Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2016-01-06 - Arjan Stroetinga kan titel mass start verdedigen bij WK


Terug naar overzicht

Arjan Stroetinga kan titel mass start verdedigen bij WK in Kolomna.

 

Bondscoach Geert Kuiper heeft vandaag zijn selectie voor de mass start bij het Wk in Kolomna bekend gemaakt. Bij de mannen gaan regerend wereldkampioen Arjan Stroetinga en zijn ploeggenoot Jorrit Bergsma de strijd aan. Willem Hoolwerf en Thom van Beek zijn de reserves.

Bij de vrouwen bestaat de selectie uit regerend wereldkampioene Irene Schouten en Janneke Ensing. Eerste reserve is Carien Kleibeuker en tweede reserve Anouk van der Weijden.

Arjan Stroetinga maakt samen met Sven Kramer, Jorrit Bergsma en Douwe de Vries ook deel uit van de voorselectie van de ploegachtervolging (pursuit). De definitieve selectie wordt bekend gemaakt na afloop van het KPN NK Allround en Sprint. Bij de vrouwen bestaat de voorlopige selectie uit Ireen Wüst, Marrit Leenstra, Antoinette de Jong en Marije Joling. Het WK wordt gehouden van 11 t/m 14 februari a.s.

Voor de liefhebbers, Kolomna ligt in de provincie (Oblast) Moskou aan de rivieren Moskva en Oka, 113 kilometer ten zuidoosten van Moskou. De mooie overdekte ijsbaan in de multifunctionele hal heet Kometa (komeet) en is de derde ijsbaan in Rusland. De ijsbaan is ontworpen door de Nederlander Bertus Butter.