Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Wedstrijden

2010-04-17 - Ronde van Zuid Oost Friesland


Terug naar overzicht

Inleiding

Inleiding   -   Route   -   Renners   -   Uitslagen

Ronde van Zuid Oost Friesland te Appelscha
Zaterdag 17 april 2010

Start: Boerestreek Appelscha
Junioren: 9.15 uur
Elite en Belofte: 13.30 uur

Finish Bosberg Appelscha
Junioren: 12.05 uur
Elite en Belofte: 17.15 uur

 

Afstand junioren: 121,3 km.
Afstand elite en belofte: 169,4 km.

Premiesprint: elite en belofte - 1e doorkomst

Permanence:
Cafe Restaurant de Hanenburcht, Boerestreek 17, 8426 BM Appelscha

Kleedgelegenheid:
VV De Stânfries, Boerestreek 9a, 8426 BM Appelscha

Organisatie:

                                                           
                                        
Stichting (Sport) Evenementen Appelscha                                        
i.s.w.
Stichting Wieler Promotie Olympia

Stichting (Sport) Evenementen Appelscha
Voorzitter - Marten Visser
Secretariaat - Geiske van der Kaay
Penningmeester - Evert Bouma

Stichting Wieler Promotie Olympia
Hielke Stroetinga, Bovenweg 70, 8421 DC Oldeberkoop
Email hielkestroetinga@wanadoo.nl, tel. 06-293710532, 0516-5120123
Marietje Holtrop, De Kampen 22, 8508 RR Delfstrahuizen
Email mholtrop@swpo.nl, tel. 06-27033233 / 0514-541880

Ondersteunende organisatieleden
Jan Osinga
Olphert Pruntel
Catharinus Post
Klaes Walinga

PR Zaken
Jan Osinga, Menninge 59, 8431 CC Oosterwolde
Tel. 0561-514868, 06-30786731
Gonnie Kamper, De Lûken 1, 8447 CM Heerenveen
Tel. 06-51234335

Algemene Zaken
Marten Visser, Appelscha
Gonnie Kamper, Heerenveen

Politiemotoren Politie Fryslân
Klaes Walinga, Oosterwolde
Rob Geverink, Heerenveen

Routes en Burgermotoren
Johannes Zwier, De Vervening 1, 8465 RD Oudehaske

Coödinatie chauffeurs volgauto's e.d.
Herman Krechting, Wolvega

Juryauto's en neutrale volgauto's
Wielerauto, Borculo

Coördinatie vrijwilligers bouwgroep
Jan Oosterlo, Appelscha

Hulpdiensten

Rondearts - De heer Hendriks, Suawoude
EHBO - Appelscha
Ambulancedienst Sneek

Omliggende ziekenhuizen
Ziekenhuis Heerenveen, Thialfweg 44, 8441 PW Heerenveen, tel. 0513 –68 56 85
Ziekenhuis Nij Smellinge, Compagnonsplein 1, 9202 NN Drachten, tel. 0512 –58 88 8
Ziekenhuis Wilhelmina, Europaweg Zuid 1, 9401 RK Assen, tel. 0592-325555

Dokterswacht:
Heerenveen - Zonnebloemstraat 6a, 8441 CV Heerenveen, tel. 0900 - 1127112
Drachten - Compagnonsplein 1, 9202 NN Drachten, tel. 0900 –1127112
 
Centrale Huisartsendienst Drenthe, Oostersingel 23, 9401 JZ Assen, tel. 0900 - 1120112

Jury
Voorzitter wedstrijd - Bram Dijkhuis, Stadskanaal
Wedstrijd comm.2 - Jippe van de Galieen, Drachten
Wedstrijd comm.3 - Piet Aardema, Surhuisterveen
Ass.wedstrijdleider - Sanne Briggeman, Hoogezand
Tweede wedstrijdleider - Wim Kroon, Nieuwegein
Aankomstrechter - Henk van der Gouw, Hoogeveen
Comm.1 rugnummers - Daan Brand, Bedum
Computerverwerking - Daan Brand, Bedum
Commissaris 2 - Dieuwke Kalsbeek, Hurdegaryp
Commissaris 3 - Natasja van der velde, Heerenveen
Comm.bezumwagen - Jan Eleveld, Sleen
Microfonist - Erik Jager, Drogeham
Motorordonance - Sjoerd Valkenburg, Zuidwolde
Motorrijder - Pieter Moes, Groningen
Videofinish/tijdwaarn.- Leo Koorn, Hoogkarspel

Consul District Noord KNWU
Wolter Zwart, Hoflaan 30, 8443 GE Heerenveen
Tel. 0513-671637, mobiel 06-511046456
Email: wolterzwart@kpnplanet.nl

Historie Wieleromloop Ooststellingwerfse Dorpen (WOOD) 

Het was in 1986 dat een aantal wielerenthousiasten, geïnspireerd door de succesvolle dikke bandenraces voor jong en oud op Koninginnedag in Oosterwolde, het initiatief namen om de wielersport in Ooststellingwerf te promoten door middel van een wielerronde.
Omdat deze mensen vonden dat het een officiële wedstrijd moest worden werd contact gezocht met de Wielervereniging “Olympia”te Heerenveen. Daar vond men dat het een klassieker voor liefhebbers moest worden, omdat daarvoor maar weinig startgelegenheid was in het Noorden van het land. Verder waren de organisatiekosten daarvan niet zo hoog als voor een klassieker voor amateurs.
Bovendien speelde nog een rol, dat Wieger Baron, zoon van de grote initiator van deze wielerronde, Jan Baron, koerste bij de categorie van de liefhebbers.
De wedstrijd sloeg enorm aan bij zowel de renners als het bedrijfsleven in Ooststellingwerf.
Bij deze eerste klassieker stonden niet minder dan 109 renners aan de start, waaronder de Nederlands Kampioen Ruud Papermolen uit Wezep. Er waren inschrijvingen van ploegen uit het hele land. De renners werden voorafgegaan door een grote reclamekaravaan van de sponsors.
De organisatie pakte het meteen groots aan door, onder grote belangstelling, een verkiezing voor Rondemiss te houden in het Bruine Paard te Haulerwijk. De Rondemiss bij de eerste editie werd Josita Betten uit Haulerwijk.
Na dit succes kon herhaling niet uitblijven en uiteindelijk werden er niet minder dan 8 klassiekers gehouden waarbij alle Ooststellingwerfse Dorpen werden aangedaan.
Ook waren er zogenaamde afwachtingswedstrijden, waaronder zelfs één keer het officieuze Nederlands Kampioenschap voor tandemrijders.
De organisatie hoefde nooit bang te zijn dat er onvoldoende renners aan de start zouden komen, want meteen na de bekendmaking in de Wielersport was de klassieker al volgeboekt en moesten velen zelfs worden teleurgesteld..
De vraag was waarom de renners zo graag naar Ooststellingwerf wilden komen. Dat was vast niet om de kleine herinnering die alle deelnemers bij iedere Omloop kregen.
In een bedankbrief aan de organiserende organisatie gaf de in wielerkringen bekende Tijmen Silver uit Schagerbrug en thans ’t Zandt het antwoord.
Hij omschreef het als volgt: “Ruim 110 renners aan de start en die zal het opgevallen zijn dat de organisatie tot in de puntjes klopte, dat aan werkelijk alles was gedacht. Op elke weg stond een afzetting en die bleef daar staan tot de bezemwagen was gepasseerd. Ik spreek namens de renners mijn dank uit voor dat perfecte stukje werk wat “Olympia”met als grote man achter deze ronde Egbert La Gro en het comitétezamen hebben geleverd. Ik, maar ook de renners zullen graag in Oosterwolde terugkomen”.
De perfecte organisatie was inderdaad de grote kracht van deze klassieker. Zo perfect dat zelfs mensen van de UCI wel eens wilden zien hoe het mogelijk was dat WOOD altijd zo’n goed juryrapport kreeg. Ook deze man was onder de indruk van de organisatie.
In het kort dan nog even een terugblik op de 8 verreden klassiekers.
 
1986:
Ruud Papiermolen eenvoudig één. Een droomdebuut voor de organisatie die meteen de Nederlands Kampioen als winnaar kreeg. Hij was niet alleen winnaar maar won ook nog eens drie van de vijf premiesprints die onderweg in Haule, Donkerbroek, Oldeberkoop, Makkinga en Appelscha werden verreden. Overigens werd de premiesprint in Makkinga gewonnen door het huidige CDA-kamerlid en grote wielerbaas Joop Atsma uit Surhuisterveen.
  
Er werd vooral in de beginfase in een laag tempo gekoerst. Pas toen de finale voor de deur stond werd het een echte wedstrijd. Ruud Papiermolen en Bonne van der Meer sleurden aan de kop het tempo omhoog en het peloton werd uit elkaar gerukt. Met de straten van Oosterwolde voor de wielen zorgden de renners voor een waardige afsluiting. Ruud Papiermolen bleef heersen aan de kop van het peloton en won erg eenvoudig.
Bonne van der Meer werd met een 4e plaats de beste Fries en plaatselijk favoriet Wieger Baron eindigde op een keurige 16e plaats.
 
1987:
Geïnspireerde Rob Compas uit Venhuizen speelt hoofdrol. Door de organisatie werd gevreesd dat door het fraaie nazomerweer de koers op een matte vertoning zou uitlopen met als slot een massasprint. De lastige klinkers van het weggetje De Harken brachten daar gelukkig verandering in.Op dat moeilijke deel, halverwege koers, besloot Ton van de Dries uit Purmerend er vandoor te gaan. Het peloton viel op de klinkers even stil en alleen de eerzuchtigste renners besloten de jump naar de koploper te maken. Zo ontstond een sterk kopgroepje van zes man met daarin naast Ton van de Dries, Martin Daas uit Wormer, Rob Compas, Cor Bitter Purmerend, Gerrit Goudsblom Warmenhuizen en Jan Bakker uit Wijnjewoude. De blonde Rob Compas gaf tenslotte met groots machtsvertoon de concurrentie het nakijken en won deze tweede editie van de Wieleromloop Ooststellingwerfse Dorpen (WOOD). Ton van de Dries uit Pumerend werd 2e.
Rob Compas werd later nog Nederlands Kampioen bij de amateurs maar noemde in een interview in het blad Wielerrevue zijn overwinning in de Wieler Omloop Ooststellingwerfse Dorpen zijn mooiste overwinning.
Jan Bakker eindigde op een 3e plaats en werd daarmee de beste Fries. De Wielervereniging Olympia won het ploegenklassement. 
Bij het officieuze Nederlands kampioenschap voor tandems eindigde het koppel Maas van Beek uit Barneveld en Arnold Polderman uit Vogelwaarde op een eerste plaats. Bij de dames waren dat Marieke Bentvelzen en Hanneke Wijnholz uit Maastricht.
 
1988:
Voor deze editie hadden zich niet minder dan 160 renners ingeschreven, waarvan 30 renners teleurgesteld moesten worden omdat 130 het maximum was. Door deelname van de met een Italiaanse licentie rijdende Claudio Callegari van RWC Ahoy uit Rotterdam kreeg deze wedstrijd zelfs nog een internationaal tintje.
Deze derde omloop werd gewonnen door Ton van de Dries uit Purmerend, de nummer 2 van het voorafgaande jaar. Deze klassieker werd beslist in de 55e kilometer bij Elsloo toen er een kopgroep van 5 man ontstond met daarbij: Ton van de Dries uit Purmerend, Wouter de Waard uit Bergen, Marcel van Schoonhoven uit Ederveen, Doede van Berkum uit Kootstertille en na een indrukwekkende achtervolging Joop Atsma uit Surhuisterveen. Ton van de Dries controleerde vervolgens de wedstrijd en maakte het karwei in Oosterwolde eenvoudig af door al zijn metgezellen te verslaan in de sprint. Beste Fries werd Doede van Berkum uit Koostertille op een 4e plaats. Joop Atsma werd 5e.
Als afwachtingswedstrijd werd een stratenloop georganiseerd die werd gewonnen door de nummer twee op het Nederlands Kampioenschap steeple-chase Herman Hofstee van DOS Dwingeloo. Bij de dames was er een eerste plaats voor Janneke van Yperen uit Lippenhuizen.
 
1989:
Johan Hoekstra uit Hardegarijp goede winnaar van 4e editie van de Wieler Omloop Ooststellingwerfse Dorpen. Onder niet bepaald ideale weersomstandigheden, het was de gehele dag druilerig weer, gingen de ruim 100 renners in Oosterwolde van start. Bij deze editie sloeg de vlam na de eerste doorkomst in Makkinga goed in de pan.
 
Bij een enorme valpartij in de Tjongervallei raakten zo’n 15 renners betrokken, waarvan enkelen zelfs op de kop in de sloot belanden. Het hele peloton was in stukken uiteen gevallen en dat zou zich in het verdere koersverloop steeds herhalen. Er ontstonden wel steeds kleine kopgroepjes, maar echt wegkomen deed vooralsnog niemand. Op de door de regen inmiddels spekglad geworden steentjes van de Peperstraat, na zo’n 50 kilometer koers, zorgde een nieuwe grote valpartij van zo’n 20 renners weer voor opschudding met als slachtoffer ook Bonne van der Meer uit Jubbega.
Het gevolg was dat er een kopgroep ontstond van 21 man met daarbij vrijwel alle favorieten, zoals een Joop Atsma, Ruud Papiermolen en Emi Nieuwenhuis. Met nog 5 kilometer te gaan gingen er 8 renners vandoor. Hoewel de minieme voorsprong (nooit meer dan 15 seconden) manhaftig werd verdedigd tegen de jagende meute was bij het ingaan van Oosterwolde alles weer compleet. Op 800 meter voor de finish stuiterden opnieuw een aantal renners tegen het wegdek, waardoor de eerste groep weer uit elkaar viel. Mede daardoor kon Johan Hoekstra, eigenlijk met twee vingers in de neus de eindsprint in zijn voordeel beslissen voor de Nederlands kampioen van dat jaar Rudy Peters uit Wichmond en oud Nederlands kampioen Ruud Papermolen uit Wezep. Jan Bakker uit Wijnjewoude eindigde op een 4e plaats. Strijdlustigste renner werd Steven Schoevaart uit Amsterdam.
Dit keer was er een stratenloop als omlijsting van de klassieker, georganiseerd door Terre
Des Hommes voor het Polio Projekt in Zaïre.
 
1990:
Tino Hazelhoff uit Kampen slimme winnaar van vijfde WOOD klassieker. Deze koers kende een uitermate vlak begin. Er probeerden wel verschillende groepjes weg te geraken uit het peloton maar deze werden al snel weer tot de orde geroepen. Ook de anders zo gevreesde kinderkopjes in De Harken en de Peperstraat brachten, door de goede weersomstandigheden, geen regen en wind, het spel nog niet op de wagen. Nadat Ruud Papiermolen in Appelscha zijn derde premiesprint won, werd het bij het naderen van Fochteloo toch eindelijk serieus. Er ontstond een kopgroep van 9 man die een voorsprong nam van 15 seconden. In Oosterwolde fladderden nog drie man uit de kopgroep die werden opgeslokt door het fel jagende peloton. Op de Grietmanslaan kon Tino Hazelhoff vervolgens eenvoudig als winnaar over de meet gaan. Daarmee won hij al zijn derde klassieker dat jaar, eerder won hij al de Omloop van het Ronostrand en de Omloop van de Hoekse Waard. Ook schreef hij al 7 criteriums op zijn naam. Beste Fries met een 8e plaats werd Johan Hoekstra uit Hardegarijp. Strijdlustigste renner werd Lammert van de Berg uit Radewijk. Wietze Jongsma uit Oosterwolde werd 22e.
Het ploegenklassement werd gewonnen door K.W.C. Kampen.
Het criterium voor liefhebbers en veteranen werd gewonnen door Anne Koster uit Leeuwarden.
 
1991:
RenéGomes uit Almere winnaar van boeiende Wieleromloop. Al tijdens de aanvangsfase van deze klassieker zochten diverse durvers het avontuur. Daarbij staken vooral een Lambert van de Berg uit Radewijk en Edward Huisman uit De Krim hun neus regelmatig aan het venster, maar echt wegkomen deed in die periode nog niemand.
In de Tjongervallei kwam een kopgroep van 6 man tot stand met daarbij o.a. Edward Huisman, Frank Rijkhof en Piet Pompstra. Even buiten Oldeberkoop bedroeg hun voorsprong al een dikke halve minuut. Er werden door het peloton wel enkele schuchtere pogingen ondernomen om de kopgroep te achterhalen, maar die leden vooralsnog schipbreuk. Pas in de buurt van Appelscha wist men de handen ineen te slaan en konden 13 coureurs het peloton gedag zeggen. Aanvankelijk wilde het verschil met de zes koplopers niet veel kleiner worden, maar bij het bereiken van Fochteloo, na ruim 90 kilometer koers, werden de vluchters toch in de kraag gevat. In het verdere koersverloop zouden de 19 koplopers niet bij elkaar blijven en moest een drietal renners zich terug laten vallen in het peloton.
Zodoende zouden 16 renners afstormen op de eindsprint op de Griemanslaan waar de sprint met twee vingers in de neus werd gewonnen door RenéGomes uit Almere. Op een 6e plaats eindigde als beste Fries Jeroen Hollemans uit Heerenveen.
Het ploegenklassement werd gewonnen door WV de IJsselstreek uit Hattem.
Het criterium voor junioren werd in Oosterwolde gewonnen door Jan Steenstra uit Dokkum.
Wim Sikma uit Oosterwolde eindigde in het peloton en BertJan Westerlaan uit Oosterwolde, die een man van klassiekers en tijdritten is, moest halverwege de koers de strijd staken.
 
1992:
Johan Hoekstra uit Hardegarijp niet alleen de rapste, maar vooral de slimste. Op amper twee kilometer voor de finish sprong hij achter de twee ontsnapte Amsterdammers Auke Broeks en Leo Tibbe aan. De andere spurters in de groep durfden de gok niet meer aan en verwachten dat de vluchters alsnog in de kraag zouden worden gevat. Johan Hoekstra nam dit risico wel met als gevolg een eerste plaats.
Johan Hoekstra maakte de hele dag al een sterke indruk en was eigenlijk direct vanaf de start al voorin te vinden. Toen na 40 kilometer, in de Tjongervallei, een kopgroep van veertien man voorop kwam was hij één van de gangmakers. Ook Joop Atsma uit Surhuisterveen en Ludo Rinzema uit Heerenveen meldden zich vooraan. In hagel- en regenbuien namen de koplopers een dikke halve minuut voorsprong en alles leek erop dat de wedstrijd in een vroeg stadium zou worden beslist. Het pakte echter anders uit want tussen Langedijke en Appelscha sloot een volggroep van 20 man aan en kon het spel weer opnieuw beginnen. Ludo Rinzema, lid van de organiserende vereniging Olympia, die gebrand was op de overwinning was de eerste die weg durfde te springen. Hij kreeg echter weinig ruimte en ook de sterk rijdende Hidzer Kooistra werd tot tweemaal toe teruggepakt. Op weg naar Fochteloo vond Hidzer Kooistra zijn Waterloo nadat zijn stuur brak en hij daardoor onderuit schoof. Vooraan werd op dat moment de gaskraan nog eens extra opengedraaid en dat had tot gevolg dat in de staart van de groep de renners één voor één moesten afhaken. Pas toen na 110 kilometer de finish in zicht kwam hielden de renners eventjes de benen stil en dat was voor Johan Hoekstra voldoende om aan te pikken bij de tandem Broeks, Tibbe en die vervolgens achter zich te laten. Het criterium voor Nieuwelingen werd gewonnen door Tim Hiemstra uit Rottevalle. Het ploegenklassement werd gewonnen door WV de Amstel uit Amstelveen.
 
1993:
Nederlands Kampioen Frank Rijkhof sterke winnaar Wieler Omloop Ooststellingwerfse Dorpen. De achtste editie van de Wieleromloop Ooststellingwerfse Dorpen kreeg zaterdag in de 29-jarige Frank Rijkhof uit Veenendaal een bijzonder sterke winnaar. Hij won op de Grietmanslaan te Oosterwolde de sprint van een door enige valpartijen in de slotfase aardig uitgedunde kopgroep, die oorspronkelijk uit 21 renners bestond. Van meet af aan was het een zware koers. Dat werd mede veroorzaakt door de straffe wind die vooral in de Tjongervallei en andere open vlakten vrij spel had. Na de gebruikelijke speldenprikken werd het in de buurt van het Prikkedamcircuit bij Makkinga pas echt menens. Er vormde zich een kopgroep van 21 man, die grotendeels het verdere wedstrijdverloop zou bepalen. Ook de latere winnaar Frank Rijkhof en andere sterke renners als een Leo Pelgröm uit Olst en Tjeerd van der Veer uit Assendelft zaten in deze kopgroep. Gedurende de koers dunde de kopgroep steeds verder uit en er bleven in de slotfase nog zo’n 15 koplopers over. In de laatste kilometer en vonden er op de Venekoterweg en in de laatste bocht voor de finish nog wat valpartijen plaats, waardoor er helemaal een verbrokkeling plaatsvond. Op de Grietmanslaan was vervolgens Frank Rijkhof oppermachtig in de eindsprint. Hij schreef daarmee al de derde klassieke zege van het seizoen op zijn naam. Eerder won hij al De Omloop van de Veluwe en de Omloop van de Maasvallei.
Bij de prijsuitreiking bedankte Frank Rijkhof terecht nog even de weer gesmeerd lopende organisatie.
De wedstrijd van 1993 was de eerste wedstrijd waarin de Friese renners geen hoofdrol konden spelen, pas op de 20e plaats kon de eerste Friese renner worden geklasseerd en wel Michel Fontein uit Stiens. Het ploegenklassement werd gewonnen door WTC Uithoorn.
In 1994 kwam er een einde aan deze enige klassieker voor de echte liefhebbers. De organisatie kon onvoldoende menskracht op de been brengen om deze wedstrijd veilig te laten verlopen.
17 jaar na de laatst verreden Wieler Omloop wordt aan organisator Jan Osinga nog steeds gevraagd of het niet mogelijk is om deze wedstrijd nog eens te organiseren.
Dit zegt wel iets over de grote populariteit van deze Wieleromloop in die dagen.
Veel wielerliefhebbers kijken dan ook al uit naar deze nieuwe editie van de Wieler Omloop langs alle 13 Ooststellingwerfse Dorpen.
  
Wedstrijdreglement

Wedstrijdreglement Ronde Zuid Oost Friesland
Zaterdag 17 april 2010
Junioren A en Elite/Beloften
 
1)     De Ronde van ZuidOost Friesland, hierna te noemen de wedstrijd, wordt gehouden op zaterdag 17 april 2010.De organisatie is in handen van de Stichting (Sport) Evenementen Appelscha i.s.m. de Stichting Wieler Promotie Olympia Heerenveen, hierna te noemen de organisatie, tevens houder van de KNWU-wedstrijdlicentie en aan wie door de overheden de vergunningen en ontheffingen voor het houden van de wedstrijd zijn verleend.
2)     Aan deze wedstrijden, waarvan de afstanden ongeveer 120 km en 160 km bedragen, wordt deelgenomen door ploegen met Junioren A, Elite en Beloften renners van maximaal zes renners en minimaal vier renners met een maximum van 180 renners van de categorie Elite en Beloften.
3)     De wedstrijd wordt verreden onder auspiciën en volgens de reglementen, jaarlijkse besluiten en nadere bepalingen van de UCI en KNWU.
4)     De deelnemers worden geacht op de hoogte te zijn van:
a.      de reglementen, bepalingen en instructies van de UCI, KNWU en de organisatie
b.     de te volgen route.
5)     De wedstrijd wordt verreden in het kader van en volgens de regels van de ééndaagse wedstrijden voor Junioren en Elite/Beloften.
6)     Uiterlijk 3 dagen voor de wedstrijddatum dient een bevestiging van de namen van de deelnemende renners (inclusief 3 namen van vervangers) te zijn ontvangen bij de inschrijver.
7)     Materiaal: wielen inlevering in de permanence, voorafgaand aan het ophalen van de rugnummers. De wielen moeten in goede staat zijn, daar deze anders niet door de organisatie worden geaccepteerd. M.b.t. dit punt is de boetebepaling vastgesteld door de KNWU, van kracht. Bij inlevering van de wielen ontvangt u een ontvangstbewijs. Deze dient u samen met de licentie in te leveren voor ontvangst van de rugnummers. Na einde van de wedstrijd dient u eerst het rugnummer in te leveren, alvorens u met het ontvangstbewijs uw wielen weer kunt ophalen.
8)     De uitreiking van rugnummers en kaderplaatjes is vanaf resp. 7.30 uur Junioren en 11.00 uur Beloften/Elite in de permanence. De rugnummers dienen door de ploegleider/deelnemer of diens gemachtigde (bij Elite/Beloften voorafgaand aan de ploegleidervergadering) te worden afgehaald in de permanence op vertoon van een geldige licentie van de deelnemer. Uiterlijk een uur na afloop van de wedstrijd(en) dienen de rugnummers ingeleverd te worden in de permanence.
9)     Ruimten voor kleed- en wasgelegenheid, evenals voor eventuele antidopingcontrole, zijn bij Voetbalvereniging Stanfries, Boerestreek 9A 8426 BM Appelscha. De deelnemers dienen deze locatie schoon te houden en afval in de daarvoor bestemde bakken te deponeren. Ploegleiders worden bij constatering van ongeregeldheden verantwoordelijk gesteld.
10) De juryvergadering vindt plaats op 17 april om 07.45 uur in de permanence.
11) De ploegleidervergadering Elite/Beloften vindt plaats op 17 april om 11.30 uur in de permanence. Hier krijgen de ploegleiders ook de bescheiden voor de materiaal/volgwagens en wordt de volgorde van de ploegleiderauto’s doorgegeven, welke wordt bepaald door middel van loting.
12) De radiocommunicatie wordt uitgegeven om 8.00 uur bij de ingang de permanence.
13) De deelnemers, zowel Junioren als Elite/Beloften dienen een half uur vóór de start de presentielijst te tekenen in de VIP-tent  bij de start op de Boerestreek..
14) Definitieve deelnemerslijsten worden uitgedeeld vanaf 30 minuten voor de wedstrijden aan de volgauto’s en zijn verkrijgbaar bij de secretaris van de organisatie.
15) Deelnemers stellen zich op voor het vertrek op de aangegeven plek op de Boerestreek  achter de auto van de wedstrijdleider.
16) De (geneutraliseerde) start is precies om 9.15 uur Junioren en 13.30 uur Elite/Beloften.
17) De deelnemers zijn verplicht tenminste 20 minuten voor de start aanwezig te zijn, voorzien van de uitgereikte rugnummers en kaderplaatjes welke reglementair (op juiste wijze) dienen te zijn aangebracht.
18) Er wordt gestart in een gesloten peloton. De renners en volgers blijven achter de auto van de wedstrijdleider totdat deze aangeeft dat de neutralisatie is opgeheven.
19) Alleen de door de organisatie toegelaten voertuigen van de volgkaravaan - voorzien KNWU-stroken en radio-ontvangers - stellen zich op de Boerestreek. De bezemwagen, zijnde de laatste wagen in de volgkaravaan, is herkenbaar aan een blauwe vlag en de bezem.
20) Alle deelnemers en begeleiders zijn verplicht alle aanwijzingen van de politie, jury en de organisatie op te volgen, het negeren hiervan zal minimaal leiden tot een startverbod, uitsluiting van de wedstrijd of diskwalificatie.
21) Op zoveel mogelijk punten die gevaar kunnen opleveren worden door de organisatie personen met een rode vlag geplaatst. De deelnemers dienen op de op deze wijze aangegeven punten extra goed op te letten en voorzichtig te zijn.
22) De ravitaillering (verzorging) vindt plaats volgens de routebeschrijving op 103,8 km op de Ooster Este Appelscha, op de daarvoor aangewezen plaats.
23) Verzorgen vanuit de ploegleiderauto is toegestaan na 50 km tot 20 km voor de finish. In de laatste 5 km mag er niet meer door ploegleiders of andere begeleiders met de renners gesproken worden.
24) De finish is op de Bosberg –Appelscha om plm. 12.06 uur voor Junioren en 17.15 uur voor Elite/ Beloften.
25) Op goed waarneembare borden aan de rechterkant van de weg wordt de 0 km (officiële start), de 50e km en de laatste 25, 20, 10, 5, 4, 3 en 2 km aangegeven. Tevens worden de laatste 500, 300, 200, 150, 100 en 50 meter aangegeven. De laatste km. wordt aangegeven door middel van een rode driehoekvlag boven de weg.
26) De wedstrijd sluit na aankomst van de jurywagens, motoren en de bezemwagen. Protesten kunnen conform het KNWU- reglement schriftelijk bij de jurywagen worden ingediend.
27) De huldiging vindt plaats direct aansluitend na het wedstrijdonderdeel bij de finish.
28) De organisatie draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor ongevallen of schade aan derden, zowel voor, tijdens als na de wedstrijd. Renners, volgers en andere betrokkenen zijn ieder voor zich wettelijk aansprakelijk en moeten hiertegen verzekerd zijn.
29) Op de individuele uitslag is het prijzenschema van de UCI/KNWU van toepassing, Junioren K, Elite en Beloften D.
30)De prijsuitreiking is ongeveer één uur na afloop van de wedstrijd Cafe Restaurant De Hanenburcht
31) Bij het niet nakomen van dit reglement wordt de deelnemer uit de wedstrijd genomen of vinden er anderszins sancties plaats tegen de betreffende begeleider.
32) Alle deelnemende renners en ploegleiders worden geacht de route te kennen en deze volledig af te leggen. Beroep op jury en/of organisatie bij verkeerd rijden is niet mogelijk. Wijzigingen in de route worden vooraf of via de in de wedstrijd aanwezige communicatieapparatuur bekend gemaakt.
33) In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslissen m.b.t. wedstrijdtechnische aangelegenheden de wedstrijdcommissarissen en m.b.t. organisatorische aangelegenheden de organisatie. Contactpersonen namens de organisatie zijn: mevrouw M. Holtrop, De Kampen 22, 8508 RR Delsftrahuizen 06-27033233, de heer H. Stroetinga, 06-29371053.
34) De auto's en/of motoren in de volgkaravaan die door de finish mogen, zijn voorzien van een strook met daarop de vermelding 'Ronde van Zuid Oost Friesland'. De auto's en/of motoren in de volgkaravaan die niet door de finish mogen worden plm. 50 m voor de finish afgeleid.
35) De medische verzorging is in handen de rondearts en het personeel van de ambulance en EHBO-ers. Bij eventuele ongevallen worden gewonden vervoerd naar de volgende ziekenhuizen:
 
Ziekenhuis Tjongerschans, Thialfweg 44, 8441 Heerenveen, tel. 0513 –685 685.
Ziekenhuis Nij Smellinge, Compagnonsplein 1, 9202 NN Drachten, tel. 0512 –58 88 88
Ziekenhuis Wilhelmina, Europaweg Zuid 1, 9401 RK Assen, tel. 0592-325555
 
Permanence: CaféRestaurant Hanenburcht, Boerestreek 17, 8426 BM Appelscha
Kleedkamers: Voetbalver. Stânfries, Boerestreek 9A 8426 BM Appelscha (sportpark De Steegde)
 
Start: Boerestreek –Appelscha t.h.v. de Kiosk
Finish: Bosberg –Appelscha t.h.v. Openluchttheater
 
Disclaime
De op dit domein aangeboden informatie en/of diensten worden door de gebruiker geheel voor eigen risico gebruikt en zijn onder voorbehoud van tikfouten. Aan de op de website aangeboden informatie en/of diensten kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend.
De organiserende Stichting Wieler Promotie Heerenveen van de Ronde van Zuid Oost Friesland kan, door de lezer of gebruiker van de sites die worden aangeboden op het internetdomein swpo.nl, op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de aangeboden informatie of die in de in deze site opgenomen links wordt aangeboden, noch voor enig gevolg voortvloeiende uit het gebruik er van.
Niets van deze site mag, zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf, worden gebruikt door derden. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. De intellectuele eigendomsrechten gaan op geen enkele wijze over op de gebruiker van de site. Het is de gebruiker van de site niet toegestaan de inhoud van de site te vermenigvuldigen, door te sturen, te distribueren, te verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, zonder uitdrukkelijke, schriftelijke toestemming van de Stichting Wieler Promotie Heerenveen.
Elke vorm van informatie die wij via deze site van u ontvangen wordt door de Stichting Wieler Promotie Heerenveen gezien als niet-vertrouwelijk en vrij van eigendomsrechten. De Stichting Wieler Promotie Heerenveen behoudt zich het recht voor de door u gezonden informatie te gebruiken ongeacht het doel.
Aan de u toegezonden informatie kunnen bij onjuiste adressering of andere gebreken op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
 
Stichting Wieler Promotie Heerenveen.


 
 

 

 


Route

Inleiding   -   Route   -   Renners   -   Uitslagen 

  

 Routebeschrijving  junioren Ronde van Zuidoost Friesland d.d. 17 april 2010
 
Tijd
Afgelegde
afstand
Nog te rijden
afstand
Afslag op kruising
09.15
0
121.3
Appelscha start Boerestreek t.h.v. de Kiosk,                kruising L.A Boerestreek
09.15
0.1
121.2
 driesprong R.A,. Bosberg
09.16
0.5
120.8
OFFICIELE START 1e doorkomst Finish
09.17
1.3
120
1e weg L.A. Hildenberg
09.18
2.6
118.7
 einde weg driesprong L.A. Tilgrupsweg
09.19
2.7
118.6
driesprong L.A. Drentseweg
09.20
3.3
118
Appelscha
09.21
3.9
117.4
3e weg RA. van Emstweg
09.21
4.5
116.8
T. kruising L.A. Vaart Zz
09.23
5.1
116.2
 kruising met Bruggelaan R.A
09.23
5.1
116.2
over brug en L.A. Vaart Nz
 
 
 
Verlaat-Molenweg
09.27
9
112.3
Oosterwolde
09.28
9.2
112.1
rotonde R.D. Molenweg
09.28
9.6
111.7
1e weg R.A. Prakkenlaan
 
 
 
Poorthof
09.30
10.4
110.9
viersprong R.A. ’t Oost
09.30
10.6
110.7
einde weg, bij ANWB Bord 4606 L.A
 
 
 
’t Oost-Weper
09.32
11.8
109.5
2e weg L.A. bij ANWB Bord 2605
 
 
 
Schrappinga-Haulerdiek
09.37
15.1
106.2
 driesprong R.A. Dorpsstraat
09.38
15.7
105.6
Haule
09.41
17.9
103.4
bij rotonde ANWB Bord 2797 L.A. Tonckensweg)-Oosterwoldseweg
09.44
20.1
101.2
Haulerwijk
09.45
20.7
100.6
Oosterwoldseweg, rotonde bij ANWB Bord 2076 L.A.
 
 
 
Hoofdweg Boven
09.46
20.8
100.5
bij kruising rechts aanhouden-Hoofdweg-Boven -Compagnonsweg
09.50
24.2
97.1
Waskermeer
09.50
24.4
96.9
L.A., over vaste brug Kruisweg
09.55
27.3
94
einde weg bij ANWB Bord 2828 R.A.
 
 
 
Zwetteweg-Bovenweg-Herenweg
09.59
30.1
91.2
Donkerbroek
 
 
 
Herenweg-over beweegbare brug
 
 
 
Geert Wolter Smitweg-bij verkeerslichten N 381 oversteken R.D
10.02
31.3
90
1e weg L.A. Balkweg
 
 
 
over vaste brug R.D. Balkweg
10.07
35
86.3
einde weg bij ANWB Bord 7113 R.A Lycamaweg
10.07
35.2
86.1
Makkinga
10.08
35.7
85.6
Lyclamaweg, op kruising rechts aanhouden
 
 
 
Bercoperweg R.D
10.11
37.8
83.5
bij viersprong ANWB Bord 13834 R.A. Prikkedam
10.12
38.5
82.8
1e weg L.A. Prikkedam
10.12
38.8
82.5
Prikkedam-Egypte
10.15
40.8
80.5
Einde weg  L.A Alberdalaan
10.17
42.1
79.2
Einde weg R A Oosterwoldseweg
10.19
43.6
77.7
1e weg L A Deddingabuurt
10.20
44.2
77.1
N 351 oversteken
10.20
44.2
77.1
R.A ventweg Bovenweg
10.23
46.1
75.2
Viersprong R.A Noordwolderweg
10.23
46.1
75.2
Rotonde R.D Heerenveenseweg
10.24
46.7
74.6
Oldeberkoop
10.24
46.8
74.5
op viersprong R.A Oosterwoldseweg-Grindweg
10.33
53.3
68
op viersprong R.D Bercoperweg
10.35
55
66.3
Makkinga
10.36
55.5
65.8
3e weg R.A. Oosterhuisweg slecht wegdek De Harken-Laag
10.41
58.8
62.5
Duurswoude, op driesprong rechts aanhouden
10.42
59.3
62
Hoogeduurswoude N 351 oversteken
10.42
59.8
61.5
Klokhuisdijk viersprong R.A.
10.45
61.8
59.5
Steenmaatsdijk-Veneburen op driesprong L.A
 
 
 
Veneburen-Peperstraat
10.47
63.8
57.5
Elsloo
10.47
63.9
57.4
driesprong L.A Hoofdweg
10.48
64.3
57
viersprong L.A. Kloosterweg
10.53
68.1
53.2
2e weg bij ANWB Bord 2285 L.A. de Bult
10.55
69.9
51.4
Klokhuisdijk2e weg R.A. Stokdijk
10.55
69.9
51.4
wit Bord Langedijke
 
 
 
op driesprong rechts aanhouden
10.57
70.9
50.4
einde weg R.A. Iegepoeledijk
10.59
72.4
48.9
Terwisscha op driesprong links aanhouden
10.59
72.7
48.6
N 381 oversteken
 
 
 
Wester Es
11.01
74.1
47.2
Appelscha
11.01
74.2
47.1
bij rotonde rechtdoor Wester Es
11.01
74.3
47
op viersprong bij ANWB Bord 3770 R.D Bruggelaan
11.03
75.3
46
voor brug bij ANWB Bord 2502 R.A Vaart Zz
11.03
75.9
45.4
1e weg R.A. van Emstweg
11.04
76.5
44.8
T kruising R.A Boerestreek
11.04
76.6
44.7
 L.A. Bosberg
11.05
77.1
44.2
FINISH 1E DOORKOMST
11.06
77.8
43.5
1e weg L.A. Hildenberg rechts aanhouden
11.08
79.2
42.1
einde weg L.A. Tilgrupsweg
11.08
79.3
42
einde weg R.A. Drentseweg
11.11
81.2
40.1
1e weg L.A. Tolhekslaan
11.12
81.9
39.4
einde weg R.A. Vaart Zz
11.14
83
38.3
1e weg L.A. over brug R.D. Menneweg
11.14
83.1
38.2
Op T kruising RD Menneweg slecht wegdek
 
 
 
Lyclamavaart, Meester Lokstraat
11.24
90.2
31.1
Ravenswoud
11.25
90.8
30.5
Meester Lokstraat op kruispunt R.A. Compagnonsweg
 
 
 
over beweegbare brug R.D Compagnonsweg
11.28
92.8
28.5
einde weg bij ANWB Bord 5334 L.A Fochtelooërveen
11.30
94.4
26.9
einde weg bij ANWB Bord 5332 R.A Zuideinde
11.32
96.3
25
1e doorgaande weg R.A. Vogelrijd
11.36
99.2
22.1
Fochteloo      Hoge Drempels
11.36
99.4
21.9
einde weg R.A Zuideinde
11.37
99.5
21.8
op T Kruising R.D. Noordeinde
11.39
100.8
20.5
2e weg R.A. Helomaweg
11.43
103.4
17.9
einde weg L.A. Weperpolder
11.44
104.4
16.9
einde weg bij ANWB Bord 5333 L.A Weperpolder
11.46
106.1
15.2
Driesprong bij ANWB Bord 2798 R.A Polderweg
11.47
106.6
14.7
1e weg L.A. Weperpolder
11.51
109.2
12.1
einde weg L.A. Schrappinga
11.51
109.6
11.7
1e weg R.A. Jardinga Slecht wegdek
11.52
110.4
9.9
1e weg L.A. Bentemaden
11.54
111.8
9.5
einde weg R.A. Weper-’t Oost-Schottelenburgweg
11.57
113.8
7.5
Oosterwolde
11.57
114
7.3
bij rotonde R.D
11.57
114.1
7.2
over brug, direct L.A Houtwal
11.58
114.6
6.7
op driesprong L.A Houtwal
12.01
116.6
4.7
2e weg R.A. De Maden
12.03
118.9
2.4
einde weg L.A. Wester Es
12.05
120.1
1.2
Appelscha
12.05
120.3
1
bij rotonde R.A. Boerestreek
12.05
 
 
rechts aanhouden, Boerestreek
12.06
120.9
0.4
op driesprong R.A. Bosberg
12.06
121.3
0
Finish
  
 
 
De Finish is t.h.v Openluchttheater.
Het aangegeven tijdschema is berekend op basis van 43Km/per uur.
 
  
 
 

 

 

Routebeschrijving  elite en beloften

 

Ronde van Zuidoost Friesland d.d. 17 april 2010
 
Tijd
Afgelegde
afstand
Nog te rijden
afstand
Afslag op kruising
13.30
0
169.4
Appelscha start Boerestreek t.h.v. de Kiosk,                kruising L.A Boerestreek
13.30
0.1
169.3
 driesprong R.A,. Bosberg
13.31
0.5
168.9
OFFICIELE START 1e doorkomst Finish
13.32
1.3
167.1
1e weg L.A. Hildenberg
13.33
2.6
166.8
 einde weg driesprong L.A. Tilgrupsweg
13.33
2.7
166.7
driesprong L.A. Drentseweg
13.34
3.3
166.1
Appelscha
13.34
3.9
165.5
3e weg RA. van Emstweg
13.35
4.5
159.9
T. kruising L.A. Vaart Zz
13.36
5.1
159.3
 kruising met Bruggelaan R.A
13.36
5.1
159.3
over brug en L.A. Vaart Nz
 
 
 
Verlaat-Molenweg
13.42
9
160.4
Oosterwolde
13.42
9.2
160.2
rotonde R.D. Molenweg
13.43
9.6
159.8
1e weg R.A. Prakkenlaan
 
 
 
Poorthof
13.44
10.4
159
viersprong R.A. ’t Oost
13.44
10.6
158.8
einde weg, bij ANWB Bord 4606 L.A
 
 
 
’t Oost-Weper
13.45
11.8
157.6
2e weg L.A. bij ANWB Bord 2605
 
 
 
Schrappinga-Haulerdiek
13.50
15.1
154.3
 driesprong R.A. Dorpsstraat
13.51
15.7
153.7
Haule
13.54
17.9
151.5
bij rotonde ANWB Bord 2797 L.A. Tonckensweg)-Oosterwoldseweg
13.57
20.1
149.3
Haulerwijk
13.58
20.7
148.7
Oosterwoldseweg, rotonde bij ANWB Bord 2076 L.A.
 
 
 
Hoofdweg Boven
13.59
20.8
148.6
bij kruising rechts aanhouden-Hoofdweg-Boven -Compagnonsweg
14.03
24.2
145.2
Waskermeer
14.03
24.4
145
L.A., over vaste brug Kruisweg
14.07
27.3
142.1
einde weg bij ANWB Bord 2828 R.A.
 
 
 
Zwetteweg-Bovenweg-Herenweg
14.11
30.1
138.3
Donkerbroek
 
 
 
Herenweg-over beweegbare brug
 
 
 
Geert Wolter Smitweg-bij verkeerslichten N 381 oversteken R.D
14.13
31.3
138.1
1e weg L.A. Balkweg
 
 
 
over vaste brug R.D. Balkweg
14.18
35
134.4
einde weg bij ANWB Bord 7113 R.A Lycamaweg
14.18
35.2
134.2
Makkinga
14.19
35.7
133.9
Lyclamaweg, op kruising rechts aanhouden
 
 
 
Bercoperweg R.D
14.21
37.8
131.8
bij viersprong ANWB Bord 13834 R.A. Prikkedam
14.23
39.6
129.8
over vaste brug1e weg L.A. Tjongervallei
14.26
41.9
127.5
Wit Bord Jubbega
14.31
45.8
123.6
Tjongervallei, viersprong R.D    
 3 X wildroosters
14.37
50.2
118.8
wit Bord Katlijk Tjongervallei
14.43
54.1
115.3
einde weg L.A. Schoterlandseweg
14.44
55
114.4
Mildam
 
 
 
Schoterlandseweg- Annebuorren
 
 
 
Viaduct A 32
14.48
58.2
111.2
Heerenveen
14.48
58.3
111.1
1e weg R.A. De Kuinder
14.49
58.6
110.8
1e weg R.ADe Meander
14.50
58.7
110.7
Oudeschoot
14.50
58.7
110.7
 R.A. Wolvegasterweg over vaste brug
14.51
59.3
110.1
Heerenveenseweg 1e weg L.A. Tjongerpad
 
 
 
rechts aanhouden Stelweg
14.56
63.2
106.2
einde weg R.A Ottersweg
14.57
64.1
105.3
1e weg L.A Ruskemadenweg
15.02
67.1
102.3
op viersprong R.A Slingerweg
15.04
68.5
100.9
wit Bord Oldeholtwolde
15.04
69
100.4
1e weg L.A. bij ANWB Bord Kerkweg-Idzerdaweg
15.06
70.9
98.5
Ter Idzard
15.09
72.9
96.5
bij ANWB Bord 14858 R.A. Vriesburgerweg
15.12
74.6
94.8
op driesprong bij ANWB Bord 14856 L.A. Hoofdweg- Wolvegasterweg
15.16
78.3
91.1
Oldeberkoop
15.18
78.8
90.6
op viersprong R.D Oosterwoldseweg-Grindweg
15.23
84.3
85.1
op viersprong R.D Bercoperweg
15.24
86
83.4
Makkinga
15.25
86.5
82.9
3e weg R.A. Oosterhuisweg slecht wegdek De Harken-Laag
15.29
89.8
79.6
Duurswoude, op driesprong rechts aanhouden
15.30
90.3
78.1
Hoogeduurswoude N 351 oversteken
15.31
90.8
77.6
Klokhuisdijk viersprong R.A.
15.34
92.8
75.6
Steenmaatsdijk-Veneburen op driesprong L.A
 
 
 
Veneburen-Peperstraat
15.36
94.8
74.6
Elsloo
15.36
94.9
74.5
driesprong L.A Hoofdweg
15.37
95.3
74.1
viersprong L.A. Kloosterweg
15.42
99.1
70.3
2e weg bij ANWB Bord 2285 L.A. de Bult
15.44
100.9
68.5
Klokhuisdijk2e weg R.A. Stokdijk
15.44
100.9
68.5
wit Bord Langedijke
 
 
 
op driesprong rechts aanhouden
15.45
101.9
67.5
einde weg R.A. Iegepoeledijk
15.47
103.4
66
Terwisscha op driesprong links aanhouden
15.47
103.7
65.7
N 381) oversteken
 
 
 
Wester Es
15.48
103.8
65.6
verzorging
15.50
105.1
64.3
Appelscha
15.50
105.2
64.2
bij rotonde rechtdoor Wester Es
15.50
105.3
64.1
op viersprong bij ANWB Bord 3770 R.D Bruggelaan
15.52
106.3
63.1
voor brug bij ANWB Bord 2502 R.A Vaart Zz
15.53
106.9
62.5
1e weg R.A. van Emstweg
15.54
107.5
61.9
T kruising R.A Boerestreek
15.54
107.6
61.8
 L.A. Bosberg
15.55
108.1
61.3
FINISH 1E DOORKOMST
15.56
108.8
60.6
1e weg L.A. Hildenberg rechts aanhouden
15.58
110.2
59.2
einde weg L.A. Tilgrupsweg
15.58
110.3
59.1
einde weg R.A. Drentseweg
15.59
112.2
57.2
1e weg L.A. Tolhekslaan
16.00
112.9
56.5
einde weg R.A. Vaart Zz
16.02
114
55.4
1e weg L.A. over brug R.D. Menneweg
16.02
114.1
55.3
op T kruising RD Menneweg slecht wegdek
 
 
 
Lyclamavaart, Meester Lokstraat
16.10
121.2
48.2
Ravenswoud
16.10
121.7
47.7
Meester Lokstraat op kruispunt R.A. Compagnonsweg
 
 
 
over beweegbare brug R.D Compagnonsweg
16.13
123.7
45.7
einde weg bij ANWB Bord 5334 L.A Fochtelooërveen
16.15
125.3
44.1
einde weg bij ANWB Bord 5332 R.A Zuideinde
16.18
127.3
42.1
1e doorgaande weg R.A. Vogelrijd
16.21
130.2
39.2
Fochteloo     Hoge Drempels
16.22
130.4
39
einde weg R.A Zuideinde
16.23
130.5
38.9
op T Kruising R.D. Noordeinde
16.25
131.8
37.6
2e weg R.A. Helomaweg
16.28
134.4
35
einde weg L.A. Weperpolder
16.30
135.4
34
einde weg bij ANWB Bord 5333 R.A Weperpolder
16.31
135.6
33.8
1e weg L.A. Rendijk
16.33
137.3
32.1
einde weg L.A. Rolpaal
16.34
138.2
31.2
bij rotonde bij ANWB Bord2797 L.A. Polderweg
16.37
140.5
28.9
1e weg R.A. Weperpolder
16.40
143.1
26.3
einde weg L.A. Schrappinga
16.40
143.5
25.9
1e weg R.A. Jardinga   Slecht wegdek
16.42
144.3
25.1
1e weg L.A. Bentemaden
16.42
145.7
23.7
einde weg R.A. Weper-’t Oost-Schottelenburgweg
16.45
147.6
21.7
Oosterwolde
16.45
147.8
21.6
bij rotonde R.D
16.46
147.9
21.5
over brug, direct L.A Houtwal
16.47
148.5
20.9
op driesprong L.A Houtwal
16.50
150.5
18.9
2e weg R.A. De Maden
16.52
152.8
16.6
einde weg L.A. Wester Es
16.52
154.1
15.3
Appelscha
16.54
154.2
15.2
bij rotonde R.A. Boerestreek
 
 
 
rechts aanhouden, Boerestreek
16.54
154.8
14.6
op driesprong R.A. Bosberg
16.55
155.2
14.2
Finish vervolg met plaatselijke omloop
16.56
156
13.4
1e weg L.A. De Hildenberg rechts aanhouden
16.58
157.3
12.1
einde weg L.A. Tilgrupsweg
16.58
157.5
11.9
1e weg R.A. Drentseweg
17.01
159.4
10
1e weg L.A. Tolhekslaan
17.01
160
9.4
einde weg L.A. Vaart Zz
17.03
161.5
7.9
Appelscha
17.05
163.2
6.2
Vaart Zz op viersprong R.D Industrieweg
17.07
164.7
4.7
1e weg L.A. De Maden
17.10
167
2.4
einde weg L.A Wester Es
17.11
168.3
1.1
Appelscha
17.13
168.4
1
bij rotonde R.A. Boerestreek 
 
 
 
rechts aanhouden Boerestreek
17.14
169
0.4
driesprong R.A Bosberg
17.15
169.4 km
0
Finish
 
 
      De finish is t.h.v. Openluchttheater.
 
      Het aangegeven tijdschema is berekend op basis van 45Km/per uur.

 

 

Renners

Inleiding   -   Route   -   Renners   -   Uitslagen

Ploegen junioren

Pl.
Nrs.
Ploeg
1
1 tm 3
District Oost Nederland
2
4 tm 6
District Midden Nederland
3
7 tm 9
LWV De Friesche Leeuw
4
10 tm 12
LWV De Friesche Leeuw
5
13 tm 15
Axa Valleirenners
6
16 tm 18
Axa Valleirenners
7
19 tm 21
Willebrord Wil Vooruit
8
22 tm 24
Oldenzaalse Wielerclub
9
25 tm 27
K.W.C. Kampen Dolco Verhuur
10
28 tm 30
PRC Delta
11
31 tm 33
WSV Emmen / WV Otto Ebbens
12
34 tm 36
RWC Ahoy
13
37 tm 39
GRTC Excelsior Gouda
14
40 tm 42
GRTC Excelsior Gouda
15
43 tm 45
DRC De Mol
16
46 tm 48
DRC De Mol
17
49 tm 51
WV Meteoor Assen Roden
18
52 tm 54
WV Meteoor Assen Roden
19
55 tm 57
WV De Jonge Renner
20
58 tm 60
WV De Jonge Renner
21
61 tm 63
WV Noord Holland
22
64 tm 66
BRC Kennemerland/HSC de Bataaf/Uithoornse WTC
23
67 tm 69
Restore Cycling
24
70 tm 72
Restore Cycling
25
73 tm 75
WV Eemland
26
76 tm 78
WV Schijndel
27
79 tm 81
WV Stormvogels
28
82 tm 84
Sinningebouw Wielerteam
29
85 tm 87
Sinningebouw Wielerteam
30
88 tm 90
WV WoonExpo Kapenga Drachten
31
91 tm 93
AWV De Zwaluwen
32
94 tm 96
UW&TC de Volharding
33
97 tm 99
CC'75/CRT Raalte
34
100 tm 102
TWc 't Verzetje
35
103 tm 105
HRTC / West Frisia
36
106 tm 108
WC De Waardrenner
37
109 tm 111
DTS / Alcmaria Victrix
38
112 tm 114
DTS / Alcmaria Victrix
39
115 tm 117
WRV De Peddelaars - De Jong &Laan
40
118 tm 120
WRV De Peddelaars - De Jong &Laan
41
121 tm 123
Wielerteam Achterhoek
42
124 tm 126
Wielerteam Achterhoek
43
127 tm 129
District Noord

Ploegen Elite en Belofte

Pl.
Nrs.
Ploeg
1
1 tm 6
WV Olympia Heerenveen
2
7 tm 12
N.W.V.G. Hepro Kunststof Kozijnen
3
13 tm 18
De Peddelaars / De Jong &Laan
4
19 tm 24
Team Specialized-De Waardrenner
5
25 tm 30
OWC Oldenzaal
6
31 tm 36
Koopmans Cube Cycling Team
7
37 tm 42
Craft –Sensa - RSE Cyclingteam
8
43 tm 48
Swabo Cycling Team
9
49 tm 54
Cyclingteam Jo Piels
10
55 tm 60
WOEST (Woerden Stadion Combinatie 2010
11
61 tm 66
Rabobank?Pliegersport R.C. Jan van Arckel
12
67 tm 72
L.W.V. De Friesche Leeuw
13
73 tm 78
ARTV De Adelaar
14
79 tm 84
Tempo-Bruns Veldhoven
15
85 tm 90
Metec Cycling Team
16
91 tm 96
SG Automatisering WSV Emmen
17
97 tm 102
W.V. Otto Ebbens
18
103 tm 108
Wilton-Care4Bike-AA drink Cycling Team
19
109 tm 114
WV De Ijsselstreek
20
115 tm 120
Midi Center Ruiter Dakkapellen
21
121 tm 126
W.V. West Frisia
22
127 tm 132
LSE Koga Creditforce Ubbink TCT
23
133 tm 138
WV Meteoor Assen Roden/RWC Ahoy
24
139 tm 144
WV Stormvogels / Gaul!
25
145 tm 150
Line Lloijd Footware Cycling
26
151 tm 156
Westland Wil Vooruit / Trias enz.
27
157 tm 162
Team Amsterdam Grontmij
28
163 tm 168
W.V. De Kanibaal
29
169 tm 174
WV Woonexpoo Kapenga
30
175 tm 180
Alcmaria Vitrix

 


Uitslagen

Inleiding   -   Route   -   Renners   -   Uitslagen