Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2015-01-13 - Wim Stroetinga en Leif Lampater eindigen als derde in Z


Terug naar overzicht

Wim Stroetinga en Leif Lampater eindigen als derde in Zesdaagse van Bremen.

 

Het duo Wim Stroetinga en Leif Lampater is op de derde plaats geëindigd in de Zesdaagse van Bremen. De overwinning ging naar het Duits/Deense koppel Marcel Kalz en Alex Rasmussen die als enige koppel een ronde voorsprong wisten te nemen op de nog overgebleven concurrenten Wim Stroetinga en Leif Lampater en Morgan Kneisky en Jesper Morkov. De beslissing viel in de belangrijkste koppelkoers, de Grosse Jagd. In eerste instantie zag het er nog goed uit voor Wim Stroetinga en Leif Lampater toen ze als eerste van de favoriete koppels en ronde voorsprong wisten te nemen. Al snel counterde het Frans/Deense koppel Morgan Kneisky en Jesper Morkov en haalden de ronde terug. Ronden lang leek het er op dat de strijd om de overwinning tussen deze twee koppels zou gaan, maar 14 ronden voor het einde wist het koppel Marcel Kalz en Alex Rasmussen zich weer in dezelfde ronde te rijden en reden er drie koppels aan kop van het veld. Maar daarmee was dit koppel nog niet tevreden, ze gingen opnieuw in de aanval en wisten vier ronden voor het einde opnieuw een ronde te pakken. Dat de Deen Jesper Morkov de laatste sprint won en daarmee nog 10 punten pakte speelde geen rol meer. Het ontbrak Wim Stroetinga en Leif Lampater de laatste ronden aan kracht om nog eens in de aanval te gaan.

De einduitslag is daarmee als volgt:

1.      Marcel Kalz (Ger) en Alex Rasmussen (Den)                                                          357 punten

2.      Morgan Kneisky (Fr) en Jesper Morkov (Den) op 1 ronde                                      297 punten

3.      Leif Lampater en Wim Stroetinga op 1 ronde                                                         286 punten

4.      Christian Grasmann(Ger) en Tristan Marguet (Zwit) op 5 ronden                          233 punten

5.      Andreas Graf (Aut) en Andreas Müller (Aut) op 7 ronden                                     153 punten

6.      Nick Stöpler (Ned) en Nico Hesslich (Ger) op 12 ronden                                       225 punten

Wim Stroetinga en Leif Lampater wisten de laatste avond de koppelkoers over 30 minuten, Kleine Jagd, te winnen. Verder werden nog punten behaald in de koppelkoers over 45 minuten, Grosse Jagd, waarin ze als derde eindigden, in de derny finale met een tweede plaats en in de tijdrit over 500 meter waarin ze zesde werden.

En terwijl Wim Stroetinga op de baan in Bremen streed om de overwinning in de Zesdaagse streed partner Roxane Knetemann tegen de elementen tijdens het NK Strandrace in Egmond aan Zee. De wedstrijd werd verreden onder heroïsche omstandigheden. Windkracht acht en enorme regenval vlak na de start. Roxane Knetemann maakte al snel na de start deel uit van een kopgroep met Iris Slappendel en Corine van der Knaap. Roxane leek geen moeite te hebben met het tempo van de mannen, terwijl Slappendel en van der Knaap een gaatje moesten laten vallen. Door een valpartij van Roxane kwam Iris Slappendel aan kop. Bij het keerpunt kon Knetemann weer aansluiting vinden bij Slappendel. Inmiddels was ook Pauline Roijakkers bij het duo aangesloten. De winnares van 2013 kon zelfs wegrijden bij Knetemann en Slappendel. De drie maakten er tot het einde een spannende strijd van. Roijakkers ging aan de leiding, maar Knetemann gaf niet op, maar uiteindelijk ging het goud toch naar Pauline Roijakkers. Het zilver was voor Roxane Knetemann en het brons voor Iris Slappendel.