Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2017-01-13 - Nog vijf kanshebbers op zege na 2e nacht Zesdaagse van


Terug naar overzicht

Nog vijf kanshebbers op zege na 2e nacht Zesdaagse van Bremen.

 

Na de tweede dag van de Zesdaagse van Bremen zijn er nog vijf kanshebbers op de eindzege in de Zesdaagse van Bremen met daarbij Wim Stroetinga en Leif Lampater. Dit koppel staat op de tweede plaats maar in dezelfde ronde als het koppel Iljo Keisse en Marcel Kalz die ook na de tweede nacht nog aan de leiding gaan. Dit koppel heeft alleen meer punten, 124 tegen 103.

De afvalkoers (Ausscheidungsfahren) werd gewonnen door Jesper Morkov en Yoeri Havik met op de 4e plaats Wim Stroetinga en Leif Lampater die daarmee 8 punten toevoegden aan hun totaal. De koppelkoers over 30 minuten ging naar het Duits/Oostenrijkse koppel Theo Reinhardt en Andreas Graf met een derde plaats en 10 punten voor Wim Stroetinga en Leif Lampater. In de tweede serie van de dernykoers over 40 ronden ging de zege naar Iljo Keisse en werd Wim derde wat drie punten opleverde. De tijdrit over 500 meter leverde een tweede plaats op voor Wim Stroetinga en Leif Lampater en daarmee 12 punten. De koppelkoers (jagd) over 45 minuten met twee sprints werd gewonnen door Christian Grasmann en Kenny de Ketele met als derde Stroetinga-Lampater wat 10 punten opleverde. Dit was een echt spektakel waarin Jesper Morkov met Yoeri Havik en Wim met Leif Lampater zelfs twee ronden voorsprong wisten te nemen ,maar aan het einde lagen alle favoriete koppels weer gelijk, maar door het verkrijgen van een bonusronde wisten Stroetinga-Lampater en Keisse-Kalz een ronde uit te lopen op de drie overgebleven favoriete koppels. In de LAOLA sprint, gewonnen door Hans Pirius en Melvin van Zijl en werd het koppel Stroetinga-Lampater derde en kreeg het 5 punten. Dat bracht hun totaal op 103 punten en dat leverde een bonusronde op. De stand na de tweede nacht is nu als volgt:

1. Iljo Keisse (Bel) en Marcel Kalz (Ger)                                         124 punten

2. Wim Stroetinga en Leif Lampater                                                103 punten

op 1 ronde:

3. Jesper Morkov en Yoeri Havik                                                      98 punten.

4. Christian Grasmann (Ger) en Kenny de Ketele (Bel)                   73 punten

5. Theo Reinhardt (Ger) en Andreas Graf (Aut)                              59 punten.

De rest van de twaalf koppels heeft 6 ronden of meer achterstand en doen waarschijnlijk niet meer mee voor een podiumplaats. Het gaat dus tussen deze vijf koppels.