Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2017-01-24 - Wim Stroetinga en Yoeri Havik winnen Zesdaagse van Berl


Terug naar overzicht

Wim Stroetinga en Yoeri Havik winnen Zesdaagse van Berlijn.

 

Wim Stroetinga en Yoeri Havik hebben de Zesdaagse van Berlijn gewonnen. Het was voor de eerste keer sedert 11 jaar dat weer Nederlanders deze Zesdaagse wonnen. Ze traden daarmee in de voetsporen van hun landgenoten Danny Stam en Robert Slippens die dat dus 11 jaar geleden deden. Het was voor Wim zijn derde zege in een Zesdaagse. In 2012 won hij in Rotterdam aan de zijde van Peter Schep en in 2014 deed hij dat in Bremen met de Duitser Leif Lampater. De zege van Wim Stroetinga en Yoeri Havik was ook meer dan verdiend want ze verdedigden hun ronde voorsprong op het Belgische koppel Kenny de Ketele en Moreno de Paauw op een buitengewoon tactische wijze of zoals de Duitsers zeggen: überaus abgeklärt.

De einduitslag is daarmee als volgt:

1. Wim Stroetinga en Yoeri Havik                                                                            470 punten

op 1 ronde:

2. Kenny de Ketele (Bel) en Moreno de Paauw (Bel)                                             442 punten

op 2 ronden:

3. Jens Mouris en Pim Ligthart                                                                                333 punten

4. Andreas Graf (Aut) en Andreas Müller (Aut)                                                      266 punten

op 3 ronden:

5. Morgan Kneisky (Fr) en Benjamin Thomas (Fr)                                                  417 punten

op 5 ronden:

6. Andrew Tennant (Gbr) en Christopher Latham (Gbr)                                         421 punten

De laatste avond in Berlijn werden Wim Stroetinga en Yoeri Havik tweede in de koppelafvalling, gewonnen door Kenny de Ketele en Moreno de Paauw, werd Yoeri Havik 7e op de longest lap, gewonnen door de Duitser Maximilian Beyer en wisten Wim en Yoeri Havik de finale, de koppelkoers over 60 minuten, te winnen met 30 sprintpunten.

Wim Stroetinga en Yoeri Havik kunnen zich nu richten op de Zesdaagse van Kopenhagen die van 26 t/m 31 januari a.s. wordt verreden. Aan deze Zesdaagse nemen niet minder dan 16 koppels deel, waaronder vijf Deense. De Zesdaagse van Kopenhagen wordt gehouden in de Ballerup Super Arena, op een houten indoorbaan met een lengte van 250 meter. Na afloop van de Zesdaagse van Kopenhagen wordt bekend gemaakt welke 12 koppels zich hebben geplaatst voor de finale op Mallorca op 17 maart 2017. Maar na de overwinning in Berlijn lijkt dat een zekerheidje voor Wim en Yoeri Havik.