijden over heel Nederland waren alleen de nummers één verzekerd van deelname.

Er werd gefietst in 6 categorieën, afhankelijk van leeftijd en geslacht. Eerst werden de series afgewerkt. Daarna mochten de besten uit de series in de finale aantreden.
Elmar had pech in de eerste serie, waarin hij keihard onderuit ging en ternauwer kon voorkomen dat hij kopje onder ging in de naast liggende wijk. Vanuit de EHBO-post, en nog onder de bagger, kon hij gelijk met de tweede serie starten die hij met overmacht won. In de finale had Elmar had de koers goed onder controle en kon middels een goede eindsprint het deelnemersveld achter zich laten.
Voor Maureen was het allemaal wat lastiger die als 7 jarige ook de strijd aan moest gaan met de 8 jarigen. Na de plaatsing via de series kwam ze op de achterste startrij te staan bij de finale. Vanuit het achterveld kwam ze prima naar voren. Dit lukte tot de vierde plek waardoor het podium net werd gemist. Als eerste 7-jarige was de 4e plaats een prima prestatie.

Op www.rabosport.nl (de fiesende toekomst) staat een filmpje van de finaledag waarbij een deel van het interview met Elmar is te zien.

www.rabosport.nl