Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2016-01-23 - Goud voor Björn Hommes en zilver voor Miguel van Tintel


Terug naar overzicht

Goud voor Björn Hommes en zilver voor Miguel van Tintelen bij NK Veldrijden.

 

Bij het NK veldrijden voor jongens van categorie 5 was het goud vanmiddag voor Björn Hommes uit Appelscha van de WV Meteoor Assen-Roden en het zilver voor Miguel van Tintelen uit Baars, gemeente Steenwijkerland, oud lid van de WV Olympia. De derde plaats en het brons was voor Daan van Lüling uit Alphen aan den Rijn van de WV Avanti. Daarmee stonden alle vooraf als favorieten genoemde renners op het podium met natuurlijk daarbij de mooiste plaats voor Björn Hommes. Het NK voor de jeugd werd al voor de vierde keer in de geschiedenis georganiseerd door de WV Schijndel en werd gehouden op en rondom Camping 't Goeie Leven te Eerde, gelegen op

D' Eerdse Vlagheide en in D 'Eerdse bossen. Het parcours bestond uit een verharde weg, weilanden, bospaden en los zand en wat het extra zwaar maakte was het vals plat van D 'Eerdse Bergen. Een parcours dus voor bikkels en doorzetters. Op Björn Hommes, al 11 keer eerder winnaar van een jeugdveldrit dit seizoen, stond ook vanmiddag geen maat en hij ging dan ook solo als winnaar en daarmee Nederlands Kampioen over de finish met meer dan 6 seconden voorsprong op de winnaar van het zilver, Miguel van Tintelen uit Baars en de voorsprong op de nummer drie en winnaar van het brons, Daan van Lüling uit Alphen aan den Rijn bedroeg zelfs meer dan 23 seconden. Aan de start kwamen 45 renners en de wedstrijd werd verreden over 3 ronden. De snelste ronde was ook voor Björn Hommes in een tijd van 6.07.183 minuten. Kortom een verdiende Nederlands Kampioen.

Bij de jongens van categorie 5 eindigde Elmar Abma uit Wolvega op de 18e plaats. Veel beter deed het zijn zusje Maureen die bij de meisjes van categorie 1 (9 jaar) het brons veroverde. Nederlands Kampioene werd hier Amy de Bruijn uit Bergen op Zoom en het zilver was voor Mae Cabaca uit Vlaardingen. Fries succes was er ook bij de meisjes van categorie 4 (12 jaar), waar Leonie Bentveld uit Burgum beslag legde op het zilver. Het goud was voor Luna Cnossen uit Apeldoorn en het brons voor Bibi Verzijl uit Berkel en Rodenrijs.