Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2015-04-26 - Aafke Soet uit Heerenveen derde in eindklassement van d


Terug naar overzicht

Aafke Soet uit Heerenveen derde in eindklassement van de EPZ Omloop van Borsele.

 

Aafke Soet uit Heerenveen is met een derde plaats in het eindklassement op het podium gekomen van de hoog aangeschreven internationale EPZ Omloop van Borsele. De etappe zondag ging over een afstand van 72 kilometer en had start en finish in 's Heerenhoek. In de laatste vijf kilometer ontstond er een kopgroep van 5 rensters, waarvan de eindsprint werd gewonnen door de Noorse Susanne Andersen uit Stavanger, maar toegevoegd voor deze wedstrijd aan de ploeg van de WV Meteoor Assen-Roden. Op de tweede plaats eindigde de Belgische Fenna Vanhoutte uit Diksmuide van de Belgische nationale ploeg en derde werd Frida Knutsson Wikström uit Zweden maar rijdend voor de Deense ploeg. Paulien Koster uit Delfstrahuizen van District Oost-Regazze werd heel knap vierde op 1 seconde van de winnares. Op 12 seconden werd Nicole Steigenga uit Exmorra 46e, Aafke Soet werd op 12 seconden 54e en Lisa de Jong uit Oosterwolde werd 75e op 8. 22 minuten.

Het eindklassement werd gewonnen door de Deense Pernille Mathiesen. Op de tweede plaats, op 1 seconde, eindigde Fleur Nagengast uit Beilen en derde, op 9 seconden, werd dus Aafke Soet uit Heerenveen. Nicole Steigenga werd op 38 seconden 11e, Paulien Koster op 1.20 minuten 34e en Lisa de Jong op 12.44 minuten minuten minuten 73e.

Het was een succesvolle wedstrijd voor de Combinatie Emmen/Drachten/De Peddelaars met een tweede en een derde plaats voor Fleur Nagengast en Aafke Soet in het eindklassement. Daarnaast wist Fleur Nagengast de oranje trui te winnen van het puntenklassement met 43 punten en nam ze de witte trui van het jongerenklassement mee naar huis. Als klap op de vuurpijl was ook de winst in het Algemeen Ploegenklassement voor de Combinatie WSV Emmen/WV Drachten/De Peddelaars. Hier werd de ploeg van Groot Brittannië tweede met een achterstand van 13 seconden en de Franse nationale ploeg derde op 29 seconden.