Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2015-10-31 - Nieuwe Friese wielerploeg Cycling Team Fryslân


Terug naar overzicht

Nieuwe Friese wielerploeg Cycling Team Fryslân

 • Begindatum
  Gestart op 30 oktober
   
 • Leden
  Frank Wierstra
  Andries Weening
  Henk Bos
  Marc de Bruin
  Ruben Hoekstra
  Gaatze Postma
   
 • Korte beschrijving
  Cycling Team Fryslân is de Friese elite wielerploeg. Wij zeggen met trots: “It sil heve”
  onze krachten bundelen en als ploeg rijden voor de winst!

 • Impressum
  Wij zijn Cycling Team Fryslân, de Friese elite wielerploeg. Wij gaan in 2016 onze krachten bundelen met als doel om succesvol te zijn in de koers en te strijden voor podium plaatsen. 1 collectief met als doel om het Friese wielrennen weer op de kaart te zetten!

   
 • Lange beschrijving
  De huidige tendens bij de Friese wielerverenigingen is dat de elite/belofte renners vertrekken naar ploegen buiten de provinciegrenzen. Komend seizoen is, hard uitgedrukt het Friese wielrennen uitgestorven. Bij de meeste Friese verenigingen rijdt slechts een enkele elite/belofte renner en afgelopen jaar hadden de verenigingen veel moeite om zes renners op te stellen voor de wedstrijden van de nationale clubcompetitie. Komend jaar neemt zelfs geen van de verenigingen deel aan deze competitie. De mogelijkheid voor een vereniging om als blok te acteren in de koers lijkt een utopie.
  Ondanks dat wij voor verschillende verenigingen koersten zagen wij allen deze neergang. Nadat wij een aantal keren met de groep om tafel hadden gezeten besloten we de krachten te bundelen. In het seizoen 2016 richten wij een eigen wielerploeg op, die als doel heeft het Friese wielrennen opnieuw op de kaart te zetten. Cycling Team Fryslân is de juiste benaming voor onze Friese elite wielerploeg. Wij hopen dan straks ook met trots te kunnen zeggen: “It sil heve”
  Komend seizoen gaan wij onze krachten bundelen en als ploeg rijden voor de winst. Het collectief gaat voor de overwinning, wie van ons uiteindelijk op de hoogste trede staat maakt niet uit. De focus van het wedstrijdprogramma van
  Cycling Team Fryslân ligt op de criteriums in Noord-Nederland. Daarnaast is het de wens om als Friese wielerploeg deel te nemen aan de Friese (en noordelijke) klassiekers. Ons programma vullen we verder aan met criteriums in de rest van Nederland en (meerdaagse) buitenlandse klassiekers. Deze wedstrijden rijden we met als doel om in vorm te zijn en om te winnen in de Friese wedstrijden. We willen als ploeg de Friese wielerliefhebber een attractieve wedstrijd bieden, en ons in de kijker van de regionale media rijden voor de sponsoren. Naast deze ambities staat plezier voorop, volgens ons de basis tot succes. Wij als Friese renners zijn erg gemotiveerd om ons plan tot een succes te brengen!
  Om ons plan te kunnen realiseren hebben wij steun nodig en dat kan op verschillende manieren. Verder in dit document komen wij terug met de mogelijkheden om Cycling Team Fryslân te steunen en wat u hier voor terug krijgt. Ook zullen de renners aan u voor worden voorgesteld. Wij willen u vast bedanken voor het lezen van het plan.

  Cycling Team Fryslân

   
 • E-mailadres
  info@teamfryslan.frl
   
  Uit: Leeuwarder Courant, zaterdag 31 oktober 2015