Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2015-01-07 - Wim Stroetinga en Barry Markus zesde in Zesdaagse van R


Terug naar overzicht

Wim Stroetinga en Barry Markus zesde in Zesdaagse van Rotterdam.

 

Wim Stroetinga en Barry Markus zijn in het eindklassement van de 33e Zesdaagse van Rotterdam op een zesde plaats geëindigd met 61 punten en 11 ronden achterstand. Voor Wim Stroetinga een teleurstelling. Wim Stroetinga, die nadat zijn koppelgenoot, de ervaren Yoeri Havik, al na enkele dagen door ziekte werd geveld verder moest met de toch in het Zesdaagse gebeuren minder ervaren Barry Markus. Maar dat is ook sport en dit koppel restte dan ook niets anders dan om het beste er van te maken. De laatste avond werd toch een beetje een anticlimax toen het voor de eindzege favoriete koppel Jasper de Buyst en Kenny de Ketele na de eerste puntenkoers wegens ziekte van Kenny de Ketele de wedstrijd gedwongen moest verlaten. Op dat moment hadden Iljo Keisse en Niki Terpstra overigens al wel hun achterstand op de klassementsleiders, de Belgen Jasper de Buyst en Kenny de Ketele goed gemaakt, door het winnen van de ploegafvalling. Met winst in de eerste puntenkoers herstelde Jasper de Buyst wel de schade, maar in de tweede puntenstrijd moest Kenny de Ketele door ziekte opgeven. In de afsluitende koppelkoers legde het Deense duo Michael Morkov en Alex Rasmussen Keisse en Terpstra het vuur na aan de schenen, maar het was niet voldoende om hen van de derde opeenvolgende zege af te houden. Sterker nog Keisse en Terpstra wisten zelfs nog twee ronden te pakken op de concurrentie. Door hun derde achtereenvolgende zege traden ze in het voetspoor van de legendarische vroegere Zesdaagserenners René Pijnen en Leo Duyndam. Het koppel Stroetinga en Markus wist op de afsluitende avond alleen nog vier punten te pakken in de 2e Puntenkoers, waarin Barry Markus 9e werd. De eindstand van de 33e Zesdaagse van Rotterdam wordt daarmee als volgt:

1.      Iljo Keisse (Bel) en Niki Terpstra                                                                 281 punten

2.      Michael Morkov (Den) en Alex Rasmussen (Den) op 3 ronden                  273 punten

3.      David Muntaner (Sp) en Albert Torres (Sp) op 3 ronden                             225 punten

4.      Michel Kreder en Raymond Kreder op 5 ronden                                        138 punten

5.      Leif Lampater (Ger) en Nico Hesslich (Ger) op 11 ronden                         116 punten

6.      Wim Stroetinga en Barry Markus op 11 ronden                                            61 punten

7.      Thomas Boudat (Fr) en Vivien Brisse (Fr) op 12 ronden                             162 punten

8.      Wesley Kreder en Jesper Asselman op 16 ronden                                         70 punten

9.      Andreas Müller (Aut) en Andreas Graf (Aut) op 17 ronden                                     16 punten

10. Didier Caspers en Melvin van Zijl op 18 ronden                                          34 punten

11. André Looij en Ivar Slik op 20 ronden                                                         67 punten

Met 29.000 toeschouwers werd het aantal toeschouwers van vorig jaar overtroffen en daarmee werd deze 33e uitgave van de Zesdaagse van Rotterdam een groot succes.

Wim Stroetinga is op dit moment al in Bremen waar hij vanavond aan de zijde van de met 75 deelnames aan een Zesdaagse zeer ervaren Duitser Leif Lampater van start gaat. Dit koppel is tevens de titelverdediger door winst vorig jaar in de afsluitende eindsprint. Ook dit jaar zijn ze weer de grote favorieten. De Zesdaagse van Bremen wordt gehouden van 8 t/m 13 januari.