Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2015-09-21 - Aafke Soet uit Heerenveen beste Nederlandse bij WK tijd


Terug naar overzicht

Aafke Soet uit Heerenveen beste Nederlandse bij WK tijdrijden voor junior-vrouwen.

 

Aafke Soet uit Heerenveen is maandag 21 september met een zesde plaats als beste Nederlandse geëindigd bij het WK tijdrijden voor junior-vrouwen. Zij moest op het 15 kilometer lange parcours in het Amerikaanse Richmond 1 minuut en 41 seconden toegeven op de winnares, de Amerikaanse Chloe Dygert die het parcours aflegde in een tijd van 20 minuten en 18 seconden. Op de tweede plaats eindigde eveneens een Amerikaanse en wel Emma White met een achterstand op haar landgenote van 1 minuut en 5 seconden. Derde werd de Australische Anna-lee Hull die eindigde op 1 minuut en 26 seconden van de winnares. Aafke Soet werd vorig jaar achtste bij het WK.

De tweede Nederlandse, Yara Kastelijn, werd veertiende op 2 minuten en 2 seconden van de winnares.

 

 

Uit: www.knwu.nl

Aafke Soet 6e bij WK Tijdrijden junior vrouwen

 

Nieuwegein/Richmond, 21 september 2015 – Wielrenster Aafke Soet is als zesde geëindigd bij het wereldkampioenschap tijdrijden in Richmond, Amerika. Nederlands kampioene Yara Kastelijn noteerde de 14e tijd.

De junior vrouwen Aafke Soet en Yara Kastelijn openden vandaag het wereldkampioenschap wielrennen voor Nederland. De Nederlandse vrouwen reden een tijdrit over 15 kilometer. Zowel de 17-jarige Soet als de 18-jarige Kastelijn kenden een goede start. Er waren al elf vrouwen gefinisht toen Kastelijn de 5e tijd, tot dat moment, klokte met 22:20,95. Soet die in het laatste kwartet aan de start verscheen zag op de klok een tijd van 21:59,14 toen ze over de finish kwam. Uiteindelijk was de tijd van Soet goed voor de 6e plek (+1:40,67), Kastelijn eindigde als 14e (+2:02,97).

Soet tevreden
Aafke Soet keek na haar optreden tevreden terug op haar race.

Ik ben wel tevreden met hoe ik hier heb gereden. Ik ben verbeterd in mijn vermogen en mijn techniek. Dat ik daardoor bij de beste zes van de wereld hoor is een resultaat waar ik trots op ben.
Junior vrouw Aafke Soet