Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2014-10-26 - Stroetinga wint puntenkoers Revolution London


Terug naar overzicht

 

Wim Stroetinga opent baanseizoen met winst op Olympische Baan van Londen.

 

Wim Stroetinga is het baanseizoen uitstekend gestart met winst op de puntenkoers op de Olympische Baan van Londen afgelopen zaterdag 25 oktober. Evenals vorig jaar nam hij ook nu op uitnodiging deel aan de “Revolution Series” die gehouden worden op de Britse wielerbanen. Het was een sterke overwinning, want nadat de Brit Alex Dowsett de eerste twee sprints had gewonnen greep Wim het initiatief door een ronde voorsprong te nemen. Later in de wedstrijd nam hij met een aantal anderen opnieuw een ronde voorsprong. Met nog 15 ronden te gaan trok Wim alleen opnieuw ten aanval. Aangemoedigd door de 5000 toeschouwers slaagde hij er in een ronde voorsprong te nemen. Na te zijn aangesloten bij het peloton klopte hij in de laatste sprint ook nog eens de Brit Ben Swift met een halve fietslengte. Dat leverde hem in deze UCI-Class 2 wedstrijd 70 punten op en 60 UCI punten. Op de tweede plaats eindigde de Brit Ben Swift met 66 punten en derde werd de Brit Mark Stewart, eveneens met 66 punten. De winnaar van de eerste twee sprints, de Brit Alex Dowsett, eindigde als vijfde met 55 punten. De Nederlander Jens Mouris werd dertiende met 21 punten. Op het onderdeel scratch over 15 kilometer was er een vijfde plaats voor Wim Stroetinga die een ronde achterstand had op de winnaar, de Brit Ben Swift. Jens Mouris eindigde op dit onderdeel op de veertiende plaats. De Revolution Series worden op zaterdag 22 november a.s. voortgezet met de wedstrijden op de baan van het British Cycling Centre in Manchester.

Stroetinga wint puntenkoers Revolution London
Zondag 26 oktober 2014
Track - Wim Stroetinga heeft een zege geboekt in de puntenkoers van de Revolution Series in Londen. De sprinter van het Koga Cycling Team liet na een spannende strijd Sky-prof Ben Swift achter zich. In de laatste sprint wist Stroetinga de zege op te eisen.

"Dat is goed voor het vertrouwen" erkende hij na afloop. Stroetinga reed onlangs het EK baan en is in voorbereiding op de wereldbekerwedstrijden op de baan in Mexico.

Foto: © Sportfoto