Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Nieuws

2017-11-19 - Derde plaats voor Wim Stroetinga en Yoeri Havik in 77e


Terug naar overzicht

Derde plaats voor Wim Stroetinga en Yoeri Havik in 77e Zesdaagse van Gent.

 

Wim Stroetinga en Yoeri Havik zijn als derde geëindigd in de 77e editie van de Zesdaagse van Gent. Een plaats die ze reeds na de eerste nacht innamen. Zoals verwacht werd de Zesdaagse gewonnen door het favoriete Belgische koppel Kenny de Ketele en Moreno de Paauw. Dit koppel nam al op de eerste avond de leiding en stond deze ook niet meer af. Ze begonnen aan de afsluitende koppelkoers of zoals de Belgen die noemen, ploegkoers, met een ronde voorsprong op de koppels: Thomas/Kneisky, Stroetinga/Havik en de Vylder/Ghys. In het slotnummer, de finale van de ploegkoers, lieten ze zich de kaas niet meer van het brood eten en namen zelfs nog een bonusronde door het passeren van de 400 punten grens. Voor Wim Stroetinga en Yoeri Havik was het op de laatste dag zaak om goed te letten op het op de vierde plaats staande jeugdige Belgische koppel: Lindsay de Vylder en Robbe Ghys op wie ze maar een geringe voorsprong in punten hadden. Door in de finale van de ploegkoers deze Belgen achter zich te houden en zelf op een derde plaats te eindigen lukte dat en konden ze naast het Belgische koppel Kenny de Ketele en Moreno de Paauw en het Franse duo: Benjamin Thomas en Norman Kneisky plaats nemen op het podium. De eindstand was als volgt:

1. Kenny de Ketele en Moreno de Paauw            411 punten

op 2 ronden:

2. Benjamin Thomas en Norman Kneisky            336 punten

3. Wim Stroetinga en Yoeri Havik                        323 punten

4. Lindsay de Vylder en Robbe Ghys                    290 punten.

De rest van de koppels had 8 (Marc Hester en Christian Grasmann) tot 30 ronden (Louis Pijourlet en Tristan Marguet) achterstand op de winnaars.

Inmiddels is ook bekend dat Wim Stroetinga en Yoeri havik zaterdag 25 november op de Olympische baan van Londen in actie zullen komen in de eerste van de drie events in het kader van de Cycling Revolution Series.