Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Wedstrijden

2014-06-03 - D.K. Tijdrijden - Nieuwehorne


Terug naar overzicht

Inleiding

Inleiding   -   Route   -   Renners   -   Uitslagen

D.K. Tijdrijden - Nieuwehorne

Dinsdag 3 juni 2014

 

Start: 18.00 uur

Start: Houtwallen (kruispunt Buitenweg)

Finish: Buitenweg (jurywagen zijweg Bouwkamp)

Permanence en Kleedruimte:
Sportcomplex Nieuwehorne
Master van Dijkpaad 4
8414 NB  Nieuwehorne

Routebeschrijving Sportcomplex:
Vanaf Heerenveen - in Nieuwehorne linksaf 8e Wijk, daarna rechtsaf Master van Dijkpaad

Voorbereidende werkzaamheden van Iepe Soet:

Jury:
Voorzitter - Bram Dijkhuis
Wedstrijdcomm. 2 / Secr, - Theo Jurriens
Wedstrijdcomm. 3 - Rein Zwart
Wedstrijdcomm. 3 - Piet Aardema
Aankomstrechter - Natasja van der Velde
Tijdwaarnemer - Luitsen Regtop
Tijdwaarnemer - Henk van der Gouw
Microfonist - Erik Jager
Motorrijder - Cor Rijpma

 


Route

Inleiding   -   Route   -   Renners   -   Uitslagen

Route:
Nieuwelingen, nieuweling meisjes
junioren, junior dames

Start - Houtwallen (kruispunt Buitenweg)
Links af - Vogelweide
Rechts af - Tjongervallei
Keerpunt - Schoterlandseweg
Links af - Sevenaerspad
Links af - Buitenweg
Finish - Buitenweg (zijweg Bouwkamp)

Totaal 14,6 kilometer

Route:
Elite en belofte
Dames elite en belofte
Amateurs

Start - Houtwallen (kruispunt Buitenweg)
Links af - Vogelweide
Rechts af - Tjongervallei tot aan Schoterlandseweg
Keerpunt - Schoterlandseweg
Terug Tjongervallei tot keerpunt zandweg Siebe Annesweg / Oldeberkoperweg
Keerpunt Tjongervallei
Rechts af - Sevenaerspad
Links af - Buitenweg
Finish - Buitenweg (zijweg Bouwkamp)

Totaal 18,4 kilometer
 


Renners

Inleiding   -   Route   -   Renners   -   Uitslagen

Startlijst totaal
 

Nieuwelingen

Junioren

Nieuweling meisjes

Junior vrouwen

Sportklasse

Amateurs

Masters

Vrouwen

Elite en Belofte

 

 

 

 


Uitslagen

Inleiding   -   Route   -   Renners   -   Uitslagen

 

Elite

Belofte

Vrouwen

Junioren

Junior vrouwen

Nieuwelingen

Nieuweling meisjes

Amateurs

Masters 30+

Sportklasse

Districtskampioenschappen tijdrijden Nieuwehorne geslaagd en sfeervol gebeuren.

 De Districtskampioenschappen Tijdrijden Noord op dinsdag 3 juni in Nieuwehorne is een geslaagd evenement geworden. Dit kwam mede door het mooie weer, al had er wel iets meer wind mogen staan, maar ook door de sfeervolle start- en finishlocatie net buiten het dorp Nieuwehorne. Door de goede muziek en de hamburgers van Meester Bakker Hielke Stroetinga was het goed toeven daar. Veel toeschouwers hadden dan ook de weg naar het parcours gevonden om de renners aan te moedigen.
 

Door de Stichting Wieler Promotie Olympia was een uitdagend vlak parcours uitgezet dat voor een deel ook ging door de mooie Tjongervallei.

Maar het ging de renners natuurlijk om de titel en dat was ook duidelijk aan de gespannen gezichten te zien voor de start. Schrijver dezes, die het wielrennen al volgt vanaf de jaren vijftig, stond versteld van het materiaal waarmee de jongste deelnemers al aan de start kwamen, waarbij zelfs de speciale tijdrithelm bij sommigen niet ontbrak. Na ingereden te zijn op de rollers gingen de eerste renners om 18.00 uur van start. De strijd begon met de nieuwelingen en het was Jens Dekker uit Fluitenberg, de nummer twee van de Bevrijdingsronde in Oosterwolde, die een scherpe tijd op de klokken bracht van 19.54.91 over de 15 kilometer. Dat bleek ook meteen de winnende tijd te zijn. Als tweede eindigde Niels Griemink uit Klazienaveen en derde werd Stan Gosink uit Coevorden. Een Drentse aangelegenheid dus.

Bij de junioren waren het de Friezen die de toon aangaven. Winnaar werd Hartthijs de Vries uit Kollum in een tijd van 19.38.40 minuten, op de voet gevolgd door de winnaar van de 50e Landal Omloop door het Land van Bartje, Douwe Schaafsma uit de Valom in een tijd van 19.41.31. Met een derde plaats was Peter Lenderink uit Ommen de eerste niet Fries in een tijd van 19.52.39 minuten.

Bij de nieuwelingen-meisjes was Lisa de Jong uit Oosterwolde van de WV Woonexpo Kapenga weer een klasse apart. De winnares van de tijdrit in Luinjeberd en het kasseiencriterium in Eijsden zette ook nu met 22.34.37 minuten weer een scherpe tijd op de klokken. Bijna 14 seconden sneller dan de nummer twee Fleur Nagengast uit Beilen, die ze vooraf tot haar grootste concurrente had gebombardeerd. Deze reed de 15 kilometer in een tijd van 22.48.21. Als derde kwam Iris Ton uit Waskemeer op het podium met een tijd van 23.04.58 minuten. Bij de junior-vrouwen was Aafke Soet uit Heerenveen weer een klasse apart. Met een tijd van 21.20.15 minuten was ze meer dan een minuut sneller dan de nummer twee, Fianne Stenveld uit Garnwerd, die er 22.26.11 minuten over deed. Als derde eindigde Willeke de Jong uit Ubbena met een tijd van 22.39.78 minuten. Opnieuw dus een overwinning van Aafke Soet na die in Ureterp, waar ze zelfs de vrouwen wist te verslaan en dat voor een meisje van 16 jaar. Ook werd ze nog tweede in de Bevrijdingsronde van Oosterwolde.

In deze vorm kunnen we nog veel van haar verwachten dit seizoen.

In de Sportklasse mocht ook weer een Fries plaatsnemen op de hoogste trede van het erepodium. In dit geval was dat Johannes de Groot uit Jubbega. Zijn tweede podiumplaats van dit wegseizoen, want eerder werd hij al derde in de Ronde van Steenwijkerwold. Hij legde de 20 kilometer af in een tijd van 25.01.92 minuten. Tweede werd Bert Smilda uit Groningen met een tijd van 25.25.02 minuten en derde werd Sytze Brouwers uit Groningen in 25.48.31 minuten. Bij de amateurs waren het de Groningers die de toon aangaven. Hier werd de nummer 1 van het NK bij de masters in 2013, Ben Plantinga uit Glimmen, de winnaar in een tijd van 24.35.11 minuten. Hij was daarmee iets meer dan 11 seconden sneller dan de nummer twee, Ronald Heringa uit Groningen die het parcours aflegde in een tijd van 24.46.71 minuten. Jelte Krol uit Sint Anna Parochie redde de Friese eer met een derde plaats in een tijd van 24.55. 28 minuten.

Bij de Masters 30+ ook weer een Fries op het podium en wel Bertijn Brijder uit Heerenveen met een tweede plaats in een tijd van 26.56.22 minuten. Eerste werd de Groninger Richard Kremer in een tijd van 26.31.08 minuten. Derde werd de Drent Henk Lunenborg uit Hoogeveen die er 26.58.40 minuten over deed.

 
 

Bij de vrouwen ook weer een Friezin die zich op het podium wist te rijden en wel marathon schaatser Maria Sterk uit Hallum die een tijd van 27.20.43 minuten op de klok zette waarmee ze derde werd. Trieneke Fokkens uit Leutingewolde werd tweede met 26.40.41 minuten en de winnares werd Marijn de Vries uit Zwolle van het Team Giant-Shimano met een tijd van 26.15.33 minuten.

Daarna kwamen de elite renners aan de start voor hun wedstrijd over 20 kilometer, met als blikvanger Olympisch Kampioen vijf kilometer Sven Kramer. Veel toeschouwers waren speciaal voor hem naar deze Districtskampioenschappen gekomen. Sven is een even goede wielrenner als schaatser wat hij met name in 2009 liet zien toen hij de Omloop Rond het Ronostrand en de Westfriese Dorpenomloop wist te winnen. Maar ook dit jaar liet hij daar nog even een staaltje van zien in de Dorpenomloop van Drente toen hij lang deel uitmaakte van de kopgroep. Maar Sven geeft nu eenmaal de voorkeur aan zijn schaatscarrière, hoewel hij het ook als wielrenner ver had kunnen brengen. De titel zat er gisteravond voor hem echter niet in, want het was de winnaar van Olympia's Tour en de nummer twee in de Omloop van de Houtse Linies, Berden de Vries uit Gieterveen van het Cyclingteam Jo Piels, die als snelste het parcours aflegde en een tijd neerzette van 23.24.03 minuten, waarmee hij de titelverdediger, Wieger van der Wier uit Marum naar de tweede plaats verwees. Deze legde de 20 kilometer af in een tijd van 23.42.82, een dikke 18 seconden langzamer dus. Met Durk Fabriek uit Haulerwijk, winnaar van de Raboronde van Appelscha vorig jaar, kwam er met een derde plaats toch een schaatser en een Fries op het podium bij de elite renners. De marathonschaatser Durk Fabriek legde de afstand af in een tijd van 23.51.28.

Sven Kramer werd vijfde en deed 24.08.81 minuten over de 20 kilometer.

Toen was het wachten op de binnenkomst van de beloften. Ook hier, in de persoon van Jochem Hoekstra uit Haren van het Cyclingteam Jo Piels, een grote naam op de hoogste trede van het podium. De winnaar van de Tour de Berlin en de tweede etappe van die koers legde de afstand af in een tijd van 23.50.37 minuten. Tweede werd Niels Potze uit Aduard in een tijd van 24.09.41 en derde werd eerstejaars belofte Stan Wijkel uit Holsloot in een tijd van 24.51.32.

Met 4 gouden, 1 zilveren en 4 bronzen medailles werd het een geslaagde avond voor de Friese renners.