Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2017-09-08 - Anouska Koster uit de Westereen wint solo laatste etapp


Terug naar overzicht

Anouska Koster uit de Westereen wint solo laatste etappe en daarmee de Lotto Belgium Tour.

 

Anouska Koster uit de Westereen heeft een fantastische prestatie geleverd door voor de eerste maal in haar carrière een rittenkoers te winnen. De basis daarvoor legde ze in de laatste etappe met start en finish in Geraardsbergen. Deze etappe ging over 114 kilometer. Onder slechte weersomstandigheden moesten een aantal heuvels worden beklommen waaronder de Berendries en zelfs twee keer de Bosberg en de Muur van Geraardsbergen. Na 75 kilometer koers maakte Anouska Koster zich los uit het peloton en kreeg daarbij gezelschap van de Amerikaanse Coryn Rivera van het Sunweb Ladies Team. Deze wist een ontketende Anouska Koster uiteindelijk niet te volgen. Wel kreeg ze later gezelschap van de Amerikaanse Ruth Winder van het United Health Care Pro Cycling Womes Team, maar ook deze wist ze achter zich te laten en met 4 seconden voorsprong op de Amerikaanse kwam ze solo over de finish en won daarmee haar eerste rittenkoers nadat ze in 2016 Nederlands Kampioen was geworden.

Rurh Winder werd op 4 seconden dus tweede en op de derde plaats op 47 seconden eindigde de Belgische Lotte Kopecky van Lotto Soudal Ladies. In het algemeen klassement eindigde Anouska Koster van WM3Energie als eerste in een totaaltijd van 8.45.02 uur. Ruth Winder werd tweede op 20 seconden en Marianne Vos, eveneens van WM3 Energie als derde op 47 seconden.

De resultaten van Anouska Koster waren verder als volgt: 6e in de proloog op 11 seconden van de winnares, de Belgische Jolien D’Hoore van Wiggle High; 6e in de eerste etappe Ninove-Ninove over 114 km., gewonnen door Marianne Vos; 10e in de tweede etappe van Herselt naar Herselt over 106 kilometer, gewonnen door de Belgische Jolien D’Hoore en dus eerste in de derde en laatste etappe.

De andere Friezin in deze rittenkoers was Danique Braam uit Veenwouden van de GRC Jan van Arckel. Haar prestaties waren als volgt: 38e in de prloog; 76 in de eerste etappe; 70e in de tweede etappe en 53 in de derde etappe. Dat bracht haar in het Algemeen Klassement op 54e plaats met 23.47 minuten achterstand op Anouska Koster.