Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2016-01-09 - Wim Stroetinga en Raymond Kreder pakken bonusronde in Z


Terug naar overzicht

Wim Stroetinga en Raymond Kreder pakken bonusronde in Zesdaagse van Rotterdam.

 

Door winst in de koppelafvalling pakten Wim Stroetinga en Raymond Kreder 20 punten, daarmee passeerden ze de honderd punten grens wat hun een bonusronde opleverde. Daardoor kwamen ze na de derde nacht van de Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam op een puntentotaal van 110, wat hun meteen weer in het zicht van de leiders brengt.

Door een zware valpartij tijdens de sprintfinale tussen Elis Ligtlee en de Britse Victoria Williamson werd de Zesdaagse stilgelegd en werd het laatste onderdeel daarvan, de puntenkoers, niet verreden. De verwondingen van beide dames lieten zich zwaar aanzien, maar gelukkig valt het toch nog iets mee en is de toestand van de Britse stabiel en lijkt het er op dat Elis Ligtlee alleen zware kneuzingen aan de valpartij heeft overgehouden. Na de derde dag van de Zesdaagse gaat het Frans-Duitse koppel Morgan Kneisky en Christian Grasmann verrassend aan de leiding. Zij maakten optimaal gebruik van de strijd tussen de Ketele-de Paauw en Terpstra-Havik, die zo gefocust waren op elkaar dat ze Kneisky-Grasmann uit het oog verloren, die daardoor twee keer rond konden gaan

en zo de leiding over wisten te nemen van het Belgische koppel Kenny de Ketele en Moreno de Paauw. Door hun bonusronde kwamen ook Wim Stroetinga en Raymond Kreder weer op 1 ronde van de leiders en dat geeft perspectief voor de volgende dagen. De stand na de derde dag is nu als volgt:

1. Morgan Kneisky en Christian Grasmann              71 punten

op 1 ronde:

2. Kenny de Ketele en Moreno de Paauw                139 punten     

3. Niki Terpstra en Yoeri Havik                                 124 punten

4. Jesper Morkov en Alex Rasmussen                       113 punten

5. Wim Stroetinga en Raymond Kreder                    110 punten

op 2 ronden:

6. Albert Torres en Mora Vedri Sebastian                 115 punten

Afgezien van de 20 punten in de ploegafvalling wisten Wim Stroetinga en Raymond Kreder ook punten te behalen in de koppeltijdrit (3 punten), de koppelkoers over 250 ronden (10 punten) en de 1e serie achter de derny's (3 punten).