Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2014-12-21 - Succes voor Ooststellingwervers bij ICW wedstrijden Vel


Terug naar overzicht

Succes voor Ooststellingwervers bij ICW wedstrijden Veldrijden en ATB in Appelscha.

 

Bij de zondag gehouden Inter Club Wedstrijden voor veldrijders en ATB'ers hebben de Ooststellingwerfse renners voor grote successen gezorgd. Op een door de Jongens van Outdoor en Jan Hendrik Kramer van ATB Clinics schitterend uitgezet parcours, dat door alle renners werd geroemd, gingen de wedstrijden van start met de jongste jeugd. Daarin was Danny Turkstra uit Beilen van WRV De Peddelaars een klasse apart. Op het 1 kilometer lange parcours wist hij een flinke voorsprong op te bouwen op Niels Brinkman uit Noordlaren van WV Meteoor Assen-Roden die op zijn beurt weer een grote voorsprong had op Tjisse Weening uit Harkema van de WV Otto Ebbens. Dat werd ook de uitslag. 1. dus Danny Turkstra uit Beilen, 2. Niels Brinkman uit Noordlaren en 3. Tjisse Weening uit Harkema. Een mooie 7e plaats was er voor Mads de Roos uit Appelscha. Tygo Veenema uit Oosterwolde werd 11e. Bij de jeugd onder de dertien jaar was Björn Hommes uit Appelscha, zaterdag nog vierde in een landelijke wedstrijd in Woerden, een klasse apart. Vanaf de start ging hij aan de leiding en hij breidde zijn voorsprong steeds verder uit. Hij won dan ook met meer dan twee minuten voorsprong op de nummer twee, Arjen Dillema uit Doezum van de WV WoonExpo Kapenga. Derde werd Iris Offerein uit Meppen van de WSV Emmen. Luca Wijnsma uit Oosterwolde werd 10e, Tim Dekker uit Oosterwolde 14e, Djyaro Bosma uit Appelscha 16e, Douwe van der Zee uit Oosterwolde 17e en Marijn Kremer uit Oosterwolde 19e. Bij de jeugd van 13 t/m 15 jaar was er een hele mooie derde plaats voor Tycho Dijkstra uit Appelscha die er meteen bij de start al als een speer vandoor ging, achtervolgd door Brian de Vries uit Wolvega en Joeri Fledderus uit Nieuw Amsterdam, met kort daarachter ook nog Anouk Dekker uit Echten, die later het hoge tempo van de jongens niet kon bijbenen. De winst ging uiteindelijk naar Brian de Vries uit Wolvega van de MTB vereniging Havelte. Tweede werd Joeri Fledderus uit Nieuw Amsterdam van de WSV Emmen en derde Tycho Dijkstra uit Appelscha. Verder was er nog een 12e plaats voor Jan Wietze Veenstra uit Ravenswoud, een 16e voor Marco Poortinga uit Appelscha en een 19e voor Frank van Hooff uit Oosterwolde.

Bij de nieuwelingen en junioren was het de leider in het algemeen klassement, Mark Dillema uit Doezum die meteen de leiding in de wedstrijd greep. Hij werd gevolgd door een drietal, te weten: Joël Zuidema uit Dokkum, Sven Nijzingh uit Zuidwolde en Rob Been uit Assen. Dit drietal slaagde er echter niet in om hem te achterhalen en zo ging de winst voor de tweede keer in deze competitie naar Mark Dillema uit Doezum van de WV WooonExpo Kapenga. Als tweede eindigde Joël Zuidema uit Dokkum, eveneens van de WV WoonExpo Kapenga en derde werd Sven Nijzingh uit Zuidwolde van de MTB vereniging Zuidwolde e.o. Bij de nieuwelingen en junioren kwamen geen Ooststellingwervers aan de start.

Het klapstuk bij de veldrijders was de strijd van de heren met daarbij de grote favoriet en zich ook internationaal in de kijker rijdende Gosse van der Meer uit Surhuizum van de WV Otto Ebbens, maar uitkomend voor het van der Heide-Kenda MTB Team. Gosse van der Meer liet er ook geen twijfel over bestaan dat hij de wedstrijd in Appelscha, de eerste wedstrijd van deze competitie waaraan hij meedeed, wilde winnen. Hij kwam dan ook meteen al met grote voorsprong als koploper door, op grote afstand gevolgd door de Mountainbiker van het Koga Team, Bart Barkhuis uit Norg en daar weer achter de verrassend goed acterende Martijn Dijkstra uit De Knipe. Deze laatste, voorheen wonende in Oldeberkoop reed voor het eerst mee in deze competitie als training voor het wegseizoen waarin hij gaat rijden voor WV De IJsselstreek. Hij bleek heel goed mee te kunnen in dit selecte gezelschap wat uiteindelijk resulteerde in een derde plaats. Bart Barkhuis kwam ten val in de afdaling maar kon de wedstrijd wel vervolgen al moest hij het met heupklachten iets rustiger aandoen. De positie van Gosse van der Meer kwam in deze wedstrijd dan ook niet in gevaar en met grote voorsprong eindigde hij als eerste. Tweede werd Bart Barkhuis uit Norg en derde dus Martijn Dijkstra uit De Knipe. Dirk Brouwer uit Oosterwolde eindigde als plaatselijk favoriet op de 11e plaats. Bij de dames, de junioren-vrouwen en de nieuwelingen-meisjes was Karen Brouwer uit Haarlem, maar voorheen uit Oosterwolde, van de MTB Vereniging Havelte een klasse apart. Ze reed steeds alleen aan de leiding en wist zo'n drie minuten ui te lopen op de nummer twee Laura Krans uit De Wilp van het AA-Drink/Bris Cycling Team.

 Het dapper strijdende nieuweling-meisje Marianne de Vegt uit Oosterwolde van de WV Meteoor-Assen werd verdienstelijk derde. Lisa de Jong uit Oosterwolde van de WV WoonExpo Kapenga eindigde op de vijfde plaats. Daarna was het de beurt aan de ATB'ers. Bij de heren gingen na de eerste ronde Stefan van Bolhuis uit Appelscha van de FC Unitas en Erik Groen uit Apeldoorn van het SBJ Mountainbike aan de leiding, op korte afstand gevolgd door Richard Feiken uit Smilde van FC Unitas. In de tweede ronde was de situatie al gewijzigd en ging Erik Groen alleen aan de leiding met op 10 seconden Stefan van Bolhuis en Arie de Jong uit Oosterwolde. Deze situatie bleef zo tot het einde van de wedstrijd. De strijd om de tweede plaats werd een strijd tussen de twee plaatselijke favorieten Stefan van Bolhuis en Arie de Jong. Deze gaven elkaar niets toe en pas in de laatste ronde wist Stefan van Bolhuis een paar meter voorsprong te nemen. Eerste werd dus met overmacht, Erik Groen uit Apeldoorn. In de sprint werd Stefan van Bolhuis uit Appelscha tweede en Arie de Jong uit Oosterwolde derde. Christaan Nip uit Appelscha werd 18e, Wietze Gorter uit Oosterwolde 20e, Gosse Bergsma uit Oosterwolde 21e, Gert-Jan van der Ploeg uit Appelscha 32e, Gerry Vlieger uit Appelscha 39e, Jarno Bosma uit Appelscha 40e, 42e werd Marcel van der Weide uit Oosterwolde, 43e Jorrit de Vries uit Appelscha en de 45e plaats was voor Riemer Bosma uit Haulerwijk. Bij de nieuwelingen en junioren was Micha Gankema uit Assen van de FC Unitas veruit de sterkste. Hij reed voortdurend aan de leiding en geen van de andere renners wist maar bij hem in de buurt te komen. Hij werd dan ook overtuigend eerste. Tweede werd Ramon Eikelboom uit Scheerwolde van de MTB Havelte en derde Onne van den Boomen uit Kerkenveld van de MTB Vereniging Zuidwolde e.o. Hier kwamen geen Ooststellingwervers aan de start. Bij de dames was het Iris van der Pol die steeds aan de leiding reed, op afstand gevolgd door Chrstina Draijer uit Groningen en daar weer achter Thea Brouwer uit Oosterwolde. Dit werd ook de uitslag. Eerste dus Iris van der Pol uit Diever van de WV GIANT dt Benelux, tweede Christina Draijer uit Groningen en derde dus Thea Brouwer uit Oosterwolde. Er kwamen in totaal 165 renners aan de start in Appelscha, waarmee deze ICW-Wedstrijd een groot succes werd. Er was door de Jongens van Outdoor en die van ATB Clinics van Jan Hendrik Kramer een mooi technisch parcours uitgezet, waar ook de toeschouwers de wedstrijden goed konden volgen. Lof was er na afloop ook voor de jury, de Stichting Wieler Promotie Olympia en de vele vrijwilligers en sponsoren die deze wedstrijd mogelijk hebben gemaakt.

Met een 1e plaats voor Björn Hommes uit Appelscha, een derde plaats voor Tycho Dijkstra uit Appelscha, een derde plaats voor Marianne de Vegt uit Oosterwolde, een derde plaats voor Martijn Dijkstra uit de Knipe maar voorheen uit Oldeberkoop, een derde plaats voor Thea Brouwer uit Oosterwolde, een tweede plaats voor Stefan van Bolhuis uit Appelscha en een derde plaats voor Arie de Jong uit Oosterwolde was het een succesvolle zondag voor onze Ooststellingwerfse renners.