Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2017-01-31 - Wim Stroetinga en Yoeri Havik eindigen als derde in Zes


Terug naar overzicht

Wim Stroetinga en Yoeri Havik eindigen als derde in Zesdaagse van Kopenhagen.

 

Wim Stroetinga en Yoeri Havik zijn er niet in geslaagd om de Zesdaagse van Kopenhagen op hun naam te schrijven. Maar met een derde plaats wisten ze wel op het podium te komen. De winst was voor het Deense koppel Lasse Norman Hansen en Michael Morkov met op de tweede plaats de Belgen Kenny de Ketele en Michael Morkov. In tegenstelling tot Wim Stroetinga en Yoeri Havik wisten deze twee koppels de laatste nacht nog een bonusronde te behalen waardoor ze een ronde voorsprong wisten te nemen op het Nederlandse koppel. Grote winnaars van de laatste nacht waren wel de Denen die de laatste avond drie onderdelen wisten te winnen waardoor ze op 329 punten kwamen. Wim Stroetinga en Yoeri Havik waren goed in de koppelkoersen met een derde plaats in die over 30 minuten en een tweede plaats in die over 60 minuten, maar dit leverde niet genoeg punten op voor een bonusronde, ze bleven steken op 167 punten. De Belgen Kenny de Ketele en Moreno de Paauw wonnen de koppelkoers over 30 minuten en met hun 11 punten in het sprintoptreden eerder op de avond bereikten ze de 200 punten grens en daarmee kregen ze een bonusronde. In de koppelkoers over 60 minuten die de finale vormde van deze Zesdaagse slaagden de drie leidende teams erin om elk drie ronden te nemen op de rest van het veld. Maar het was het Deense koppel Lasse Norman Hansen en Michael Morkov die op de streep wisten te winnen voor het koppel Stroetinga/Havik en daarmee pakten ze de eindoverwinning.  Het was ongelooflijk spannend de laatste nacht want zonder het fenomeen bonusronden waren alle drie koppels in dezelfde ronde geëindigd, maar ook dan hadden de Denen met het grootste puntenaantal gewonnen. Hiermee maar weer eens aantonend, dat ook de punten belangrijk zijn voor het winnen van een Zesdaagse.

De eindstand is wat betreft de eerste zeven koppels als volgt:

1. Lasse Norman Hansen (Den) en Michael Morkov (Den)                                     329 punten

2. Kenny de Ketele (Bel) en Moreno de Paauw (Bel)                                             220 punten

op 1 ronde:

3. Wim Stroetinga en Yoeri Havik                                                                            167 punten

op 6 ronden:

4. Andreas Müller (Aut) en Andreas Graf (Aut)                                                      111 punten

op 8 ronden:

5. Marc Hester (Den) en Jesper Morkov (Den)                                                        197 punten

op 9 ronden:

6. Leif Lampater (Ger) en Maximilian Beyer (Ger)                                                   95 punten

op 16 ronden:

7. Alex Rasmussen (Den) en Casper Pedersen (Den)                                              137 punten

De rest van de koppels had 20 ronden of meer achterstand met als 16e en laatste met 48 ronden achterstand de Tsjechen Denis Rugovac en Jan Kraus met 54 punten. Met hun derde plaats plaatsten  Wim Stroetinga en Yoeri Havik zich definitief voor de finale van de Six Day Series die op 17 maart 2017 wordt gehouden op Mallorca.

Wim kan terug zien op het rijden van sterke Zesdaagsen, met een 5e plaats in Londen, een 6e plaats in Amsterdam, een 3e plaats in Rotterdam, een 2e plaats in Bremen, een 1e plaats in Berlijn en tot slot een 3e plaats in Kopenhagen. Als Wim en Yoeri Havik deze vorm kunnen volhouden dan belooft dat wat voor de finale nacht op het Spaanse eiland Mallorca.