Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2017-01-16 - Wim Stroetinga en Leif Lampater zakken terug naar derde


Terug naar overzicht

Wim Stroetinga en Leif Lampater zakken terug naar derde plaats in Zesdaagse van Bremen.

 

Wim Stroetinga en Leif Lampater hebben in de vijfde nacht van de Zesdaagse van Bremen hun tweede plaats die ze na de vierde nacht bezetten moeten prijsgeven en gaan nu als derde de laatste nacht in van de Zesdaagse van Bremen. Maar kansloos voor de eindzege en in ieder geval een podiumplaats zijn ze nog lang niet, want met een puntentotaal van 283 staan ze op de rand van een bonusronde, waarmee ze hun achterstand in rondes op de leiders, Marcel Kalz en Iljo Keisse, terug kunnen brengen tot 1 ronde. De leiders reden Wim Stroetinga en Leif Lampater in de koppelkoers over 45 minuten op 1 ronde en met de verkregen bonusronde na het passeren van de 300 punten grens wisten ze het koppel Stroetinga en Lampater op een achterstand van twee ronden te zetten.

Toch kunnen Wim Stroetinga en Leif Lampater terug  kijken op een goede nacht want ze wisten 59 punten aan hun totaal toe te voegen. Ze behaalden deze nacht 8 punten in de door het koppel Marcel Kalz en Iljo Keisse gewonnen afvalkoers waarin ze vierde werden. Ze werden eveneens vierde in de koppelkoers over 30 minuten die werd gewonnen door het Deens/Nederlandse koppel Jesper Morkov en Yoeri Havik en dat leverde opnieuw 8 punten op. In de tweede serie achter de derny's werd Leif Lampater achter Marcel Kalz tweede en dat betekende opnieuw 4 punten. Winst en 20 punten waren er voor Lampater-Stroetinga in de koppelafvalling. In de koppelkoers over 45 minuten, gewonnen door het koppel Marcel Kalz en Iljo Keisse werden ze vijfde en dat betekende dat ze slechts 6 punten aan het totaal wisten toe te voegen, maar nog belangrijker was dat ze in deze koppelkoers op een ronde werden gereden. Niet dat ze er niet alles aan deden, ze probeerde vele malen een ronde te pakken, maar de leiders Marcel Kalz en Iljo Keisse gaven geen krimp en wisten hun voorsprong te behouden. In de LAOLA sprint werden met een 9e plaats geen punten behaald. De tijdrit over 500 meter werd ook gewonnen door Marcel Kalz en Iljo Keisse met Stroetinga/Lampater op een derde plaats waarvoor ze 10 punten kregen. Tenslotte werd Wim nog derde op het onderdeel keirin en dat betekende nog eens drie punten.

De stand na de vijfde en voorlaatste nacht is daarmee als volgt:

1. Marcel Kalz (Ger) en Iljo Keisse (Bel)                                                     356 punten

2. Jesper Morkov (Den) en Yoeri Havik (Ned) op 1 ronde                          222 punten

3. Leif Lam,pater en Wim Stroetinga op 2 ronden                                       283 punten

4. Theo Reinhard (Ger) en Andreas Graf (Aut) op 2 ronden                                   141 punten

5. Christian Grasmann (Ger) en Kenny de Ketele (Bel) op 4 ronden          168 punten.

De rest van de koppels volgt op een achterstand van 16 t/m 47 ronden. Het koppel Grasmann en de Ketele liep een grotere achterstand op doordat Christian Grasmann, op advies van de arts, wegens koorts de koers moest verlaten en dit koppel werd geneutraliseerd zoals dat in vaktermen wordt genoemd. Er blijven nu nog vier kanshebbers op de eindzege over, al moet het al heel vreemd lopen als het koppel Marcel Kalz en Iljo Keisse deze 54e uitgave van de Zesdaagse van Bremen niet weten te winnen.