Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2017-01-15 - Wim Stroetinga en Leif Lampater tweede na vierde dag Ze


Terug naar overzicht

Wim Stroetinga en Leif Lampater tweede na vierde dag Zesdaagse van Bremen.

 

Het koppel Wim Stroetinga en Leif Lampater hebben zich na de vierde dag van de Zesdaagse van Bremen niet weten te handhaven op de eerste plaats. Deze moesten ze weer overdoen aan  het Duits/Belgische koppel Marcel Kalz en Iljo Keisse. Beide koppels staan nu in dezelfde ronde maar het koppel Kalz-Keisse heeft 267 punten en Wim Stroetinga en Leif Lampater 224.

Wisseling van de wacht werd ook wel verwacht, want het nu leidende koppel had na de derde nacht weliswaar 1 ronde achterstand op het koppel Stroetinga-Lampater maar met 199 punten zaten ze dicht bij het verkrijgen van een bonusronde. Dat gebeurde dan ook want ze wonnen zondag het eerste onderdeel, de afvalkoers, en met de daarmee verkregen 20 punten overschreden ze de 200 puntengrens ruimschoots en pakten ze de bonusronde. Op dit onderdeel werden Stroetinga-Lampater derde wat 10 punten opleverde. Het koppel Stroetinga-Lampater pakte in de door het Deens/Nederlandse koppel Jesper Morkov en Yoeri Havik gewonnen koppelkoers over 40 minuten, waarin ze vierde werden, 8 punten. Winst was er voor Wim Stroetinga in de tweede wedstrijd van de avond achter de derny's en dat leverde 5 punten op. Met een zesde plaats in de door het Duitse koppel Achim Burkart en Nico Hesslich gewonnen koppelafvalling pakten ze nog eens zes punten. Met een overwinning in de koppelkoers over 100 ronden wisten ze nog eens 20 punten aan hun totaal toe te voegen. De koppeltijdrit over 500 meter werd gewonnen door Marcel Kalz en Iljo Keisse en hierin werden Wim Stroetinga en Leif Lampater tweede wat 12 punten opleverde. Verder leverde de tweede plaats in de LAOLA sprint, gewonnen door het Duits/Zwitserse koppel Lucas Liss en Loïc Perizzola, 6 punten op. In de Australische afvalkoers, gewonnen door de Duitser Sebastian Wotschke, werd Leif Lampater vierde en werden er nog eens twee punten aan het totaal van het koppel Stroetinga-Lampater toegevoegd.

De stand na de vierde dag is daarmee als volgt:

1. Marcel Kalz (Ger.) en Iljo Keisse (Bel.)                                       267 punten

2. Wim Stroetinga en Leif Lampater                                                224 punten

op 1 ronde:

3. Jesper Morkov (Den.) en Yoeri Havik                                          177 punten

4. Christian Grasmann (Ger.) en Kenny de Ketele (Bel.)                 161 punten

5. Theo Reinhardt (Ger.) en Andreas Graf (Aut.)                            102 punten.

De rest van de koppels heeft een achterstand van 13 t/m 36 ronden en spelen geen rol meer als het gaat om de eindoverwinning.