Home Contact

Nika Lanka
Dijkstra Drang en Bouwhekkenverhuur Leeuwarden
Rabobank
SkarWeb Internet Scharsterbrug
Fledderus Belettering Oosterwolde
Autobedrijf Van der Veen

Wedstrijden

2015-12-05 - Open Fries Kampioenschappen Appelscha + ICW competitie


Terug naar overzicht

Inleiding

Inleiding   -   Route   -   Renners   -   Uitslagen

Open Fries Kampioenschappen
I.C.W. competitie Noord

Zaterdag 5 december 2015 - Veldrijden
Zondag 6 december 2015 - A.T.B.

 

  

Organisatie:
                   

Sponsoren:

                            

  Inschrijving:
De Jongens van Outdoor, Van Emstweg 85, 8426 BT  Appelscha

Kleedruimte:
Voetbalver. Stânfries, Boerestreek 9, Appelscha

Startijden veld zaterdag:

Tijd

Categorie

Wedstrijdduur

13.32

Nieuwelingen & Junioren

45 minuten

13.32

Dames & Junior Dames & Nieuweling Meisjes

45 minuten

14.45

Heren

60 minuten

 Startijden  ATB zondag:

Tijd

Categorie

Wedstrijdduur

11:00

Jeugd U9 & 11

15 minuten

11:20

Jeugd U15

30 minuten

11.22

Jeugd U13

20 minuten

12.30

Nieuwelingen & Junioren

45 minuten

12.32

Dames & Junior Dames & Nieuweling Meisjes

45 minuten

14.00

Heren

60 minuten

Wegwijzer Appelscha

 

Kalender wintercompetitie 2015 2016

 
     

7-nov-15

Zevenhuizen

 

15-nov-15

Norg

 

22-nov-15

Ronostrand

 

28-nov-15

Emmen

 
     

Open Fries Kampioenschappen:

 

5-dec-15

Appelscha

Veldrijden

6-dec-15

Appelscha

A.T.B.

     

13-dec-15

De Wilp (Trimunt)

 

20-dec-15

Coevorden

 

3-jan-16

Emmen

 

16-jan-16

Assen

Finale

     

 
 


 Reglementen Wintercompetitie 2015 2016

 

 


Route

Inleiding   -   Route   -   Renners   -   Uitslagen

Parcours ligt er mooi bij

Route I.C.W. U9 (1.1 km.)

Route I.C.W.  U13 + U15 (1.5 km.)

 

Route heren, junioren en dames


Renners

Inleiding   -   Route   -   Renners   -   Uitslagen

Uitslagen

Inleiding   -   Route   -   Renners   -   Uitslagen

I.C.W. Appelscha + Open Fries Kampioenschappen A.T.B.

Uitslag totaal

Klassement

Open Fries Kampioenschap ATB zondag in Appelscha.

 

Na de Nationale Jeugdveldrit zaterdag en de wedstrijden om de Friese titel zaterdag was het zondag de beurt aan de ATB 'ers. Onder perfecte omstandigheden en grote publieke belangstelling gingen die van start met de wedstrijden voor de jeugd. De Jongens van Outdoor en die van ATB Clinics.nl hadden er weer voor gezorgd dat het parcours er perfect bijlag en niets stond dan ook een een mooie serie van wedstrijden meer in de weg. Het eerst kwam de jeugd van categorie 1 t/m 3 aan de start. Omdat het tevens een ICW wedstrijd betrof mochten ook de renners in het bezit van een veldrit fiets hieraan meedoen. Zij kwamen echter niet in aanmerking voor het Open Fries Kampioenschap omdat de titelstrijd voor de veldrijders zaterdag al was geweest. Er kwamen 21 renners aan de start. Het was Danny Turkstra uit Beilen die meteen de leiding nam, op korte afstand gevolgd door Job Weijdema uit Tuk. Dat bleef zo tot aan de finish. Inmiddels was Mads de Roos uit Appelscha, die een sterke wedstrijd reed, opgerukt naar de derde plaats. Dat werd ook het podium. 1 en Fries Kampioen Danny Turkstra uit Beilen. Tweede Job Weijdema uit Tuk en derde Mads de Roos uit Appelscha. Na zijn tweede plaats in Emmen vorige week dus ook nu weer een podiumplaats voor Mads de Roos.  Daarna was het de beurt aan de jeugd van categorie 6 en 7. De strijd om de Friese titel ging hier tussen Brian de Vries uit Wolvega en Tim de Jong uit Assen. Het was uiteindelijk Brian de Vries uit Wolvega die aan het langste eind trok en de mooie Friese kampioenstrui mocht aantrekken. Tim de Jong uit Assen werd tweede en als derde mocht op het podium plaatsnemen, Wout Schuttert uit Oostzaan. Twee minuten na categorie 6 en 7 ging de jeugd van categorie 4 en 5 van start. Het was Miguel van Tintelen uit Baars, gisteren derde bij de veldrijders, die meteen de leiding pakte en onbedreigd naar de finish reed en de Friese titel pakte. Het zilver was voor Joris Funken uit Assen en het brons ging naar Rick Doornbos uit Hijken.

De nieuwelingen en junioren maakten er een spannende wedstrijd van en na de eerste doorkomst lagen alle favorieten nog dicht bij elkaar. Maar bij de tweede doorkomst waren de kaarten al aardig geschud en had Ramon Eikelboom uit Scheerwolde al een mooie voorsprong opgebouwd op de nummer twee in de wedstrijd, Rick de Vries uit Wolvega. De strijd om de derde plaats ging daarachter tussen Bart Nijveen uit Geesbrug en Onno van der Boomen. Het was uiteindelijk Bart Nijveen uit Geesbrug die de laatste podiumplaats wist te pakken. Goud en de Friese titel dus voor Ramon Eikelboom uit Scheerwolde, zilver voor Rick de Vries uit Wolvega en brons voor Bart Nijveen uit Geesbrug. Er was een zesde plaats voor Tycho Dijkstra uit Appelscha.

Bij de dames junior dames en nieuwelingen meisjes was de winnares van het Open Fries Kampioenschap zaterdag bij de veldrijders, Karen Brouwer uit Haarlem, ook bij de ATB 'ers veruit de sterkste. Ze pakte meteen de leiding en wist iedere ronde verder uit te lopen op Marianne Vlasveld uit Rotsterhaule. Het goud was dan ook onbedreigd voor Karen Brouwer uit Haarlem maar afkomstig uit Oosterwolde. Al even onbedreigd ging het zilver naar Marianne Vlasveld uit Rotsterhaule en het brons was verrassend voor Reina Wietzes uit Hall, na een verbeten gevecht  met Daphne de Vries uit Wolvega die ze pas in de laatste ronde achter zich wist te houden. Als beloning mocht Karen Brouwer, met twee Friese titels dit weekend zeer succesvol, de prijzen uitreiken bij de nieuwelingen en de junioren. Het klapstuk van de dag was de wedstrijd bij de heren die massaal op dit evenement waren afgekomen. Er stonden maar liefst 80 renners aan de start en dat hadden er zelfs 81 kunnen zijn als Henk Bos uit Drachten zijn wiel bij het inrijden niet krom gereden had. Het werd een titanenstrijd om de Friese titel tussen Bart Barkhuis uit Norg, zaterdag Open Fries Kampioen bij de veldrijders, en Erik Groen uit Apeldoorn. Ronden lang bleven ze bij elkaar en pas in de laatste ronde wist Erik Groen Bart Barkhuis van zich af te schudden. Bart Barkhuis,die in de laatste ronde de wedstrijd van gisteren nog in zijn benen voelde, moest uiteindelijk nog 37 seconden toegeven op de winnaar Erik Groen uit Apeldoorn. Achter deze beide heren was er nog een felle strijd gaande om het brons, met daarbij ook een hoofdrol voor Arie de Jong uit Oosterwolde. Deze kon het uiteindelijk niet bolwerken en moest in de laatste ronde nog 11 seconden toegeven op Tim Smeenge uit Zeegse die daarmee het brons pakte. Arie de Jong werd dus vierde en dat was een prima prestatie in dit sterke veld. Daarmee kwam er een einde aan een succesvol weekeinde van veldrijden dat door renners en publiek zeer werd gewaardeerd. Dus op naar het NK in 2017.

 

 

I.C.W. Appelscha + Open Fries Kampioenschappen Veldrijden
Zaterdag 5 december 2015

Heren

Vrouwen, junior vrouwen, nieuweling meisjes

Junioren, nieuwelingen

 Open Fries Kampioenschap Veldrijden in Appelscha.

 

De nationale jeugdveldrit voor de jeugd met daaraan gekoppeld het Open Fries Kampioenschap werd zaterdagmiddag voortgezet met de wedstrijden voor het Open Fries Kampioenschap veldrijden in combinatie met de wedstrijden veldrijden voor de ICW Noord wintercompetitie. Als eersten kwamen zaterdagmiddag aan de start de nieuwelingen en de junioren. Bij de eerste doorkomst leek het nog een echte wedstrijd te worden tussen een viertal renners maar al snel wist Mitchel Steenhof uit Ureterp de koers naar zijn hand te zetten en een forse voorsprong te nemen op de nummer twee Cor Weerman uit Wolvega. Ver daarachter waren het Roy Harms uit Paterswolde en Roelof Stoelwinder uit Gorredijk die de strijd aangingen om de derde podiumplek. Mitchel Steenhof uit Ureterp won onbedreigd met op de tweede plaats Cor Weerman uit Wolvega en de strijd om de derde plaats werd gewonnen door Roy Harms uit Paterswolde. Twee minuten na de nieuwelingen en junioren gingen de dames, de junior dames en de nieuwelingen meisjes van start.

Bij de eerste doorkomst ging de winnares van de Bosbergronde van Appelscha van dit jaar, Anouska Koster uit de Westereen aan de leiding met vlak daarachter Marlies Vos uit Aalden, de uit Oosterwolde afkomstige Karen Brouwer uit Haarlem en Irene Lako uit Groningen. Bij de tweede doorkomst was Karen Brouwer al opgeklommen naar de tweede plaats en was Irene Lako derde. Het was vervolgens Karen Brouwer die de leiding overnam van de op de weg zo succesvolle Anouska Koster en deze ook niet meer afstond. Winst dus voor Karen Brouwer en een tweede plaats voor Anouska Koster. Op grote achterstand van deze twee werd Irene Lako uit Paterswolde derde. Lisa de Jong uit Oosterwolde eindigde als vijfde. Het klapstuk van de dag was de strijd om het Open Fries Kampioenschap bij de heren. Er gingen 18 renners van start met als grote favoriet Bart Barkhuis uit Norg. Bij de eerste doorkomst gingen Bart Barkhuis en Henk Bos uit Drachten aan de leiding met op korte afstand daarachter de eerste jaars nieuweling Mark Dillema uit Doezum.   Bart Barkhuis wist zijn favorietenrol waar te maken en er stond deze middag dan ook geen maat op hem. Hij reed dan ook steeds verder weg van een dapper strijdende Henk Bos uit Drachten en Mark Dillema uit Doezum. Met meer dan een minuut voorsprong op Henk Bos wist hij het Open Fries Kampioenschap op zijn naam te schrijven. Op bijna twee minuten achter Henk Bos wist Mark Dillema derde te worden, wat een uitstekende prestatie genoemd mag worden.

Zondag staat het  Open Friese kampioenschap voor de ATB'ers op het programma. 

 

 

Uitslag I.C.W. Emmen - zaterdag 28 november 2015

Uitslag

Klassement

 

Uitslag I.C.W. Ronostrand - zondag 22 november 2015

Uitslag

Klassement

 

Uitslag I.C.W. Norg - zondag 15 november 2015

Uitslag

Klassement


Uitslag I.C.W. Zevenhuizen - zaterdag 7 november 2015

Deelnemers

Uitslag


Foto: Fokkie de Groot