Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2015-04-09 - Anouska Koster beste Friezin in Energie Wacht Tour.


Terug naar overzicht

Anouska Koster beste Friezin in Energie Wacht Tour.

 

De Energie Wacht Tour begon gisteravond met een proloog over 2,5 kilometer in het mooie Groningse Winsum. De 2,5 kilometer werd het snelste afgelegd door Anna van der Breggen van het Rabo Liv Women Cycling Team. Zij wist de Duitse Wereldkampioene tijdrijden, Lisa Brennauer van Velocia-Sream met 5 seconden te verslaan. Als derde eindigde de Duitse Trixi Worrack, eveneens van Velocia-Sram op 6 seconden. Roxane Knetemann werd 4e op 6 seconden. Anouska Koster van het Rabo Liv Women Cycling Team eindigde op 13 seconden als 18e. Ilona Hoeksma van het Parkhotel Valkenburg Cycling Team moest 28 seconden toegeven op de winnares en werd daarmee 85e. Wendy Oosterwoud van de NWVG Groningen eindigde op 35 seconden als 109e.

De eerste etappe over 109,2 kilometer met start in Westerwolde en finish in Ter Apel werd in de massasprint overtuigend gewonnen door de winnares van de Ronde van Drenthe, de Belgische Jolien D'Hoore van Wiggle Honda. Als 2e eindigde de Italiaanse Barbara Guarishi van Velocia-SRAM en 3e werd opnieuw de Duitse Trixi Worrack van Velocia-SRAM. Roxane Knetemann werd 19e, Anouska Koster 34e, Ilona Hoeksma 48e en Wendy Oosterwoud werd met een achterstand van 35 seconden 101e. Marijn de Vries van Parkhotel Valkenburg en Winanda Spoor van Jan van Arckel reden bijna 100 kilometer voor het peloton uit en wisten meer dan 2 minuten voorsprong te nemen. Maar die voorsprong verdween al snel in de slotkilometers. In het Algemeen Klassement gaat Anna van der Breggen aan de leiding met op de tweede plaats in dezelfde tijd, de Belgische Jolien D'Hoore. Trixi Worrack is 3e op 2 seconden. Roxane Knetemann is 6e op 6 seconden. Anouska Koster 19e op 13 seconden, Ilona Hoeksma 69e op 28 seconden en Wendy Oosterwoud is op 1.07 minuut 106e.

's Ochtends werd ook de eerste etappe van de junior-vrouwen verreden over een afstand van 67,7 kilometer met start in Westerwolde en de finish in Ter Apel. Deze eerste etappe werd gewonnen door Arianne Pruisscher uit Nieuw Dordrecht die in de massasprint de Noorse Susanne Andersen en de Britse Grace Garner wist te verslaan. Paulien Koster uit Delfstrahuizen werd 31e, Lisa de Jong uit Oosterwolde 54e en Aafke Soet uit Heerenveen 62e. Hoewel ze nog bij een val betrokken was in de slotfase sprintte Arianne Pruisscher toch nog afgetekend naar de zege. Ze kon gelukkig voor de finish weer voorin aansluiten en vervolgens ook voorin blijven.