Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2015-04-06 - Anouska Koster wint Ronde van Ureterp.


Terug naar overzicht

 

Anouska Koster wint Ronde van Ureterp.

 

Anouska Koster uit De Westereen van het Rabo Liv Women Cycling Team heeft op Tweede Paasdag bij de elite- en beloften, junioren en amateur-vrouwen de Ronde van Ureterp gewonnen.

De beslissing in deze wedstrijd viel halverwege de koers toen Anouska Koster, Sanne Bouwmeester uit Westerbork, Janneke Ensing uit Gieten, Ilona Hoeksma uit Luxwoude en Leonie Lubbinge uit Drachten uit het peloton wisten te ontsnappen. Deze vier rensters wisten uiteindelijk een ronde voorsprong te nemen op het peloton. Een sprint moest de beslissing brengen en het was Anouska Koster die met voorsprong de laatste bocht voor de finish uitkwam. Janneke Ensing zette de achtervolging in en wist haar bijna nog te achterhalen. Maar met een half wiel voorsprong was het toch Anouska Koster die deze openingswedstrijd van het Friese wielerseizoen op haar naam wist te schrijven. Janneke Ensing uit Gieten van het Parkhotel Valkenburg Continental Team werd tweede en Leonie Lubbinge uit Drachten derde. Ilona Hoeksma uit Luxwoude, die in de klassieker de Ronde van Vlaanderen 72e werd, werd vierde. Zij behoorde in de Ronde van Vlaanderen tot de 76 vrouwen die deze zware Ronde, waar 150 rensters van start gingen, wist uit te rijden. Ilona Hoeksma maakt eveneens deel uit van het Parkhotel Valkenburg Continental Team. Aafke Soet uit Heerenveen, de winnares van vorig jaar, werd 8e en Lisa de Jong uit Oosterwolde 20e.

De wedstrijd bij de Amateurs/Sportklasse en junioren werd gewonnen in de massasprint door Sierd Steiginga uit Exmorra, die daarmee voor de vierde keer de Ronde van Ureterp op zijn naam wist te schrijven. Als tweede eindigde Taeke Oppewal uit Heerenveen en derde werd Harko Kievit uit Leek.