Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2016-08-09 - Zware val Ilona Hoeksma uit Luxwoude in La Route de Fra


Terug naar overzicht

Zware val Ilona Hoeksma uit Luxwoude in La Route de France.

 

Ilona Hoeksma uit Luxwoude die fietst voor het team van Parkhotel Valkenburg is vandaag zwaar ten val gekomen in de massasprint van de derde etappe van La Route de France die van Saint Sauveur naar Nevers ging over 102,4 kilometer.  Ilona Hoeksma, die probeerde haar prestatie in de etappe van dinsdag waarin ze zevende werd te verbeteren, kwam met haar stuur in een dranghek en klapte zwaar tegen de grond. Ze liep daarbij maar liefst twaalf fracturen op, waarbij een gebroken sleutelbeen, vijf gebroken ribben en een klaplong. Ze verblijft nu in het ziekenhuis van Nevers waar ze met spoed naar toe werd vervoerd. Vanaf deze plaats wensen wij Ilona Hoeksma heel veel sterkte toe en een voorspoedig herstel.

De prestaties van Ilona Hoeksma in deze UCI 2.1. koers voor vrouwen waren tot haar zware val als volgt:

Proloog Saint Quentin: 29e op 22 seconden van de winnares Amy Pieters van Wiggle High5

1e etappe: Saint Quentin-Pontoise (135,6 km): 47e op 1.21 minuut van de winnares de Poolse Eugenia Bujak van BTC City Ljubljana.

2e etappe: Breuillet-Saint Benoit sur Loire (114,8 km): 7e in dezelfde tijd als de winnares, de Francaise Roxane Fournier van het team Poitou-Charentes.Futuroscope.86.