Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2015-08-02 - Anouska Koster uit De Westereen sterke winnares 2e Bosb


Terug naar overzicht

Anouska Koster uit De Westereen sterke winnares 2e Bosbergomloop voor vrouwen.

 

Anouska Koster uit De Westereen van het Rabo Liv Women Cycling Team heeft zondagmiddag met overmacht de 2e Bosberg Omloop van Appelscha gewonnen. Er kwamen zondagmiddag bij de vrouwen 44 rensters aan de start die er in de eerste 4 ronden waarin gestreden werd om het klassement over drie ronden een boeiende wedstrijd van maakten. Met daarbij een hoofdrol voor Marije Joling uit Oudeschoot van de NWV Groningen. Zij schreef dan ook dit klassement op haar naam met een tweede plaats voor Melanie Klement uit Velp van de AR&TV de Adelaar en een derde voor Willeke de Jong uit Ubbena van de WV Meteoor Assen-Roden. Maar bij de 5e van de 18 doorkomsten liet Anouska Koster zien dat ze de overwinning in de Bosberg Omloop hoog op haar verlanglijstje had staan en ging er alleen vandoor. Wel in de verwachting dat ze bij haar uitlooppoging versterking zou krijgen. Maar toen die uitbleef ging ze er vol voor en wist al snel een voorsprong te nemen van 44 seconden. Even kwam het peloton terug tot 15 seconden, maar toen Anouska Koster nog eens aanzette liep ze al snel weer uit tot 32 seconden bij het ingaan van de laatste ronde. Ze kwam dan ook onbedreigd als eerste over de finish. In de felle sprint om de tweede plaats was het Ashlynn van Baarle uit Zoetermeer van de LRTV Swift die haar wiel net iets eerder over de meet drukte dan Ivana Tiessens uit Groningen van de WV de Kannibaal.

Het podium kwam er daarmee als volgt uit te zien:

1. Anouska Koster van het Rabo Liv Women Cycling Team;

2. Ashlynn van Baarle uit Zoetermeer van de LRTV Swift;

3. Ivana Tiessens uit Groningen van de WV de Kannibaal.

Het was voor Anouska Koster de vierde overwinning van dit seizoen, eerder won zij al de Grote Prijs van de gemeente Kapellen in België, de Frauen GP Gippingen in Duitsland en de Ronde van Ureterp. Ook nam zij namens Nederland deel aan de Giro Rosa (de Ronde van Italië voor vrouwen).

De leidersprijs ging eveneens naar Anouska Koster en de prijs voor de pechvogel bij de vrouwen was voor de door materiaalpech getroffen Janneke Ensing uit Gieten van het Parkhotel Valkenburg Continental Team.

Met Anouska Koster kreeg de organisatie, na Roxane Knetemann vorig jaar, opnieuw een grote naam op de erelijst van de Ronde van Appelscha.