Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Wedstrijden

2015-08-02 - Bosbergronde Appelscha (Omloop 3.000 meter)


Terug naar overzicht

Inleiding

Inleiding   -   Route   -   Renners   -   Uitslagen

Bosbergronde Appelscha (Omloop 3.000 meter)
Zaterdag 1 augustus 2015
Zondag 2 augustus 2015

 

Zaterdag 1 augustus 2015
Start 16.00 uur Dikke Banden Race voor kinderen vanaf 6 jaar tot en met 12 jaar
- Inschrijving vanaf 14.00 uur of via mail mholtrop@swpo.nl

Zondag 2 augustus 2015
Start 17.00 uur: elite vrouwen, belofte vrouwen, amateur vrouwen, junior vrouwen
Start 18.30 uur: elite, belofte, amateurs

Start / finish: Bosberg Appelscha (t.o. Openlucht Theater)

Kleedgelegenheid
V.V. Stânfries
Boerestreek
Appelscha

Permanence:
Kantine Midgetgolfpark Friesland
Bosberg 4
8426 GJ  Appelscha

Organisatie:
Fiets4daagse -  www.fiets4daagseappelscha.nl
SPA'05 - www.appelscha.nl/spa-05-stichting-promotie-appelscha
SA3 - www.sa3.nl
S.W.P.O.

                


 

 

Ronde miss:

Dit jaar ben ik voor de vierde keer rondemiss in Appelscha en ik vind het heel leuk om weer te doen. Ik hou zelf ook van sport en ben hier ook dagelijks hiermee bezig, o.a. met hardlopen, bootcamp en fitness.

Ik ben 17 jaar en in september begin ik met een opleiding Sociaal Agogisch Werk aan het Drenthe College in Assen. Daarnaast ben ik regelmatig actief in de modellenwereld. Onlangs heb ik een fotoshoot in Berlijn gehad wat een prachtige ervaring was.

 Ik hoop dat het vanavond  in Appelscha weer spektakel wordt. Aan de mooie locatie van het parcours kan het niet liggen!
 
Marieke Vledder
 

Juryleden:
Voorzitter -  Jan Nijmeijer
Wedstrijdcomm.2 - Jacob Strijbosch
Aankomstrechter - Piet Aardema
Wedstrijd comm. 3 - Rinus Verschoor
Commissaris 1 - Klaas Meindertsma
Commissaris 2 - Clement Schotman
Video finish - Pier Kalsbeek
Microfonist - Rikus Bartol

 

Zaterdag 1 en Zondag 2 augustus Wielerweekend in Appelscha.

 Op zaterdag 1 en zondag 2 augustus a.s. staat Appelscha weer in het teken van de Wielersport. Op zaterdag 1 augustus wordt begonnen met de Rabo Dikke Banden Race. Jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar zonder een KNWU licentie die eens mee willen doen aan een echte wielerwedstrijd krijgen daarvoor op die dag de gelegenheid. Start- en finish daarvan zijn om 16.00 uur op De Bosberg in Appelscha. Je mag aan deze officiële wedstrijd meedoen op je eigen fiets, mountainbike of citybike als die een minimale banddikte heeft van 28 mm. Dat mag ook een fiets met versnellingen zijn, maar geen racefiets of een fiets met een raceframe. Er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen zodat je tegen kinderen van je eigen leeftijd rijdt. Bij voldoende deelname rijden de jongens tegen de jongens en de meisjes tegen de meisjes. De race voldoet aan alle eisen van de KNWU. Zo wordt het parcours afgezet en begeleiders zorgen ervoor dat alles goed verloopt. Het dragen van een wielerhelm is verplicht. Mocht je die niet zelf hebben, dan krijg je er gratis een te leen van de organisatie. Uiteraard is er ook een EHBO ploeg aanwezig mocht er een ongelukje gebeuren. Voor de Rabo Dikke Banden Race is een collectieve verzekering afgesloten via de KNWU. Schade aan fietsen is overigens niet meeverzekerd. De winnaars worden uitgenodigd voor de Landelijke Finaledag die dit jaar op 20 september a.s. in Breda wordt gehouden. Daar kun je dan je krachten meten met alle winnaars van de diverse in het land gehouden Dikke Banden Races.

Je kunt je al van tevoren inschrijven via: mholtrop@swpo.nl. Het kan ook nog op de dag zelf vanaf 14.00 uur op het parkoers. De deelname is gratis. Je hoeft niet in Appelscha te wonen om deel te kunnen nemen. Deelname is voor iedereen, ook als je in Appelscha of omgeving op vakantie bent.

Het klapstuk van het wielerweekend is op zondag 2 augustus. Dan wordt al weer voor de 41e keer in totaal en voor de 13e achtereenvolgende keer de Ronde van Appelscha verreden. Deze wordt voor de tweede keer als Omloop verreden. Deze Omloop is in totaal 3,9 kilometer lang en heeft De Bosberg als start- en finish. De renners rijden het volgende parkoers: Bosberg, Hildenberg, Schapendrift, Drentseweg, Bosberg. De totale afstand voor de mannen is 80 kilometer en die voor de vrouwen 60 kilometer. Kwamen vroeger alleen de mannen aan de start, sinds 2010 is er ook een wedstrijd voor de vrouwen. Aan de start komt de hoogste categorie van amateurs. Dat zijn zowel bij de mannen als bij de vrouwen: elite, beloften en amateurs. De Ronde van Appelscha heeft al een lange geschiedenis die begon in 1961 met als winnaar Roel Hendriks uit De Wijk. De wedstrijd bij de mannen is een keer gewonnen door een buitenlander en wel in 1981 door de toen in Oosterwolde verblijvende Brit Steve Fleetwood. Andere bekende winnaars waren: Henk Hoekstra uit Ureterp, winnaar in 1962 en 1963, Anne Koster uit Leeuwarden, winnaar in 1979, Gerard Schipper uit Ter Apel, winnaar in 1980 en Wiebren Veenstra uit de Harkema, winnaar in 1987. Naast Henk Hoekstra wisten de volgende renners de Ronde van Appelscha ook tweemaal op hun naam te schrijven en wel: Tonny Teuben uit Heerenveen in 1988 en 2003 en Wouter de Groot uit Lochem in 2009 en 2010. Maar de bijna niet meer te evenaren winnaar van maar liefst vier edities van de Ronde van Appelscha is de uit onze eigen gemeente afkomstige maar nu in Nijkerk wonende Wim Stroetinga die wist te winnen in 2005, 2006, 2011 en 2014. Een andere uit onze gemeente afkomstige winnaar was Durk Fabriek uit Haulerwijk die in 2013 won. Bij de vrouwen, die vanaf 2010 aan de start staan, is er ook al iemand die tweemaal wist te winnen en wel Winanda Spoor uit Arnhem die in 2012 en 2013 op de hoogste trede van het podium mocht plaatsnemen. Ook bij de vrouwen een buitenlandse winnares en wel in 2011 Melissa Hopkins uit Australië. De laatste editie werd gewonnen door Roxane Knetemann uit Nijkerk die rijdt voor het team van Rabobank-Liv en voor dat team dit jaar heeft deelgenomen aan de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor de vrouwen. De renners bij zowel de mannen als de vrouwen komen altijd graag aan de start in Appelscha. Zo waren er vorig jaar 109 deelnemers bij de mannen en 58 bij de vrouwen. De verwachting is dat ook dit jaar weer veel bekende namen aan de start zullen verschijnen (vorig jaar waren dat o.a. Sven Kramer en Jorrit Bergsma), vooral nu de Ronde van Appelscha weer als omloop wordt verreden wat zeer populair is bij de renners. Net als vorig jaar hoopt de organisatie dat ook nu weer veel toeschouwers de weg naar de Bosberg zullen weten te vinden om de renners aan te moedigen.

 


Route

Inleiding   -   Route   -   Renners   -   Uitslagen


Parcours:

Start: Bosberg (t.o. Openlucht Theater)
Links af: Schapendrift
Links af: Schapendrift
Links af: Drentseweg
Recht door: Boerestreek
Linksaf: Bosberg
Finish: Bosberg

 

 


Renners

Inleiding   -   Route   -   Renners   -   Uitslagen

Uitslagen

Inleiding   -   Route   -   Renners   -   Uitslagen