Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2015-01-02 - Marianne Vos en Lars van der Haar winnaars Centrumcross


Terug naar overzicht

Marianne Vos en Lars van der Haar winnaars Centrumcross Surhuisterveen.

 

Het was vanmiddag weer goed toeven in Surhuisterveen bij de Centrumcross. De weergoden waren de organisatoren goed gezind en er was een mooi maar zwaar parcours uitgezet met start- en finish in het centrum van Surhuisterveen. Veel toeschouwers hadden de weg dan ook weer gevonden naar Surhuisterveen, waarvan de meesten de wedstrijd volgden in het veld. De wedstrijd werd weer deskundig verslagen door Andries Nieuwenhuis bij start- en finish en Erik Jager in het veld. De vrouwen reden de wedstrijd tegelijk met de junior-dames en de nieuwelingen-meisjes, in totaal 34 deelneemsters, waaronder een Zweedse deelneemster die in dit sterke veld zelfs op een 6e plaats wist te eindigen. Verder was er nog buitenlandse deelname uit Duitsland en Australië. Bij de dames leek het er even op dat Lucinda Brand uit Rotterdam het Marianne Vos lastig zou maken toen ze brutaal de kop nam, maar al gauw werd duidelijk dat er ook deze middag geen maat stond op Marianne Vos. Ze nam de leiding en bouwde haar voorsprong steeds verder uit. Lucinda Brand op haar beurt behield haar voorsprong op de derde troef van de Rabobank Liv formatie, Anna van der Breggen uit Zwolle. Dat werd ook de eindstand. Eerste voor de zevende keer in Surhuisterveen Marianne Vos uit Meeuwen. Tweede Lucinda Brand uit Rotterdam en derde Anna van der Breggen uit Zwolle. Karin Brouwer uit Oosterwolde eindigde als 16e en het nieuwelingen-meisje Marianne de Vegt uit Oosterwolde werd 24e van de 30 gefinishte rensters. Na afloop mocht Marianne de Vegt met de winnares Marianne Vos op de foto. Een geweldig moment voor deze jonge wielrenster.

Bij de heren elite en beloften gingen er 31 renners van start. Ook hier weer buiten de deelnemers uit het traditionele cyclecross land België, renners uit Polen, Duitsland, Groot Brittannië en zelfs uit Australië. Het was de in België wonende Nederlander Corné van Kessel die de leiding nam, op de voet gevolgd door Nederlands kampioen Lars van der Haar. Even leek het er op dat niemand van de beide matadoren de kop wilde nemen toen het bij de doorkomst van de finish bijna tot een surplace kwam, maar al snel bleek dat Lars van der Haar uit Woudenberg niet voor alleen een ereplaats maar echt voor de overwinning naar Surhuisterveen was gekomen. Hij nam na enkele ronden resoluut de leiding en stond deze ook niet meer af. Corné van Kessel bleef op een achterstand van een 22 seconden wel steeds de nummer twee. Ook Gert-Jan Bosman uit Emmen reed sterk en eindigde tenslotte op de 5e plaats. De winst ging zoals verwacht naar Lars van der Haar uit Woudenberg. Corné van Kessel uit Herenthals werd tweede en Stan Godrie uit Zundert derde. Er was een keurige 14e plaats voor Gosse van der Meer uit het buurdorp Surhuizum.

Bij de masters was het tweevoudig winnaar van de Profronde van Surhuisterveen, de Drent Erik Dekker, wonende in Hedel die won. Er was een 6e plaats voor Henk Weerman uit Wolvega en een 8e plaats voor Jannes Weerman uit Nijeholtwolde.

Het was dankzij de prima organisatie en de vele vrijwilligers weer een mooie wielerdag in Suirhuisterveen.